Τρίτη, 18 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Η επιστροφή ενοικίου πλησιάζει – πότε θα μπουν τα χρήματα στους δικαιούχους
Τράπεζα της Ελλάδος: Ταμειακό πλεόνασμα 3,92 δισ. ευρώ στο δεκάμηνο του 2025
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών έως 21 Νοεμβρίου 
Θεσσαλονίκη: Στήνεται το Χωριό των Χριστουγέννων στην Αριστοτέλους
Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 30 Νοεμβρίου
Δήμος Παύλου Μελά: Fake news οι φήμες για τη δημιουργία τζαμιού στο ΑΓΝΟ
Πολύγυρος: Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναστολής για το αιολικό πάρκο αλλά ζητάει αλλαγή στη ΜΠΕ
Από 1η Δεκεμβρίου υποχρεωτική η αποδοχή πληρωμών μέσω IRIS για συναλλαγές με ιδιώτες
Συντάξεις Δεκεμβρίου 2025: Οι ημερομηνίες πληρωμών για όλα τα ταμεία
Νέος Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Πισπιρίγκου: Αρνούμαι στο σύνολο του το κατηγορητήριο, δηλώνω κατηγορηματικά αθώα

10 μήνες ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Η ώρα της απολογίας έφτασε για την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου για τους θανάτους των δύο παιδιών της, Μαλένα και Ίριδα. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες και για τα τρία παιδιά της. Η ώρα να ακουστεί η φωνή της έφτασε για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία ξεκίνησε την απολογία της στη δίκη για τους θανάτους των δύο παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας, με πλήρη άρνηση των βαρύτατων κατηγοριών που αντιμετωπίζει.

«Αρνούμαι στο σύνολο του το κατηγορητήριο. Δηλώνω κατηγορηματικά αθώα. Δεν έχω σκοτώσει καμία από τις τρεις κόρες μου, Μαλένα, Ίριδα και Τζωρτζίνα που σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή» ανάφερε η κατηγορούμενη και προχώρησε σε περιγραφή των παιδικών της χρόνων και του διαζυγίου των γονιών της, λέγοντας πως δεν βίωσε εντάσεις κατά τη διάρκεια του διαζυγίου.

Ανήμερα της συμπλήρωσης 3 χρόνων από τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της οικογένειας Δασκαλάκη, γεγονός που αποτέλεσε τη θρυαλλίδα των εξελίξεων για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, η κατηγορούμενη μητέρα ανέβηκε στο εδώλιο απαντώντας στις ερωτήσεις της έδρας για τη ζωή της και τη γνωριμία της με τον πατέρα των παιδιών.

«Ο πατέρας μου οπότε ήθελε είχε επαφή, οπότε δεν ήθελε δεν είχε. Η μητέρα μου και οι παππούδες μας προσπαθούσαν. Ως παιδί στεναχωριόμουν που δεν έβλεπα συχνά τον πατέρα μου, αλλά έβλεπα ότι ήταν καλύτερα η μητέρα μου. Αυτό με ησύχαζε μέσα μου, με ηρεμούσε»περιέγραψε η κατηγορούμενη.

Η κατηγορούμενη δέχτηκε τις ερωτήσεις της προέδρου για τις γνώσεις της στη νοσηλευτική και για τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών που είχε παρακολουθήσει.

Πρόεδρος: Έχετε εκπαιδευτεί στη χορήγηση των φαρμάκων;

Κατηγορούμενη: Θεωρητικά ναι, στα βιβλία μας. Πρακτικά ο νόμος για τους νοσηλευτές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως είμαι εγώ, το απαγορεύει.

Πρόεδρος: Γιατί δεν πήρατε τη βεβαίωση ολοκλήρωσης της πρακτικής σας;

Κατηγορούμενη: Γιατί τα παράτησα, επειδή η κολλητή μου φίλη είχε ένα τροχαίο που της κόστισε τη ζωή. Για περίπου 20 ημέρες ήμουν εκεί, έξω από την εντατική όπου νοσηλευόταν η φίλη μου.

Πρόεδρος: Στον Ερυθρό Σταυρό τι μαθήματα κάνατε;

Κατηγορούμενη: Έκανα μαθήματα πρώτων βοηθειών. Έμαθα πώς να κάνουμε ΚΑΡΠΑ, τη λαβή του πνιγμένου, πως αντιμετωπίζουμε τα τσιμπήματα του φιδιού, πώς προστατεύουμε κάποιον που έχει κάποιο σπάσιμο άκρου.

