Κυριακή, 24 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νίκος Ρωμανός: Η μάχη ενάντια στα fake news είναι διαρκής
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την έκρηξη της έμφυλης βίας
Απόστολος Βεσυρόπουλος: Με δική του εισήγηση τοποθετήθηκαν 2.000 απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες
ΔΥΠΑ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για 2.500 θέσεις εργασίας στην αυτοδιοίκηση
Απόστολος Βεσυρόπουλους: Το τελευταίο «αντίο» στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Με διασταυρωτικούς ελέγχους η απόδοση αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ για τις 25-29 Αυγούστου
ΥΝΑΝΠ: Επιπλέον και διαρκείς έλεγχοι στα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια
Τραγωδία στις ΗΠΑ: Πολλοί νεκροί και τραυματίες από ανατροπή τουριστικού λεωφορείου κοντά στον Νιαγάρα
Σέντρα στην φετινή Super League: Υποδέχεται τον Βόλο ο Άρης στο “Κλ. Βικελίδης”
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Δένδιας στο «Summer Campus 2025»: «Τα παιδιά είναι για μας η έκφραση της υψηλότερης ελπίδας»

2 μήνες ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας στηρίζει το κατασκηνωτικό πρόγραμμα “Summer Campus 2025”, που απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου άνω των 16 ετών, οι οποίοι συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα για να γνωρίσουν από κοντά την καθημερινή εκπαίδευση των Ευέλπιδων.

Ο ίδιος, επισκέφτηκε σήμερα στο Λιτόχωρο Πιερίας, το Στρατόπεδο «Αντιστράτηγου Τζανιδάκη Ιωάννη – Αντισυνταγματάρχη (ΠΖ) Σβορώνου Δημητρίου», συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη. Ο κ. Δένδιας, μετέβη στο πεδίο ασκήσεων και στον στίβο μάχης του στρατοπέδου, όπου πραγματοποιείται το 1ο κατασκηνωτικό πρόγραμμα για μαθητές Λυκείου (“Summer Campus 2025”), από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), στον ίδιο χώρο που διεξάγεται η ετήσια θερινή της εκπαίδευση.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συγκεκριμένα 42 μαθητές και 17 μαθήτριες Λυκείου.

Ο κ. Δένδιας σε δήλωσή του, επισήμανε:

«Είναι μεγάλη μου χαρά σήμερα, που βρίσκομαι εδώ στο Λιτόχωρο, στο πεδίο ασκήσεων της Καναπίτσας, όπου κάθε καλοκαίρι διεξάγεται η θερινή εκπαίδευση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Όμως, γίνεται και κάτι άλλο εξαιρετικά σημαντικό εδώ. Για πρώτη φορά και στο πλαίσιο του προγράμματος Summer Campus, 59 μαθητές και μαθήτριες φιλοξενούνται εδώ, ώστε να γνωρίσουν από κοντά και τις προκλήσεις, αλλά και τις απαιτήσεις, που χαρακτηρίζουν τη στρατιωτική ζωή.

Το σημαντικότατο είναι ότι αυτά τα παιδιά, οι κοπέλες και τα αγόρια, είναι εθελοντές και ο αριθμός τους συμπληρώθηκε σε λιγότερο από 48 ώρες, μέσω μιας διαδικτυακής εφαρμογής. Δυστυχώς, δεν είχαμε προβλέψει τον μεγάλο αριθμό όσων θα ήθελαν να συμμετάσχουν. Tον επόμενο χρόνο θα αυξήσουμε κατά πολύ τις δυνατότητές μας.

Αυτά τα παιδιά είναι για μας η έκφραση της υψηλότερης ελπίδας. Η έκφραση της ελπίδας ότι οι μαθήτριες και οι μαθητές από την ελληνική μέση εκπαίδευση θα θελήσουν σε έναν ικανό αριθμό να φοιτήσουν στις Στρατιωτικές μας Σχολές. Σε αυτή την περίπτωση, στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Έχουμε τη φιλοδοξία οι καλύτερες και οι καλύτεροι να φοιτούν στις Στρατιωτικές Σχολές της Πατρίδας μας, γιατί είναι το πιο σημαντικό πράγμα οι Ένοπλες Δυνάμεις μας να έχουν το καλύτερο προσωπικό, τους καλύτερους από τους Έλληνες.

