Κυριακή, 5 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου
Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου
Παύλος Μαρινάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής
Ηλεκτρική ενέργεια: Κοντά στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του ρεύματος
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Προεκλογικό «κουκούλωμα»: Έκρυψαν τις αυξήσεις σε ευρείας κυκλοφορίας φάρμακα

6 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Τι κρύβεται πίσω από το φιάσκο του υπουργείου Υγείας με την αναβολή των ανακοινώσεων για το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων – Δεν εκτίμησαν την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, αλλά και δεν την συνέδεσαν με το κρίσιμο προεκλογικό διάστημα που διανύει η χώρα 

Οι τεχνικές δυσκολίες που επικαλέστηκε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την αναβολή της ανάρτησης του νέου δελτίου τιμών-και της σχετικής συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο που προγραμματίστηκε και μετά ακυρώθηκε, όλα μέσα σε έξι ώρες- είναι υπαρκτές, μόνο που δεν περιορίζονται στο πεδίο των ιστοσελίδων. 

- Advertisement -

Είναι τεχνικές δυσκολίες που στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται πως ξεκινούν από το… Μέγαρο Μαξίμου και φτάνουν ως την Αριστοτέλους και οι οποίες σχετίζονται κυρίως με την αδυναμία επικοινωνιακής και πολιτικής διαχείρισης ενός μείζονος θέματος φαρμακευτικής πολιτικής που θα προκαλούσε και άλλη οικονομική επιβάρυνση στους πολίτες. Μια επιβάρυνση που είτε δεν την είχαν εκτιμήσει στις σωστές διαστάσεις της οι επικεφαλής της Αριστοτέλους, είτε δεν την είχαν συνδέσει με το κρίσιμο προεκλογικό διάστημα που διανύει η χώρα. 

Το περίφημο δελτίο τιμών βρισκόταν στις προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας τους τελευταίους τρεις μηνες –ήταν η απόδειξη της διαβούλευσης και της συνεννόησης που υποστήριζε η ηγεαία πως ειχε επιτευχθεί με τους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας στο νέο τροπο τιμολόγηαης των φαρμάκων. Βεβαίως, ανεξάρτητα απο αυτο και τη συναίνεση του φαρμακευτικού κλάδου που ειχε επιτευχθεί, η πραγματικότητα θα ηταν δύσκολη για τους πολίτες καθώς, όπως όλοι είχαν παραδεχθεί, από τα περίπου 5.000 σκευάσματα που κυκλοφορούν στη χώρα, στα μισά θα γινόταν αύξηση τιμής. Οι αυξήσεις θα γίνονταν σε σκεύασματα αξίας 10 εως 50 ευρώ, είχε αναφέρει ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, τον περασμένο Μάρτιο ενημερώνοντας συλλόγους ασθενών. 

Και με δεδομένο ότι ολα φαίνονταν να γίνονται συμφωνα με τη διαδικασία που είχε οριστεί, με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ) να καταρτίζει το σχέδιο που θα αναρτούσε και θα υπέβαλε στον υπουργό Υγείας, αυτό που αντιλαμβάνεται κάποιος εκ των υστέρων και εκ του αποτελέσματος, δηλαδή μετα τη χθεσινοβραδινή ακύρωση της ανάρτησης του δελτίου τιμών, είναι πως έγιναν βεβιασμένες και σπασμωδικές κινήσεις τόσο στο Μαξίμου όσο και στην Αριστοτέλους προκειμένου να μην παρουσιαστεί τελικά το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων. 

Σημειωτέον πως είχαν προηγηθεί εκτιμήσεις της Αριστοτέλους ότι το δελτίο τιμών των φαρμάκων θα επέφερε εξοικονόμηση άνω των 100 εκατ. Ευρώ στο συστημα υγείας – βεβαίως περαιτέρω λεπτομέρειες δεν δίδονταν… Μπορεί λοιπόν να υποτεθεί πως οι εκτιμήσεις αυτές δεν επαληθεύτηκαν από τη διαδικασία ανατιμολόγησης και το “πλεόνασμα” που σκόπευε να παρουσιάσει ο υπουργός Υγείας να εξανεμίστηκε στη διαδρομή του υπολογισμού του νέου τρόπου τιμολόγησης. 

Ο πραγματικός οικονομικός αντίκτυπος της ανατιμολόγησης σε συνδυασμό με τις προεκλογικές ανακοινώσεις που “μπορεί να απέχουν πολύ από την αλήθεια αλλά ακούγονται ευχάριστα στα αυτιά” και στις οποίες πλειοδοτούν οι υπουργοί το τελευταίο διάστημα δεν άφηνε ουσιαστικά άλλο περιθώριο στο Μαξίμου από το βάλει στα συρτάρια το δελτίο τιμών της Αριστοτέλους και να επικαλεστεί τις τεχνικές δυσκολίες.

Πηγή protothema

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει προεκλογικό υλικό σε υπηρεσιακά mail εργαζομένων της ΔΕΗ! – Φώτο
Επόμενο άρθρο Πρόσφυγες και μετανάστες κοιμούνται στις ράγες των τρένων στην Θεσσαλονίκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
13 ώρες ago
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
14 ώρες ago
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
15 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
16 ώρες ago
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
17 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 90 κλειστά μαγαζιά στην Εγνατία

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προϋπολογισμός 2026: Υψηλή ανάπτυξη, ισχυρά πλεονάσματα και «παράθυρο» για νέες παροχές

News Room
ΕΚΠΟΜΠΕΣΕΛΛΑΔΑ

TisimΒενη: Μαθαίνοντας να αγαπάμε άνευ όρων 

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Δημογραφικός… πυρετός: Σχεδόν κατά 60.000 μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2024

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?