Πέμπτη, 20 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μαρινάκης: «Εμείς πήραμε 5,4 δισεκατομμύρια με υπερφορολόγηση από τους παρόχους ενέργειας»
«Τουρισμός για όλους 2025»: Νέος οριστικός πίνακας δικαιούχων χαμηλής περιόδου
Κτηνοτρόφοι: Ειδική οικονομική ενίσχυση για ευλογιά – Ποιο το ποσό ανά ζώο και πότε θα καταβληθεί
Νέα διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων και παράταση για την υπαγωγή στο «Σπίτι μου ΙΙ»
Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προστασία των ανηλίκων από καπνό και αλκοόλ
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Διαμαντής Καραναστάσης
Χρυσοχοΐδης: 1.150 καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας και 900 συλλήψεις από την αρχή του έτους
Οι Financial Times προτείνουν τη Θεσσαλονίκη ως κορυφαίο φθινοπωρινό προορισμό στην Ευρώπη
Black Friday 2025: Πότε πέφτει φέτος η «Μαύρη Παρασκευή»
Δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ 2025: Ποιοι άνεργοι δεν θα το λάβουν
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

3 έτη ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

ΓΡΆΦΕΙ Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ ΚΟΥΣΑΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ

ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

​ ​ ​ 1. Η πρωτοφανής δήλωση – απειλή του Ερντογάν για δήθεν πυραυλική στοχοποίηση της Αθήνα παρόλο που είναι γραφική, ανέφικτη λόγω εξαιρετικής αντιαεροπορικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς και συνεχούς επαγρύπνησης από Patriot και S 300 σε όλη την Ελληνική επικράτεια, υποδηλώνει​ ξεκάθαρα πλέον την πρόθεση της Άγκυρας για κλιμάκωση των σχέσεων με την Ελλάδα με διεξαγωγή Ψυχολογικών Επιχειρήσεων​ λευκής προπαγάνδας που​ εμπεριέχουν επιθετική πρόθεση.
Οι​ διπλωματικές απαντήσεις της χώρας μας σε επίσημες παρόμοιες απειλές δεν ικανοποιούν το υψηλό εθνικό φρόνημα των Ελλήνων και δεν συνάδουν με το διεθνές γόητρο της χώρας μας ανά τον κόσμο. Οι εκφράσεις –​ επίσημες απειλές ‘’θα έρθουμε νύχτα ή έχουμε στοχοποιήσει την Αθήνα’’ κάνουν τον γύρο του κόσμου στα ΜΜΕ. Σε απαντήσεις τέτοιων προκλήσεων – απαιτείται από τους Έλληνες αρμόδιους υπουργούς σθεναρή, αποφασιστική, αναλογική​ απάντηση.​ Ο πολιτικός – διπλωματικός πολιτισμός και η ευγένεια μειώνει το ηθικό γόητρο των Ελλήνων πολιτών για λόγους αξιακούς σε όλα τα κύρια εθνικά θέματα.

​ ​ ​ 2. Το καθεστώς των παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου με 10.103 παραβιάσεις τους 11 μήνες του 2022, 265 εμπλοκές, 216 υπερπτήσεις​ Ελληνικών Νησιών σημαίνει ότι η Τουρκία επιθυμεί να επιβάλει μέσα στο Αιγαίο ειδικό καθεστώς. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να σταματήσουν κάθε παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου με αντίμετρα ενδεδειγμένα εάν φυσικά υπάρχει πολιτική αποφασιστικότητα.

​ ​ ​ 3. Η κοινή​ πρόσφατη άσκηση ‘’Αδελφική Πυγμή’’ στην περιοχή του Μπακού, Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν​ συγκεντρώνοντας στρατεύματα κοντά στα ιρανικά σύνορα πιστοποιεί ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το Αζερμπαϊτζάν θα είναι στο πλευρό της Τουρκίας σε περίπτωση σύρραξης με την Ελλάδα διαθέτοντας οπλικά σύγχρονα συστήματα που έχει προμηθευτεί από το Ισραήλ και την Τουρκία.

