Τρίτη, 5 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μεγάλο πρόβλημα με την εισιτηριοδιαφυγή στο μετρό – Στη Θεσσαλονίκη αύριο Κυρανάκης
ΗΠΑ: Εγγύηση 15.000 δολαρίων θα πρέπει να καταβάλουν ξένοι επισκέπτες για να τους χορηγηθεί βίζα
Θεσσαλονίκη: Κατεδαφίζεται το κουφάρι της «Αλυσίδας» 
Άγιος Παντελεήμονας: Έκρηξη σε κατάστημα τα μεσάνυχτα με δύο τραυματίες
Πρoστατευμένο: Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται το μεταλλευτικό έργο στις Σκουριές
Χαλκιδική: Μεγάλη μείωση φέτος των επισκεπτών – Υψηλές τιμές και έλλειψη υποδομών οι αιτίες
Άστραψαν και βρόντηξαν οι πολίτες για την κατάσταση στην Χαλκιδική
Στη Θεσσαλονίκη ο Βρούτσης
Καιρός: Συννεφιά και βροχές αναμένονται στη δυτική και βόρεια Ελλάδα – Έως 34 βαθμούς η θερμοκρασία
Θεσσαλονίκη: Πάνω από 1.200 τόνους ογκωδών συλλέγει κάθε μήνα ο Δήμος
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί από την ενόπλη επίθεση σε ξενοδοχείο

