Παραδίδει την εξουσία ο Τραμπ – Έδωσε εντολή “να τηρηθούν τα πρωτόκολλα”

Παραδίδει την εξουσία ο Τραμπ – Έδωσε εντολή “να τηρηθούν τα πρωτόκολλα”
Η 47χρονη Έμιλι Μέρφι είναι η επικεφαλής της Διοίκησης Γενικών Υπηρεσιών, της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που διαχειρίζεται την διοργάνωση αλλά την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών.
Αφού επιμένει πως θα συνεχίσει τον αγώνα του καταλήγει πως “Παρόλα αυτά για το συμφέρον της χώρας της συνιστώ να κάνει με την ομάδα της ότι χρειάζεται βάσει πρωτοκόλου ενώ το ίδιο θα ζητήσω και από τους δικούς μου συνεργάτες.” εννοώντας προφανώς την αρχή των διδικασιών παράδοσης της εξουσίας στον Τζο Μπάιντεν.
Να τονίσουμε μία από τις αρμοδιότητες της Μέρφι είναι να επικυρώσει ποιος έχει κερδίσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και, στη συνέχεια, να αποδεσμεύσει τα κονδύλια που χορηγούνται από το Κογκρέσο και επιτρέπουν στη νικητή να ξεκινήσει τη μετάβασή του στην εξουσίαΝωρίτερα τη Δευτέρα 23/11 οι αξιωματούχοι των εκλογών στην Πολιτεία του Μίσιγκαν επικύρωσαν την επίσημη πιστοποίηση των αποτελεσμάτων των εκλογών, δίνοντας στον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, τη νίκη και τους 16 εκλέκτορες. (Έφτασε τις 302)

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Μίσιγκαν ψήφισε με 3-0 υπέρ των αποτελεσμάτων των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, με δύο μέλη των Δημοκρατικών να λένε «ναι», καθώς και ένα μέλος των Ρεπουμπλικανών μιας και ο άλλος εκπρόσωπος του τελευταίου κόμματος απείχε από την ψηφοφορία.Ο Μπάιντεν, με βάση και τα επίσημα αποτελέσματα, επικράτησε του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, κατά 150.000 ψήφους στην Πολιτεία του Μίσιγκαν, στο πλαίσιο των εκλογών που έγιναν στις 3 Νοεμβρίου.
Παντως τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών θα επικυρωθούν -επί της ουσίας- στα μέσα Δεκεμβρίου, μετά την ψηφοφορία των εκλεκτόρων. αλλά το τουιτ του Τραμπ προς την Μέρφι παρά τις αιτιάσεις αποτελεί μια πρώτη ημιεπίσημη παραδοχή της ήττας του