Για εμάς οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις είναι αναγκαία συνθήκη για την επιβίωσή μας. Για να το καταφέρουμε αυτό, για να το κατορθώσουμε στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030», έχουμε κάνει μια σειρά από σημαντικά βήματα.

Έχουμε εκσυγχρονίσει, μάλιστα σε μεγάλο βαθμό πρέπει να πω μέσω ιδιωτικών δωρεών, τις υποδομές των Στρατιωτικών Σχολών. Έχουμε αυξήσει 4 φορές για τους Ευέλπιδες, τους Δόκιμους του ΠΝ και τους Ίκαρους, την αποζημίωση που παίρνουν όσο φοιτούν.

Και, βέβαια, το κυριότερο, βελτιώνουμε τις οικονομικές αποδοχές τους, όταν ως Αξιωματικοί θα υπηρετούν την Πατρίδα, αλλά δημιουργούμε και ένα περιβάλλον στο οποίο θα υπηρετήσουν, το οποίο θεωρούμε ότι είναι το πιο τεχνολογικά προηγμένο περιβάλλον στη χώρα.

Οι Ελληνίδες και Έλληνες Αξιωματικοί πια υπηρετούν σε ένα περιβάλλον το οποίο έχουν να ζηλέψουν όλες και όλοι στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα γιατί, όπως είπα πριν, είναι τεχνολογικά το πιο προηγμένο περιβάλλον που θα μπορούσε να υπάρχει. Και με τις νέες πλατφόρμες και με τις νέες δυνατότητες που αποκτούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, όπως έχει προγραμματιστεί στην “Ατζέντα 2030”, αυτό το περιβάλλον θα εξελίσσεται και θα βελτιώνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Και πάλι, θέλω να ευχαριστήσω τα κορίτσια και τα αγόρια που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα. Να τους ευχηθώ καλή διαμονή εδώ, στην Καναπίτσα και να τους πω ότι δεν υπάρχει πιο τιμητικό και πιο σημαντικό πράγμα σε αυτή τη ζωή από το να φοράς τη στολή με το εθνόσημο. Να είσαι, δηλαδή, ντυμένος κάθε μέρα, κάθε ώρα της ζωής σου με αυτό που εκπροσωπεί την Πατρίδα σου».

Στην επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας παρευρέθησαν, επίσης, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς / EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, ο Διοικητής της Σχολής Ευελπίδων Υποστράτηγος Αναστάσιος Πολύχρονος και ο Διοικητής της ΧΧIV ΤΘΤ Ταξίαρχος Αθανάσιος Τζήκας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Trending NewsΝίκος Δένδιας
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 7 Ιουλίου
Επόμενο άρθρο Ο ΥΠΕΞ εγκαινίασε το ανακαινισμένο κτίριο «Σεφέρη» του γενικού προξενείου στην Κορυτσά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νίκος Ρωμανός: Η μάχη ενάντια στα fake news είναι διαρκής
11 ώρες ago
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την έκρηξη της έμφυλης βίας
12 ώρες ago
Απόστολος Βεσυρόπουλος: Με δική του εισήγηση τοποθετήθηκαν 2.000 απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες
13 ώρες ago
ΔΥΠΑ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για 2.500 θέσεις εργασίας στην αυτοδιοίκηση
13 ώρες ago
Απόστολος Βεσυρόπουλους: Το τελευταίο «αντίο» στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας
14 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Με διασταυρωτικούς ελέγχους η απόδοση αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΝΑΝΠ: Επιπλέον και διαρκείς έλεγχοι στα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Αύριο στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του πολιτικού

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα γίνουν οι πληρωμές στον πρωτογενή τομέα

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?