Τετάρτη, 19 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νέα διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων και παράταση για την υπαγωγή στο «Σπίτι μου ΙΙ»
Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προστασία των ανηλίκων από καπνό και αλκοόλ
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Διαμαντής Καραναστάσης
Χρυσοχοΐδης: 1.150 καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας και 900 συλλήψεις από την αρχή του έτους
Οι Financial Times προτείνουν τη Θεσσαλονίκη ως κορυφαίο φθινοπωρινό προορισμό στην Ευρώπη
Black Friday 2025: Πότε πέφτει φέτος η «Μαύρη Παρασκευή»
Δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ 2025: Ποιοι άνεργοι δεν θα το λάβουν
Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν τα σχέδια για την γέφυρα Πανοράματος και το τούνελ της Τούμπας
Χριστούγεννα 2025: Ημερομηνία έναρξης του γιορτινού ωραρίου για τα καταστήματα σε Αθήνα και Πειραιά
Θεσσαλονίκη: Είδος πολυτέλειας το μοσχαρίσιο κρέας
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός-Αθηναϊκός 85-62: Με προσωπικό σόου της Λάμπερτ, οι «ερυθρόλευκες» έκαναν το 2-1 στη σειρά των τελικών

7 μήνες ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Ο Ολυμπιακός κέρδισε με σκορ 85-62 τον Αθηναϊκό για τον τρίτο τελικό της Α1 στο μπάσκετ γυναικών, έκανε το 2-1 στις νίκες και απέχει πια ένα παιχνίδι από το πρωτάθλημα. Η ομάδα του Θάνου Νίκλα περιόρισε σημαντικά για ένα ακόμη παιχνίδι την Τζέσικα Σέπαρντ (13 πόντοι, 3 ριμπάουντ) και έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση την Κίρα Λάμπερτ (21 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ) έφτασε στην άνετη επικράτηση.

Οι «ερυθρόλευκες» ήταν ανώτερες σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πήραν από νωρίς διψήφιες διαφορές. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τα πολλά (17) λάθη της ομάδας του Αθηναϊκού και χάρη στην καλή άμυνά του, πήρε μια σπουδαία νίκη, που τον μετατρέπει σε οδηγό για τη συνέχεια των τελικών.

Η αναμέτρηση

Ο Ολυμπιακός μπήκε από νωρίς πολύ δυνατά στον αγώνα και με την Ιβάνα Ράτζα να έχει 7 πόντους στην πρώτη περίοδο, κατάφερε να πάρει προβάδισμα. Ο Αθηναϊκός στο δεύτερο μισό του πρώτου δεκαλέπτου ισορρόπησε τον αγώνα, αλλά τα λάθη για την ομάδα του Βύρωνα ήταν πολλά. Οι παίκτριες του Θάνου Νίκλα, όπως και στο δεύτερο παιχνίδι, εμφανίστηκαν με ξεκάθαρο και πολύ αποτελεσματικό πλάνο απέναντι στη Σέπαρντ και μπόρεσαν να την αντιμετωπίσουν καλύτερα από κάθε άλλη φορά. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε ομαδικά ώστε να μην περάσει η μπάλα στην Αμερικανή ψηλή του Αθηναϊκού, ενώ κάθε φορά που εκείνη τροφοδοτούνταν, οι «ερυθρόλευκες» έκαναν παγίδες και την ανάγκασαν να πασάρει. Στην δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο σκορ με τις Λάμπερτ και Χριστινάκη να ξεχωρίζουν και το ημίχρονο έκλεισε στο +13 (41-28).

Στην επανάληψη, η ομάδα του Βύρωνα πίεσε αρκετά και προσπάθησε να μειώσει, όμως ο Ολυμπιακός είχε κάθε φορά την «απάντηση». Πότε με την Λάμπερτ και πότε με τη Χέμπε, η ομάδα του Νίκλα εμφανίστηκε πολύ πιο συγκεντρωμένη. Ένα ξέσπασμα της Βιντσιλαίου στα τέλη της τρίτης περιόδου έφτασε την διαφορά στους 11 πόντους (62-51), αλλά και σε εκείνο το σημείο, ο Αθηναϊκός συνέχισε να κάνει λάθη και να δίνει εύκολους πόντους στον Ολυμπιακό. Στην τέταρτη περίοδο, το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με την Καλτσίδου να αποσύρει και την Σέπαρντ και τον Ολυμπιακό να παίρνει άνετη νίκη με το τελικό 85-62.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 41-28, 68-61, 85-62

Οι διαιτητές: Τσιμπούρης, Σπυρόπουλος, Λεβεντάκος

Επόμενη υποχρέωση

Ο επόμενος τελικός θα διεξαχθεί στον Βύρωνα την Κυριακή (13/4 στις 17:00) και ο Ολυμπιακός με νίκη θα φτάσει στον τίτλο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Θάνος Νίκλας): Χέμπε 10 (2/3 τρίποντα), Ράτζα 11 (1/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο), Πηλακούτα 2 (3 ριμπάουντ), Σπυριδοπούλου 2 (3 ασίστ), Νικολοπούλου 9 (5 ριμπάουντ), Καρλάφτη 4, Λάμπερτ 21 (1/1 τρίποντο, 6/8 δίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Χριστινάκη 8 (5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο), Κολλάτου 6, Τόμπιν 4 (2 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ)

Αθηναϊκός (Στέλλα Καλτσίδου): Στούπα 5 (1/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ) Σταμάτη 3 (1/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Σπαθάρου 9 (3/4 τρίποντα), Μαρίνη (2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο), Βιντσιλαίου 11(2/4 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Λούκα (3 ριμπάουτ), Πάγκαλος, Τζόουνς 3 (0/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο), Χολμς 15 (6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Σέπαρντ 13 (3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 λάθη)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Α1 Μπάσκετ ΓυναικώνΑθηναϊκόςΟλυμπιακός
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο ΑΕΚ-Ναντέρ 76-69: Η Ένωση έδειξε στους Γάλλους ποιος είναι το αφεντικό στη σειρά και «φουλάρει» για το Final Four του BCL
Επόμενο άρθρο Θεσσαλονίκη: Με 275 εκθέτες από 22 χώρες ξεκινά σήμερα η Freskon στη ΔΕΘ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων και παράταση για την υπαγωγή στο «Σπίτι μου ΙΙ»
37 λεπτά ago
Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προστασία των ανηλίκων από καπνό και αλκοόλ
1 ώρα ago
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Διαμαντής Καραναστάσης
1 ώρα ago
Χρυσοχοΐδης: 1.150 καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας και 900 συλλήψεις από την αρχή του έτους
2 ώρες ago
Οι Financial Times προτείνουν τη Θεσσαλονίκη ως κορυφαίο φθινοπωρινό προορισμό στην Ευρώπη
2 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εθνική: Ισόπαλο χωρίς τέρματα το ματς απέναντι στην Λευκορωσία

Newsroom
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποχώρησε τραυματίας στον αγώνα με τους Κλίβελαντ

Newsroom
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Λευκορωσία – Ελλάδα: Ο Πολωνός διαιτητής Ντάμιαν Σίλβεστρζακ σφυρίζει τον αγώνα της γαλανόλευκης

Newsroom
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εθνική: Άπαντες παρόντες στην προπόνηση της Ελλάδας ενόψει του αγώνα με τη Σκωτία

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?