6 έτη ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Η επίθεση σε πολυτελές ξενοδοχείο στην πόλη Γκουαντάρ, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, στην οποία η Κίνα έχει κατασκευάσει λιμένα βαθέων υδάτων στο πλαίσιο ευρέος προγράμματος διμερών επενδύσεων, είχε στόχο να «σαμποτάρει τα οικονομικά σχέδια και την ευημερία» του Πακιστάν, δήλωσε σήμερα ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ίμραν Χαν.
«Οι τέσσερις επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν και οι δυνάμεις ασφαλείας έθεσαν τελείως υπό τον έλεγχό τους το κτίριο», δήλωσε ένας αστυνομικός της Γκουαντάρ, το οποίο επιβεβαίωσε και πηγή των δυνάμεων ασφαλείας του Ισλαμαμπάντ.
Χθες Σάββατο, ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός φρουρού που αντιστάθηκε στους δράστες της επίθεσης, οι οποίοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο. Ο αστυνομικός της Γκουαντάρ Μοχάμαντ Άσλαμ γνωστοποίησε επίσης ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, διευκρινίζοντας ότι όλοι εργάζονταν στο ξενοδοχείο.
Η επίθεση αυτή τερματίστηκε έπειτα από μάχη κάποιων ωρών μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας του Πακιστάν και των ενόπλων που εισέβαλαν στο πεντάστερο ξενοδοχείο Pearl Continental της Γκουαντάρ, μετά τον θάνατο και των τεσσάρων δραστών από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.
Όλοι οι πελάτες του ξενοδοχείου, στο οποίο διαμένουν Πακιστανοί και ξένοι επιχειρηματίες, είχαν απομακρυνθεί από τις εγκαταστάσεις του λίγο μετά την έναρξη της επίθεσης, είχε διευκρινίσει προηγουμένως ο πακιστανικός στρατός σε ανακοίνωσή του.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε με μήνυμά της στο Twitter η αυτονομιστική οργάνωση «Απελευθερωτικός Στρατός του Μπαλουτσιστάν» (ALB). Η επίθεση αυτή είναι η δεύτερη που πραγματοποιεί στην περιοχή σε λιγότερο από έναν μήνα.
«Οι επιθέσεις αυτού του είδους, ιδιαίτερα στο Μπαλουτσιστάν, αποτελούν προσπάθειες που έχουν στόχο να σαμποτάρουν τα οικονομικά μας σχέδια και την ευημερία μας», αναφέρει ο πρωθυπουργός στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη λήξη της επίθεσης, στην οποία απέτισε φόρο τιμής «στους νεκρούς και στους τραυματίες στις τάξεις των δυνάμεων ασφαλείας».
Παράλληλα σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Κίνας στο Ισλαμαμπάντ, καταδίκασε έντονα την επίθεση αυτή και χαιρέτισε την «ηρωική δράση» των πακιστανικών δυνάμεων ασφαλείας.
Η επίθεση αυτή είχε έναν συμβολικό στόχο: το μοναδικό πολυτελές ξενοδοχείο της Γκουαντάρ, το οποίο βρίσκεται πάνω από ένα λιμάνι βαθέων υδάτων που έχει κατασκευαστεί από την Κίνα και αποτελεί ένα από τα έργα σταθμό του Οικονομικού Άξονα Κίνας-Πακιστάν (CPEC), στον οποίο το Πεκίνο έχει επενδύσει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.
Το σχέδιο αυτό έχει στόχο να συνδέσει τη δυτική κινεζική επαρχία Σιντζιάνγκ με το λιμάνι της Γκουαντάρ. Πολλές υποδομές –αυτοκινητόδρομοι, ηλεκτρικοί σταθμοί, νοσοκομεία, κλπ. — αναμένεται να κατασκευαστούν στο πλαίσιο αυτό. Ο CPEC θα προσφέρει στα κινεζικά προϊόντα άμεση πρόσβαση στην Αραβική Θάλασσα.
Για το Πακιστάν, το σχέδιο αυτό αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση, κυρίως στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ένοπλες οργανώσεις δρουν σε πολλές επαρχίες που αφορά αυτό, ιδιαίτερα στο Μπαλουτσιστάν.
Το Μπαλουτσιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν και το Ιράν, είναι η πιο φτωχή από τις τέσσερις επαρχίες του Πακιστάν, μολονότι διαθέτει κοιτάσματα υδρογονανθράκων και μεταλλευμάτων. Είναι επίσης η πιο ασταθής: εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της εξέγερσης αυτονομιστών και της βίας ισλαμιστών.
Ο Απελευθερωτικός Στρατός του Μπαλουτσιστάν, ο οποίος επιδιώκει την απόσχιση της μεγαλύτερης αυτής επαρχίας του Πακιστάν, ανακοίνωσε στο dpa ότι έστειλε τέσσερις ενόπλους στο ξενοδοχείο.
Η οργάνωση, η οποία βρισκόταν επίσης πίσω από την φονική επίθεση στο κινεζικό προξενείο στο Καράτσι τον Νοέμβριο, διευκρίνισε ότι είχε στόχο Κινέζους εργαζόμενους και τις πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας.
Οι τέσσερις δράστες της επίθεσης σκοτώθηκαν από τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας όταν εξαντλήθηκαν τα πυρομαχικά τους, διευκρίνισε πηγή των πακιστανικών δυνάμεων ασφαλείας στο dpa.
Η επίθεση αυτή σημειώθηκε μόλις εβδομάδες μετά τον φόνο στην ίδια περιοχή 14 επιβατών λεωφορείου μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και αξιωματικοί του ναυτικού.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας
Επόμενο άρθρο Προεδρικές εκλογές στη Λιθουανία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεγάλο πρόβλημα με την εισιτηριοδιαφυγή στο μετρό – Στη Θεσσαλονίκη αύριο Κυρανάκης
1 ώρα ago
ΗΠΑ: Εγγύηση 15.000 δολαρίων θα πρέπει να καταβάλουν ξένοι επισκέπτες για να τους χορηγηθεί βίζα
2 ώρες ago
Θεσσαλονίκη: Κατεδαφίζεται το κουφάρι της «Αλυσίδας» 
3 ώρες ago
Άγιος Παντελεήμονας: Έκρηξη σε κατάστημα τα μεσάνυχτα με δύο τραυματίες
4 ώρες ago
Πρoστατευμένο: Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται το μεταλλευτικό έργο στις Σκουριές
4 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Προετοιμάζει πλήρη στρατιωτική κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας

Ελένη Ευσταθίου
ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκπνέει το τελεσίγραφο του Τραμπ στον Πούτιν για την Ουκρανία – «Είναι πανούργοι τύποι»

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τους ομήρους στη Γάζα

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα

Ελένη Ευσταθίου
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?