Πιέσεις Κεφαλογιάννη στη διοίκηση του ΟΑΣΘ για επισκευή των χαλασμένων λεωφορείων

Συνάντηση με τον υφυπουργό Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη είχε το πρωί της Παρασκευής, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στο γραφείο του στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΟΑΣΘ «δεν είναι η κατάσταση η οποία θα θέλαμε ως υπουργείο» προσθέτοντας ότι η διοίκηση του Οργανισμού θα πρέπει να «τρέξει» τις διαδικασίες για επισκευή των χαλασμένων λεωφορείων.

«Θα δοθεί σαφής εντολή προς τη διοίκηση να τρέξει άμεσα τις διαδικασίες για την αποκατάσταση βλαβών στα λεωφορεία. Ενώ είχε «τρέξει» ένα γρήγορο πρόγραμμα αποκατάστασης μέσα στο καλοκαίρι λόγω της παλαιότητας του στόλου δυστυχώς έχουν αυτές τις βλάβες, ενώ είχαμε φτάσει σε ένα σχετικά καλύτερο σημείο σε σχέση με το αρχικό του Ιουλίου. Αλλά περιθώρια δεν υπάρχουν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Συζητήσαμε τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να πάμε σε βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου της Θεσσαλονίκης σε απόλυτη συνεργασία με τον δήμαρχο, ο οποίος μου έθεσε μια σειρά από ζητήματα αλλά βεβαίως και τις διάφορες συνέργειες που μπορούμε να δούμε με τους υπόλοιπους φορείς της πόλης», πρόσθεσε ο υφυπουργός Μεταφορών.

Ο κ. Κεφαλογιάννης εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το θέμα της σύμβασης παραχώρησης 25 λεωφορειακών γραμμών της Θεσσαλονίκης στα ΚΤΕΛ θα είναι θετική και εφόσον γίνει αυτό, τότε εντός του Μαρτίου θα βγουν καινούργια λεωφορεία στους δρόμους.