Προτάσεις και θέσεις από τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέργιο Καλόγηρο

Ασφάλεια και Καθαριότητα σε όλους τους δημοτικούς/δημόσιους χώρους της πόλης μας
Πρόσβαση για όλες και όλους στα πάρκα και τους δημόσιους χώρους: Ράμπες για τα ΑΜΕΑ, και για τους εμποδιζόμενους (έγκυες, άτομα με προβλήματα κινητικότητας).
Ασφάλεια στους δημόσιους χώρους και τα πάρκα για όλες και όλους και κυρίως για τα μικρά παιδιά. Φώτα LED και όπου γίνεται φωτοβολταϊκά συστήματα που προσφέρουν άπλετο φθηνό φωτισμό σε όλους τους δημοτικούς χώρους.
Ενεργειακές κοινότητες και ΜΟΝΙΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ρεύμα από φωτοβολταϊκά για τα ευάλωτα νοικοκυριά.
Καθαριότητα: Τακτική Συλλογή Ογκωδών αντικειμένων. Επιβράβευση για τους πολίτες που ανακυκλώνουν σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες. Ειδικά μηχανήματα συλλογής πλαστικών ή γυάλινων μπουκαλιών για παράδειγμα που δίνουν κουπόνια έκπτωσης για αγορά συγκεκριμένων προϊόντων από τα SUPERMARKETS. Αύξηση των κάδων απορριμμάτων και ψηφιακή παρακολούθηση της αποκομιδής.
Αναβίωση της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ. Δημιουργία πάρκων «τσέπης» στους κοινόχρηστους χώρους των οικοδομών. Επικοινωνία, συμμετοχή και πράσινο στις ταράτσες ή τους κοινόχρηστους χώρους των πολυκατοικιών.
Εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης για την οικογένεια και για τα ευάλωτα άτομα που ζουν μόνα τους. Όχι μόνο το Πάσχα και τα Χριστούγεννα.
Σε συνεργασία με τις ενορίες του Δήμου Θεσσαλονίκης μεγάλη καμπάνια για οργάνωση και ενίσχυση δικτύου εθελοντών: ΚΑΝΕΝΑΣ, ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ.
Καταγραφή όλων των ατόμων τρίτης ηλικίας που ζουν μόνοι τους και χρειάζονται φροντίδα.
ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ: ΣΥΧΝΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΩΝ. ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ.
Αθλητισμός για όλους χωρίς κόστος: Πάρκα με όργανα ήπιας γυμναστικής, μπασκέτες και εθελοντές γυμναστές για όλους και όλες όσοι θέλουν να γυμναστούν.
Αξιοπρεπείς και ασφαλείς ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. Συχνότερα δρομολόγια του ΟΑΣΘ κυρίως τις ώρες αιχμής. Ανθρώπινες αξιοπρεπείς και ασφαλείς στάσεις λεωφορείων με φωτισμό και το βράδυ από φωτοβολταϊκά. Με κάδους απορριμμάτων, με θέσεις και σκέπαστρα. Τοποθέτηση αυτόματων πωλητών εισιτηρίων που δίνουν ΡΕΣΤΑ μέσα στα λεωφορεία.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Με ευθύνη και αρμοδιότητες για την ασφάλεια (συχνοί έλεγχοι σε δημοτικούς/δημόσιους χώρους) και όχι για είσπραξη κλήσεων για παραβάσεις.
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ της νέας παραλίας της Θεσσαλονίκης. Καθαρισμός και φωτισμός σε όλους τους χώρους.
Δημιουργία Μαρίνας σε σημείο της Νέας Παραλίας μετά από σχετική διαβούλευση και μελέτη.
Επιπλέον χώροι για στάθμευση αυτοκινήτων.
Μέριμνα για τα αδέσποτα και τα ζώα συντροφιάς. Επιπλέον πάρκα και ταΐστρες για τα κατοικίδια και στείρωση για τα αδέσποτα.