Πρόεδρος: Την ΚΑΡΠΑ που μάθατε να την κάνετε;

Κατηγορούμενη: Σε πρόπλασμα, μας τα έδειξε διασώστης του ΕΚΑΒ. Πώς να κλείνουμε τη μύτη για να δώσουμε αέρα από στόμα, πώς να ανασηκώσουμε το κεφάλι, πώς να ασκήσουμε τις πιέσεις με τα χέρια στον θώρακα. Όλα αυτά φυσικά, ενώ έχουμε καλέσει το ΕΚΑΒ, που είναι το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνουμε.

Εμφανώς συγκινημένη η Ρούλα Πισπιρίγκου αναφέρθηκε στον θάνατο της γιαγιάς της, η οποία αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα και έφυγε από τη ζωή το 2012. «Ο θάνατος της γιαγιάς μου ήταν ο πρώτος θάνατος που έζησα. Με πόνεσε πολύ. Ήμασταν όλοι συντετριμμένοι στην οικογένεια. Ήταν και οι δυο πρότυπο για εμένα. Ήταν το πρότυπο της ελληνικής οικογενειας. Κυριακάτικο φαγητό, κανόνες που έπρεπε να υπάρχουν, “έλα μπροστά από το τζάκι να μου πεις τι έχεις, ποιος σε στεναχώρησε”. Κυνηγούσαν την αδερφή μου να πιει το γάλα της. Κλασικοί παππούδες, κλασική μαμά, μόνο κλασικό μπαμπά δεν είχα».

Ως μια απερισκεψία της στιγμής η κατηγορούμενη περιέγραψε την απόπειρα αυτοκτονίας μετά τον θάνατο της γιαγιάς της, το οποίο απέδωσε στον κλειστό της χαρακτήρα. «Προσπαθώ να φαίνομαι τόσο δυνατή, σε σημείο να με λένε σκυλα, αλλά ο ιατρικός φάκελος που σας έδωσα έχει τα αποτελέσματα. Όλα βγαίνουν στο σώμα μου. Είμαι μόνη μου, είμαι εντελώς μόνη μου. Προσπαθώ να δείχνω ότι δε με λυγίζει τίποτα. Είμαι ειρωνική, είμαι αθυρόστομη. Μπορεί όμως να το μετανιώσω στο επόμενο λεπτό. Δεν είμαι παρορμητική, απλά κρατάω τα πάντα μέσα μου και δε θα τα δείξω ποτέ. Και θα τα βγάλω κάποια στιγμή ψυχοσωματικά», ανέφερε.

Στη δικαστική αίθουσα, εκτός από τη μητέρα και τους συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου, την απολογία της παρακολουθεί και ο πρώην σύζυγος της, Μάνος Δασκαλάκης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΑπολογίαΔημοφιλήΘάνατοςΡούλα Πισπιρίγκου
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Βουλή: Στην Ολομέλεια σήμερα η σύμβαση για τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία
Επόμενο άρθρο Μητσοτάκης για Τέμπη: «Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη – Δεν θα επιτρέψω συγκάλυψη»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η επιστροφή ενοικίου πλησιάζει – πότε θα μπουν τα χρήματα στους δικαιούχους
29 λεπτά ago
Τράπεζα της Ελλάδος: Ταμειακό πλεόνασμα 3,92 δισ. ευρώ στο δεκάμηνο του 2025
3 ώρες ago
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών έως 21 Νοεμβρίου 
4 ώρες ago
Θεσσαλονίκη: Στήνεται το Χωριό των Χριστουγέννων στην Αριστοτέλους
4 ώρες ago
Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 30 Νοεμβρίου
4 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Παύλου Μελά: Fake news οι φήμες για τη δημιουργία τζαμιού στο ΑΓΝΟ

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Πολύγυρος: Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναστολής για το αιολικό πάρκο αλλά ζητάει αλλαγή στη ΜΠΕ

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάνω από 9.000 διαδηλωτές στην πορεία για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Νέα εντυπωσιακά πλάνα από την κατασκευή του flyover – Δείτε την πρόοδο του έργου

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?