Πρωτοβουλία Στέργιου Καλόγηρου για τη «μακεδονική μειονότητα»

Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία ανέλαβε ο γνωστός δημοσιογράφος της Βεργίνας Τηλεόραση Στέργιος Καλόγηρος, που επαναφέρει σε πολιτικό επίπεδο το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών και την πρόσφατη απόφαση του Ειρηνοδικείου Φλώρινας που έμμεσα αναγνώρισε την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα.

Στη χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή του ο κ. Καλόγηρος αναφέρθηκε εκτενώς στην πρόσφατη παρέμβαση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, μέσω παρεμβατικού άρθρου που φιλοξένησε η «δημοκρατία» με το οποίο υποστήριξε ότι η δικαστική απόφαση της Φλώρινας είναι άκυρη και πρέπει με συγκεκριμένους τρόπους να ανατραπεί.

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος κάλεσε δημόσια τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και τους συμβούλους του στο Μέγαρο Μαξίμου να καλέσουν την κυρία Θάνου και να συνεργαστούν μαζί της προκειμένου να αποδειχθεί εμπράκτως ότι η επιθυμία της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξει κανένα ζήτημα ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας», έστω κι αν αυτό γίνεται έμμεσα.

Να κάνει πράξη όσα έλεγε προεκλογικά
Η πρωτοβουλία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημαντικό συμβολισμό διότι ο κ. Καλόγηρος υπήρξε από τους βασικότερους διοργανωτές των συλλαλητηρίων που οργανώθηκαν εναντίον της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα ζητεί από τον κ. Μητσοτάκη να κάνει πράξη όσα έλεγε προεκλογικά για την εν λόγω συμφωνία και τις συνέπειές της, που (υποτίθεται) πρέπει να διορθωθούν.