Τρίτη, 19 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Στη Ζάκυνθο ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης για την στήριξη των πυροπλήκτων
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,3% του τζίρου των ελληνικών επιχειρήσεων στα €123,77 δισ. το β’ τρίμηνο
ΔΕΘ: Ποια μέτρα θα ανακοινωθούν
Πλεύρης για μετανάστες: «Στην Ελλάδα δεν έρχονται μόνο κατατρεγμένοι. Έρχονται και κακομαθημένοι»
Sky News: Κι όμως ο Πούτιν ήταν «παρών» στον Λευκό Οίκο – Οι στιγμές που αποκάλυψαν την επιρροή του στον Τραμπ
Θεσσαλονίκη: Ο ισραηλινός όμιλος SK αποκτά τον πλήρη έλεγχο της ΕΛΒΟ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα συμμετέχει σήμερα σε τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για την Ουκρανία
Aκρίβεια: Σε ποια προϊόντα θα ανέβουν οι τιμές
Πλεύρης: Κάτω από 400 αφίξεις παράνομων μεταναστών τον Αύγουστο
Περίεργη ανάρτηση Ζελένσκι: «Συζητάμε τις εγγυήσεις ασφαλείας»
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Επιστροφή ή φυλακή θα είναι οι μόνες επιλογές όσων δεν παίρνουν άσυλο

2 μήνες ago
Κοινοποίηση
3 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Τις πρώτες του αποφάσεις και κατευθύνσεις για την μεταναστευτική πολιτική και τις χορηγήσεις ασύλου, ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Αριστεράς Νάσου Ηλιόπουλου.

Ο υπουργός τόνισε πως «η χώρα παύει πλέον να είναι φάρος παράνομης μετανάστευσης. Όποιος έρχεται στην Ελλάδα και δεν δικαιούται διεθνή προστασία δεν είναι ευπρόσδεκτος. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου δεν θα είναι πλέον ξενοδοχείο όποιου έρχεται στην χώρα μας. Για όσους έρχονται που δεν δικαιούνται άσυλο, η επιλογή θα είναι επιστροφή ή φυλακή».

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο που έχει προετοιμάσει ο προκάτοχός του Μάκης Βορίδης και έχει τρία εμβληματικά στοιχεία: θα γνωρίζουν όσοι εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια ότι δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός νομιμοποίησης. Εάν κριθεί ότι δεν μπορεί να πάρει άσυλο, η επιλογή του θα είναι να φύγει από την χώρα, αντιθέτως θα είναι αντιμέτωπος με το ποινικό αδίκημα της παραμονής, που θα εκτελείται άμεσα μόλις δικαστεί και θα πηγαίνει φυλακή.

Αναφερόμενος στις τέσσερις ημέρες που είναι υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, είπε πως «έχω προβεί στις εξής ενέργειες: ζήτησα να έχω το ακριβές κόστος του κάθε μετανάστη που βρίσκεται σε δομή και να γίνει μια επαναπροσέγγιση σε όλες τις παροχές και στα επιδόματα που δίνονται, γιατί πρέπει να σεβόμαστε τα χρήματα των Ευρωπαίων αλλά και των Ελλήνων φορολογουμένων, που πολλοί βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχιας και πληρώνουν την ξενοδοχειακή υπηρεσία στους μετανάστες. Ζήτησα να ελεγχθούν τα κονδύλια “σεντς προς σεντς” που έχουν δοθεί στις ΜΚΟ γιατί όλα τα προγράμματα της ΕΕ περνάνε μέσα από τις ΜΚΟ, που ο ρόλος τους δεν είναι αλτρουιστικός, αλλά επάγγελμα. Στην αναθεώρηση του Ασύλου, που γίνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμφώνου, έδωσα εντολή να υπάρξουν διατάξεις για να υπάρξει πιο αυστηρή πολιτική χορήγησης ασύλου. Στο πλαίσιο του νέου Κανονισμού Επιστροφών, που αυτή την στιγμή δρομολογείται στη ΕΕ, ήδη κατά την συνάντηση που είχα την Τρίτη με τον Ευρωπαίο επίτροπο, τον ενημέρωσα ότι θέλουμε να έχουμε πολύ πιο σκληρό πλαίσιο επιστροφών ως προς την χορήγηση του ασύλου και των σταδίων που υπάρχουν, που τώρα είναι αποτρεπτικά των επιστροφών». Παράλληλα είπε: «Είμαστε σε συνεννόηση για να αυξηθούν οι πτήσεις των επιστροφών, γιατί πραγματικά μπορεί να έχουμε περισσότερες επιστροφές και με το υφιστάμενο καθεστώς. Πηγαίνουμε στην κατεύθυνση να εφαρμόζουμε την διοικητική κράτηση ως αποτροπή».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Trending NewsΘάνος Πλεύρης
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο  e-ΕΦΚΑ -ΔΥΠΑ: Oι πληρωμές έως τις 11 Ιουλίου
Επόμενο άρθρο Θεοδωρικάκος: «Το Made in Greece με την Εθνική Πολιτική Ποιότητας γίνεται διεθνές σήμα αξιοπιστίας»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Ζάκυνθο ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης για την στήριξη των πυροπλήκτων
19 λεπτά ago
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,3% του τζίρου των ελληνικών επιχειρήσεων στα €123,77 δισ. το β’ τρίμηνο
35 λεπτά ago
ΔΕΘ: Ποια μέτρα θα ανακοινωθούν
2 ώρες ago
Πλεύρης για μετανάστες: «Στην Ελλάδα δεν έρχονται μόνο κατατρεγμένοι. Έρχονται και κακομαθημένοι»
3 ώρες ago
Sky News: Κι όμως ο Πούτιν ήταν «παρών» στον Λευκό Οίκο – Οι στιγμές που αποκάλυψαν την επιρροή του στον Τραμπ
4 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα συμμετέχει σήμερα σε τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για την Ουκρανία

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aκρίβεια: Σε ποια προϊόντα θα ανέβουν οι τιμές

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Κάτω από 400 αφίξεις παράνομων μεταναστών τον Αύγουστο

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

BBC: Διπλωματική επιτυχία του Ζελένσκι, αλλά τα κύρια μέτωπα παραμένουν ανοιχτά

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?