Δευτέρα, 16 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Ο πόλεμος «φτάνει» στην αντλία: Πάνω από 2 ευρώ η αμόλυβδη
Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας – Η επιστολή παραίτησής του
«Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» λέει το Ισραήλ – Σε υπόγειο καταφύγιο κρύβεται ο Χαμενεΐ
Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα της ΝΔ με 30,3%, σκληρή μάχη ΠΑΣΟΚ – Πλεύσης Ελευθερίας για τη δεύτερη θέση και κατρακύλα με 6,1% για τον ΣΥΡΙΖΑ
Πιερρακάκης: Δεν ακυρώνεται η λογική της ΔΕΘ από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή – Στόχος η μείωση βαρών από τη μεσαία τάξη
«Αν έπεφτε 15 μέτρα πιο δίπλα, θα είχαμε μεγάλη έκρηξη»: Τα σενάρια για την πτώση του ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη
Ημαθία: Ένας 21χρονος νεκρός και έξι τραυματίες μετά από τροχαίο στην Εγνατία Οδό- Μηχανή εκσφενδονίστηκε στο αντίθετο ρεύμα
Σκέρτσος: Ισχυρή Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει
Κεφαλογιάννης: Δεν θα δοθεί περαιτέρω παράταση για τον καθαρισμό των οικοπέδων
Ισραήλ και Ιράν κλιμακώνουν τις επιθέσεις καθώς η φονική σύγκρουση εισέρχεται στην τέταρτη ημέρα
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΟΦΗ-Αστέρας AKTOR 1-1: Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας οι Κρητικοί μετά από 35 ολόκληρα χρόνια!

2 μήνες ago
Κοινοποίηση
8 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Γράφτηκε ιστορία στο Ηράκλειο, με τον ΟΦΗ να βάζει τέλος σε ένα πολυετές αρνητικό σερί, που τον ήθελε να μην έχει συμμετάσχει σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Betsson για 35 χρόνια.

Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο «Γεντί Κουλέ», οι φίλαθλοι των Κρητικών έδωσαν το «οξυγόνο» και την ώθηση που αποζητούσαν οι παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς, οι οποίοι ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης AKTOR και στα μέσα του Μαΐου θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ.

Έτσι, ο ΟΦΗ θα δώσει το παρών σε τρίτο τελικό στα 100 χρόνια ζωής του, διεκδικώντας το δεύτερό του τρόπαιο και πρώτο μετά το 1987.

Στα του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μουνιόθ στο 10′ μετά από ασίστ του Μπαρτόλο, με τον Σίλβα με κεφαλιά στο 78′, ύστερα από σέντρα του Γκονζάλεθ, να πετυχαίνει το πολυπόθητο τέρμα, το οποίο τον έστειλε τους γηπεδούχους στον τελικό και την Κρήτη στα… ουράνια.

Όλα αυτά, όμως, δε θα είχαν συμβεί χωρίς την απόκρουση του Μπάκιτς στο 90’+11, που φόρεσε τα γάντια μετά την αποβολή με απευθείας κόκκινη του Χριστογεώργου.

Πλέον, η κρητική ομάδα περιμένει δίχως άγχος να μάθει με ποιον εκ των ΑΕΚ ή Ολυμπιακό θα μονομαχήσει για τον τίτλο, ενώ θυμίζουμε ότι στον πρώτο ημιτελικό οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει με σκορ 6-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η αναμέτρηση

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν όπως αναμενόταν, σκληρό, με τις δύο ομάδες να παίζουν κλειστά θέλοντας να κρατήσουν το μηδέν, που θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω. Στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα, προϋποθέσεις δημιουργήθηκαν από τρεις στατικές φάσεις, δύο κόρνερ για τον ΟΦΗ και ένα φάουλ για τον Αστέρα Τρίπολης AKTOR, ο οποίος «χτύπησε» στο 10′. Στην πρώτη τους τελική, οι Αρκάδες ευτύχησαν να σκοράρουν με τον Μουνιόθ. Ο Μπαρτόλο κινήθηκε στην «πλάτη» της άμυνας των γηπεδούχων, έσπασε την κατάλληλη στιγμή στον Ισπανό χαφ, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χριστογεώργου από το ύψος του πέναλτι. Το τέρμα αυτό έφερε περισσότερη πίεση και προσέθεσε με βάρος τις «πλάτες» των παικτών του ΟΦΗ, κάτι που φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο, αφού το σύνολο του Μίλαν Ράσταβατς ήταν ακίνδυνο, με τη δημιουργία να λείπει, ενώ πολλά ήταν και τα λάθη που υπέπεσε. Έτσι, δημιουργήθηκαν και νεύρα, τα οποία πέρασαν αρχικά στον πάγκο των Κρητικών και μετέπειτα σε αυτόν του Αστέρα Τρίπολης AKTOR, με τον διαιτητή της αναμέτρησης, Παπαπέτρου, να μοιράζει από μία κόκκινη κάρτα σε κάθε πάγκο. Στο 39′, ο Χατζηγιοβάνης βγήκε τετ-α-τετ, με τον Έλληνα γκολκίπερ του ΟΦΗ, ωστόσο αστόχησε από κεντρική θέση, με τον επόπτη να έχει σηκώσει το σημαιάκι. Βεβαίως, το γκολ αν έμπαινε θα εξεταζόταν από το VAR. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους καταγράφηκε στο 40′ και ήταν το σουτ του Άλβαρες, το οποίο έφυγε μακριά από την εστία των γηπεδούχων, χωρίς να ανησυχήσει καν τον Χριστογεώργο.

Ο ΟΦΗ μπήκε στο δεύτερο μέρος με πιο επιθετικές τάσεις, οι οποίες μετουσιώθηκαν στην πρώτη τελική εντός εστίας με δράστη τον Φούντα, ο οποίος απείλησε με το αριστερό πόδι, όμως ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε σταθερά. Και λιγότερο από ένα λεπτό μετά ήρθε η απόλυτη ψυχρολουσία για τους Κρητικούς, με τον Μακέντα να κάνει σε κενή εστία το 2-0. Ευτυχώς, όμως, για τους γηπεδούχους ο Χατζηγιοβάνης υποδείχθηκε οφσάιντ στην αρχή της φάσης, καθώς μετά από δικό του σουτ και απόκρουση του Χριστογεώργου, ο Ιταλός φορ των Αρκάδων την έστειλε στα δίχτυα. Η φάση, μάλιστα, εξετάστηκε, όπως αναμενόταν εξάλλου, και από το VAR. Στο 64′, ο Φούντας επέδειξε γιατί είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης του ΟΦΗ στο ματς. Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός πάτησε περιοχή από τα αριστερά, εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ, με την μπάλα να περνάει μακριά άουτ με τα φάλτσα που είχε. Στο 69′, ο Χριστογεώργος δεν ανησύχησε στο σουτ που του έκανε ο Καλτσάς μετά από πάσα του Μακέντα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ανδρούτσος με καταπληκτική ντρίπλα πέρασε δύο αμυνόμενους του Αστέρα, έσπασε στον Καραχάλιο που ήρθε σαν… τρέιλερ ανάμεσα στο πέναλτι και στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με το σουτ, όμως, να καταλήγει ψηλά πάνω από την εστία του Παπαδόπουλου. Στο 78′, ήρθε το γκολ λύτρωσης για τον ΟΦΗ. Ο Γκονζάλεθ ίσως στην πρώτη του τόσο καλή σέντρα, βρίσκει τον Σίλβα, που σηκώνεται ψηλότερα από τον αντίπαλό του και με καρφωτή κεφαλιά ισοφαρίζει σε 1-1. Ο Αστέρας Τρίπολης AKTOR στα εναπομείναντα λεπτά έψαξε το γκολ, το οποίο, όμως, δεν ήρθε ποτέ, ενώ αντιθέτως απειλήθηκε να δεχθεί και δεύτερο τέρμα. Ο Σαλσέδο στο 90’+5 μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και εκτέλεσε στην περιοχή, αλλά ο Παπαδόπουλος σταμάτησε με τα πόδια. Στην εξέλιξη της φάσης, ο εξτρέμ του ΟΦΗ είχε και νέα προσπάθεια, αλλά ο Γιαμπλόνσκι του έβαλε την κόντρα. Στο 90’+7 έγινε γέμισμα στην «πλάτη» της άμυνας του ΟΦΗ, ο Τριανταφυλλόπουλος πήρε την κεφαλιά και ο Χριστογεώργος τον γκρέμισε. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ.Ο Τριανταφυλλόπουλος έφυγε από κανονική θέση, δεν υπήρχε οφσάιντ. Ο Χριστογεώργος αποβάλλεται για βάναυσο μαρκάρισμα. Ο Αλβάρες εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπάκιτς το έπιασε στο 90’+11 και ο Λαμπρόπουλος απομάκρυνε την μπάλα. Ο Μαυροβούνιος χαφ το πανηγύρισε σαν γκολ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Χριστογεώργος, Γκονζάλεθ, Λαμπρόπουλος, Σίλβα, Χατζηθεωδορίδης, Μπάκιτς, Καραχάλιος, Φούντας (85′ Μαρινάκης), Ανδρούτσος (75′ Νέιρα), Νους (70′ Σενγκέλια), Σαλσέδο

Αστέρας Τρίπολης AKTOR (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Ντέλι (80′ Καστάνιο), Άλχο, Άλβαρες, Αλάγκμπε (63′ Γιαμπλόνσκι), Μουνιόθ, Καλτσάς, Μπαρτόλο (80′ Γκιοακίνι), Χατζηγιοβάνης (67′ Κρεσπί), Μακέντα

Τα αποτελέσματα των πρώτη αγώνων στα ημιτελικά:

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 6-0
Αστέρας Τρίπολης AKTOR – ΟΦΗ 0-1

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Αστέρας ΑΚΤΟΡΚύπελλο ΕλλάδοςΟΦΗ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Στην Κοζάνη την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Επόμενο άρθρο Δώρο Πάσχα 2025: Πότε θα γίνει η πληρωμή 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πόλεμος «φτάνει» στην αντλία: Πάνω από 2 ευρώ η αμόλυβδη
7 ώρες ago
Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας – Η επιστολή παραίτησής του
7 ώρες ago
«Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» λέει το Ισραήλ – Σε υπόγειο καταφύγιο κρύβεται ο Χαμενεΐ
8 ώρες ago
Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα της ΝΔ με 30,3%, σκληρή μάχη ΠΑΣΟΚ – Πλεύσης Ελευθερίας για τη δεύτερη θέση και κατρακύλα με 6,1% για τον ΣΥΡΙΖΑ
8 ώρες ago
Πιερρακάκης: Δεν ακυρώνεται η λογική της ΔΕΘ από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή – Στόχος η μείωση βαρών από τη μεσαία τάξη
8 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Στουτγκάρδη ετοιμάζει πρόταση 20 εκατομμυρίων ευρώ για τον Γιάννη Κωσνταντέλια του ΠΑΟΚ

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Τάισον απάντησε αρνητικά στην πρόταση του ΠΑΟΚ

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θεσσαλονίκη: Φιλανθρωπικός αγώνας σήμερα στην Τούμπα με Ζαγοράκη, Καραγκούνη και Καρεμπέ

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βρούτσης: Θα περιμένω Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους την Τετάρτη ως τις 15:00, αλλιώς θα διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?