​ ​ ​ 4. Επικίνδυνη αποδεικνύεται τελικά για την Ελλάδα, η συμφωνία της Τουρκίας με το Κατάρ, για την παρουσία 36 μαχητικών αεροσκαφών rafale με πρόβλεψη να συμμετέχουν εναντίον ” του κοινού εχθρού”. Η διμερής αμυντική συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με το Κατάρ την 2 Μαρτίου 2021,​ δύναται να επηρεάσει την επιχειρησιακή ισορροπία​ Ελλάδας και Τουρκίας που σταθμεύουν μόνιμα στην Τουρκία. H χώρα μας θα πρέπει να απευθυνθεί στην Γαλλία με το ερώτημα εάν η τεχνολογία των Rafale θα πρέπει να αντιγραφεί από την Τουρκία κάτι που η Γαλλία δεν έχει κάνει ακόμα.

​ ​ ​ 5. Η είσοδος παράνομων μεταναστών σύμφωνα με τα στοιχεία της FRONTEX αυξήθηκε με 39.850 στην χώρα μας από Έβρο και Νησιά Α Αιγαίου τους 11 πρώτους μήνες του 2022, ποσοστό 116% αύξησης σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα το 2021. Μεταξύ αυτών είναι από Syria : 8. 046, Afghanistan : 4. 355, Nigeria : 3. 857, Congo (Kinshasa) : 3.679​ και Τουρκία 2.868. Επιχειρησιακά διαφαίνεται ότι παρόλα τα μέτρα που έχει πάρει η πολιτεία το σύστημα επιτήρησης​ συνεχίζει να έχει προβλήματα.​ Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ένα σκάφος με παράνομους μετανάστες να εισέρχεται από την Τουρκία μέχρι την Κρήτη ή την Καλαμάτα χωρίς να γίνεται αντιληπτό.

​ ​ ​ 6. Η επιχειρησιακή Ελληνική ανωτερότητα των Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέση με την Τουρκία θα πρέπει να φαίνεται σε όλες τις​ δραστηριότητες επ έργω και κυρίως στην δημιουργία ΝΈΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑΣ με την Κύπρο μας όπου η Ελλάδα είναι εγγυήτρια χωρα. Τα 24 Rafale, τα 84 F 16 viper, οι 3 Belharra και τα 20+20 F 35 είναι μεγάλο​ πλεονέκτημα, αλλά θα πρέπει επιχειρησιακά να χρησιμοποιούνται για τον σκοπό που έχουν αποκτηθεί . Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με το ΓΕΕΘΑ θα πρέπει να σχεδιάσει νέο επιχειρησιακό δόγμα συνεργασίας με την Κυπριακή Δημοκρατία

​ ​ ​ 7. Υποχρέωση της χώρας μας είναι τα έχει νησιά μας όσο περισσότερο γίνεται εξοπλισμένα με έξυπνα όπλα και νέου τύπου οπλικά συστήματα. Όσο περισσότερο εξοπλισμένα είναι τα νησιά μας, τόσο περισσότερο θα εξασφαλίζουν ως 1η γραμμή άμυνας την εδαφική κυριαρχία και ακεραιότητα όλης της Ελληνικής επικράτειας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Τουρκία
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο La Stampa: Νέα στοιχεία και σοβαρά ερωτήματα για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο
Επόμενο άρθρο Ιστορική ομιλία Ζελένσκι στο Κογκρέσο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαρινάκης: «Εμείς πήραμε 5,4 δισεκατομμύρια με υπερφορολόγηση από τους παρόχους ενέργειας»
57 λεπτά ago
«Τουρισμός για όλους 2025»: Νέος οριστικός πίνακας δικαιούχων χαμηλής περιόδου
9 ώρες ago
Κτηνοτρόφοι: Ειδική οικονομική ενίσχυση για ευλογιά – Ποιο το ποσό ανά ζώο και πότε θα καταβληθεί
10 ώρες ago
Νέα διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων και παράταση για την υπαγωγή στο «Σπίτι μου ΙΙ»
11 ώρες ago
Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προστασία των ανηλίκων από καπνό και αλκοόλ
12 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Διαμαντής Καραναστάσης

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: 1.150 καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας και 900 συλλήψεις από την αρχή του έτους

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣ

Οι Financial Times προτείνουν τη Θεσσαλονίκη ως κορυφαίο φθινοπωρινό προορισμό στην Ευρώπη

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν τα σχέδια για την γέφυρα Πανοράματος και το τούνελ της Τούμπας

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?