Συνέντευξη στο Βεργίνα TV και την εκπομπή ΚΑΜΠΑΝΕΣ με τον Σπύρο Παπαδάκη παραχώρησε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, για το ουκρανικό, τα Ελληνοτουρκικά, τη Μέση Ανατολή αλλά και όλη την αμυντική ατζέντα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ερωτηθείς για το τι συμβαίνει με τα εξοπλιστικά μας προγράμματα, ανέφερε ξεκάθαρα ότι υπάρχει μεγάλο πλεονέκτημα της χώρας μας έναντι της Τουρκίας στην αμυντική θωράκιση, υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης αεροπορικά και πρέπει σίγουρα να ασχοληθούμε με τα προβλήματα του πολεμικού μας Ναυτικού.

Ο πρώην υπουργός απάντησε και στην κριτική περί αποδυνάμωσης των ελληνικών νησιών με σκοπό να βοηθηθεί η Ουκρανία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βοηθάμε την Ουκρανία στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και οι επικριτές ας μην ξεχνούν ότι είμαστε με το μέρος του θύματος, ότι του θύτη. Αυτά που λέγονται όμως ότι «αδειάζουμε» τα νησιά μας για να βοηθήσουμε την Ουκρανία είναι υπερβολές, για να μην πω, ξεδιάντροπα ψέματα».

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος, άσκησε δριμύτατη κριτική για τον ΣΥΡΙΖΑ και την πρωτοβουλία του κόμματος της αντιπολίτευσης για την κύρωση των μνημονίων συνεργασίας Αθήνας – Σκοπίων, τονίζοντας πως «φαίνεται ακόμα ότι οι ίδιοι οι Σκοπιανοί δεν πιστεύουν στη Συμφωνία των Πρεσπών». «Δεν περιμέναμε τέτοιες προκλήσεις σε θεσμικό επίπεδο» συμπλήρωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφορικά με τις δηλώσεις Σιλιάνοφσκα και Μιτσκοσκι από πλευράς Σκοπίων.

Δείτε τη συνέντευξη του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας στο Βεργίνα TV: