Πήρε παράταση για άλλους 6 μήνες το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης

Δεν ευοδώθηκε μέχρι σήμερα η διαδικασία νέου διαγωνισμού για την ανακήρυξη νέου αναδόχου σχετικά με τη λειτουργία του ελεγχόμενου συστήματος στάθμευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης, το γνωστό Thesi, με αποτέλεσμα το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει σήμερα παράταση έξι μηνών της αρχικής σύμβασης.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης με τη διοίκηση να επισημαίνει ότι ο νέος διαγωνισμός θα βγει στον «αέρα» τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία που είναι υπεύθυνη μέχρι σήμερα για το Thesi είχε αιτηθεί εξάμηνη παράταση καθώς η ισχύουσα σύμβαση λήγει αυτόν τον μήνα, Σεπτέμβριο. Το αίτημα βασίστηκε στο γεγονός ότι το σύστημα είχε διακόψει τη λειτουργία του για έξι μήνες (Μάρτιο 2020 έως Ιανουάριο 2021) λόγω των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού. Πρακτικά, καταγράφεται απόκλιση στους οικονομικούς στόχους που προβλέπει η σύμβαση και η εταιρεία θέλει να καλύψει αυτή τη διαφορά.

«Δυστυχώς ο κορονοϊός μάς ανάγκασε και πολύ σωστά πράξαμε να διακόψουμε τη λειτουργία του συστήματος τότε και έτσι ο συμβατικός χρόνος των 60 μηνών δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Έρχεται τώρα ο ανάδοχος και ζητάει να ολοκληρωθεί το 60μηνο που προέβλεπε η σύμβαση», εξήγησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής, συμπληρώνοντας πως για τους έξι μήνες της διακοπής λειτουργίας η εταιρεία δεν εισέπραττε διότι η στάθμευση ήταν δωρεάν. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νέος διαγωνισμός ξεκινάει με μίνιμουμ όφελος για τον δήμο 60%.