Τετάρτη, 19 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νέα απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις 12 εκατ. ευρώ, στο στόχαστρο 30 γιατροί και 62 φαρμακεία
Καταστήματα: Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε το ωράριο των Χριστουγέννων
Η επιστροφή ενοικίου πλησιάζει – πότε θα μπουν τα χρήματα στους δικαιούχους
Τράπεζα της Ελλάδος: Ταμειακό πλεόνασμα 3,92 δισ. ευρώ στο δεκάμηνο του 2025
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών έως 21 Νοεμβρίου 
Θεσσαλονίκη: Στήνεται το Χωριό των Χριστουγέννων στην Αριστοτέλους
Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 30 Νοεμβρίου
Δήμος Παύλου Μελά: Fake news οι φήμες για τη δημιουργία τζαμιού στο ΑΓΝΟ
Πολύγυρος: Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναστολής για το αιολικό πάρκο αλλά ζητάει αλλαγή στη ΜΠΕ
Από 1η Δεκεμβρίου υποχρεωτική η αποδοχή πληρωμών μέσω IRIS για συναλλαγές με ιδιώτες
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Γκουαϊδό σκοπεύει να επιστρέψει στο Καράκας μολονότι κινδυνεύει να συλληφθεί

7 έτη ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο έχουν αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο περίπου πενήντα χώρες, δήλωσε από την Μπογκοτά της Κολομβίας ότι θα επιστρέψει στο Καράκας, μολονότι κινδυνεύει να συλληφθεί επειδή παραβίασε τη δικαστική απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
«Ένας κρατούμενος δεν εξυπηρετεί κανέναν, ένας εξόριστος πρόεδρος επίσης. Βρισκόμαστε σε μια πρωτοφανή κατάσταση (…) Το αξίωμά μου και το καθήκον μου είναι να βρίσκομαι στο Καράκας, παρά τους κινδύνους» είπε ο Γκουαϊδό σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα Τρίτη από το τηλεοπτικό κανάλι NTN24.
Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας, το οποίο ελέγχεται από την αντιπολίτευση, πέρασε την Παρασκευή τα σύνορα με σκοπό να συντονίσει από την Κούκουτα την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα του. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της βοήθειας έχει σταλεί από τις ΗΠΑ, κατόπιν αιτήματος του ίδιου του Γκουαϊδό.
Την Δευτέρα ο Γκουαϊδό συμμετείχε στην Μπογκοτά στη συνεδρίαση της Ομάδας της Λίμας, στην οποία μετέχουν 13 χώρες της Λατινικής Αμερικής και ο Καναδάς. Δεσμεύτηκε ότι θα εντείνει τις πιέσεις για να αναγκάσει τον Νικολάς Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία, όμως απέκλεισε τη χρήση βίας.
Αυξάνεται ο αριθμός των λιποτακτών από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας
Σε 326 ανέρχονται τα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας της Βενεζουέλας που λιποτάκτησαν και πέρασαν τα σύνορα με την Κολομβία από το Σάββατο, ανέφερε με νεότερο απολογισμό της η κολομβιανή υπηρεσία μετανάστευσης.
Η πλειοψηφία αυτών των στρατιωτών και αστυνομικών πέρασαν τα σύνορα προς την Κούκουτα, όπου βρίσκεται αποθηκευμένη η ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν στείλει οι ΗΠΑ για την Βενεζούελα.
Άλλα μέλη των δυνάμεων επιβολής του νόμου της Βενεζουέλας αναζήτησαν βοήθεια από την κολομβιανή υπηρεσία μετανάστευσης στα τμήματα Αραούκα και Λα Γκουαχίρα, καθώς και στις πόλεις Βαλεντουπαρ, Καρταχένα Ντε Ίντιας, Μεντεγίν και στην πρωτεύουσα Μπογοτά.
Ο διευθυντής της κολομβιανής υπηρεσίας Κριστιάν Κρούγκερ Σαρμιέντο δήλωσε ότι τα στελέχη που λιποτάκτησαν διέφυγαν από την «δικτατορία» του προέδρου Νικολάς Μαδούρο προς αναζήτηση τροφής λόγω ελλείψεων στην χώρα τους, και εξαιτίας «πιέσεων των κολεκτίβος» (ένοπλες ομάδες σκληροπυρηνικών τσαβίστας).
Κάποιοι εισήλθαν στην χώρα ένστολοι και άλλοι φορώντας πολιτικά και κάποιοι με τους οικογένειές τους, τόνισε ο Κρούγκερ. Πολλοί αιτήθηκαν άσυλο στην Κολομβία.
Οι πρώτες λιποταξίες αναφέρθηκαν το πρωί του Σαββάτου, όταν ανακοινώθηκε από την Κούκουτα η αναχώρηση των πρώτων φορτηγών με τρόφιμα και φάρμακα, ανθρωπιστικής βοήθειας που εστάλη κυρίως από τις ΗΠΑ, καθώς στη Βενεζουέλα.
Ο Χουάν Γκουαϊδό έχει υποσχεθεί αμνηστία στα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας που θα κόψουν τους δεσμούς τους με την κυβέρνηση του Μαδούρο.
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας μετρούν 365.315 στελέχη.
Υπάρχουν επίσης 1,6 εκατ. πολιτοφύλακες.
ΗΠΑ: Επιπλέον κυρώσεις κατά του Καράκας αυτήν την εβδομάδα
Την ελπίδα ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα ψηφίσει αυτήν την εβδομάδα επί ενός ψηφίσματος για την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Βενεζουέλα, εξέφρασε από την Ουάσινγκτον, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα Έλιοτ Έιμπραμς.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Αμερικανός αξιωματούχος δεν αναφέρθηκε στην κατηγορηματική αντίθεση της Ρωσίας ενάντια σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση Νικολάς Μαδούρο, ενώ αντέκρουσε την κατηγορία της Μόσχας ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν στρατιωτική επέμβαση στην Βενεζουέλα.
Παράλληλα προανήγγειλε την επιβολή επιπλέον κυρώσεων εναντίον του Καράκας αυτή την εβδομάδα.
Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, DPA, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Γκουαϊδό
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Αζόρες: Σωτηρία από αέρος με κινηματογραφική διάσωση έλληνα καπετάνιου (video)
Επόμενο άρθρο Αντιδράσεις στο κάλεσμα Τσίπρα για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις 12 εκατ. ευρώ, στο στόχαστρο 30 γιατροί και 62 φαρμακεία
2 ώρες ago
Καταστήματα: Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε το ωράριο των Χριστουγέννων
4 ώρες ago
Η επιστροφή ενοικίου πλησιάζει – πότε θα μπουν τα χρήματα στους δικαιούχους
9 ώρες ago
Τράπεζα της Ελλάδος: Ταμειακό πλεόνασμα 3,92 δισ. ευρώ στο δεκάμηνο του 2025
11 ώρες ago
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών έως 21 Νοεμβρίου 
12 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τη Γερμανία, συναγερμός και στην Πολωνία για ρωσική επίθεση

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τραμπ: Θέλω να δοθούν στη δημοσιότητα τα αρχεία Έπσταϊν, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στην Τουρκία και ρηματική διακοίνωση για ανάρτηση της Πολεμικής Αεροπορίας

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε ενεργειακό κόμβο

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?