Σάββατο, 2 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα
Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία
Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 32χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού
Ασφαλτοστρώνεται σήμερα η Εγνατία
TisimΒενη στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας
Μ. Θεμιστοκλέους στο ΕΡΤNews: 10.000 αεροδιακομιδές από το 2021 – Βελτίωση της κατάστασης στα επείγοντα, αρκετά καλά τα αποτελέσματα από τις αξιολογήσεις των νοσοκομείων
Δήμος Ηλιούπολης: Πλησιάζει η ώρα του μεγάλου φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ επισκέφτηκαν τα γραφεία ζητώντας πλήθος στοιχείων
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι μπλε φάκελοι του 2024 μοιράστηκαν στους υπουργούς – Τα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν το νέο χρόνο

2 έτη ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Με την παρουσίαση ενός εμβληματικού νομοσχεδίου για το «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» σφραγίστηκε το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο του 2023 με τον πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει ιστορική μεταρρύθμιση τη λειτουργία για πρώτη φορά στη χώρα μας μη κρατικών πανεπιστημίων συνδέοντας την εξέλιξη αυτή με την παράλληλη ενίσχυση των δημόσιων ΑΕΙ.

Μάλιστα ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης έθεσε σε συνέντευξή του και το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας τους λέγοντας ότι: «Από την έναρξη της ακαδημαϊκής περιόδου 2025/2026 και σε κάθε περίπτωση έως το τέλος αυτής της κυβερνητικής περιόδου θα είμαστε έτοιμοι να δούμε να λειτουργούν τα παραρτήματα των ξένων ιδρυμάτων στην Ελλάδα».Ο πρωθυπουργός παράλληλα επισήμανε ότι η εξέλιξη αυτή συνιστά ένα θεμελιώδες πρώτο βήμα στο δρόμο για την αναθεώρηση του άρθρου 16, καλώντας άπαντες σε δημόσιο διάλογο για να φανεί – όπως είπε- «ποιος είναι στην πράξη και όχι στα λόγια ο ειλικρινά προοδευτικός, ο ειλικρινά εκσυγχρονιστής».

Ο πρωθυπουργός παράλληλα επισήμανε ότι η εξέλιξη αυτή συνιστά ένα θεμελιώδες πρώτο βήμα στο δρόμο για την αναθεώρηση του άρθρου 16, καλώντας άπαντες σε δημόσιο διάλογο για να φανεί – όπως είπε- «ποιος είναι στην πράξη και όχι στα λόγια ο ειλικρινά προοδευτικός, ο ειλικρινά εκσυγχρονιστής».

Στόχος η σύγκλιση με την Ευρώπη

Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο παρουσιάστηκε ο «οδικός χάρτης» του 2024 ενώ μοιράστηκαν οι «μπλε φάκελοι» στους υπουργούς, οι οποίοι περιλαμβάνουν τους στόχους αλλά και τα χρονοδιαγράμματα ανά χαρτοφυλάκιο για τη νέα χρονιά.

Το Ενοποιημένο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής περιλαμβάνει περισσότερες από 221 μικρές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις, 279 έργα και επενδύσεις και πλέον των 2.000 δράσεων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εστιάζει σε 500 επενδυτικά και μεταρρυθμιστικά ορόσημα τα οποία, όπως επισήμανε: «υπηρετούν τον εκσυγχρονισμό και τη σύγκλιση της χώρας μας με την Ευρώπη». Περιλαμβάνει ακόμη την κατανομή των επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τις κρίσιμες νομοθετικές παρεμβάσεις για τη νέα χρονιά.Στις επιτροπές θα εισαχθούν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων τρία νομοσχέδια: Οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Επαγγελματική Κατάρτιση και το σχέδιο νόμου για την Επιστολική Ψήφο. Στη Διάσκεψη των Προέδρων, ενημερώθηκαν σχετικά με τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου τα μέλη της από τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Εκτός όμως από τις καθημερινές μάχες που δίνει η κυβέρνηση με επίμονα προβλήματα όπως η εισαγόμενη ακρίβεια αλλά και την ετοιμότητα για αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων όπως αυτά του φθινοπώρου με τις καταστροφικές πλημμύρες, οι υπουργοί δρομολογούν και μάλιστα με ορισμένο χρονικό πλαίσιο συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.

Η παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου είναι διαρκής από τους επιτελείς του Μαξίμου και γνωρίζουν ότι έως τις ευρωεκλογές δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Έτσι, εκτός από τα μη κρατικά πανεπιστήμια μέσα στο 2024 θα δούμε να έρχεται ακόμα μια μεταρρύθμιση στην Παιδεία που θα έχει να κάνει με την ψηφιακή πλατφόρμα για την ενισχυτική διδασκαλία αλλά και την αξιολόγηση δομών και εκπαιδευτικών.

Από τους βασικούς πυλώνες του κυβερνητικού προγράμματος η υγεία και ο μπλε φάκελος του 2024 για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη περιέχει το νέο υγειονομικό χάρτη, αλλά και η αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας με ανακαινίσεις Κέντρων Υγείας, ενίσχυση του ΕΚΑΒ. Η Δικαιοσύνη και ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας της σε όλα τα πεδία θα απασχολήσει σχεδόν όλο το 2024 καθώς θα παρουσιαστεί ο νέος δικαστικός χάρτης με την ενοποίηση ειρηνοδικών και πρωτοδικών αλλά και οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

Βαρύς ήταν ο φάκελος που πήρε στα χέρια του και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας. Για το 2024 προγραμματίζονται 20 πρωτοβουλίες μεταξύ των οποίων η ολοκλήρωση μεγάλων δημόσιων έργων, όπως το Μετρό της Θεσσαλονίκης, η οδική σύνδεση Άκτιο – Αμβρακία, τμήματα του Αυτοκινητόδρομου Ε- 65 μέχρι την Καλαμπάκα, καθώς και τμήματα του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος. Επίσης, τα πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία αναμένεται να κυκλοφορήσουν έως το τέλος Απριλίου του 2024 και στη Θεσσαλονίκη αναμένεται η πρόσληψη 150 οδηγών από τον ΟΑΣΘ, μέσα στις πρώτες ημέρες του 2024.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Βουλή
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Χριστούγεννα με Χριστό και αισιοδοξία!
Επόμενο άρθρο Δένδιας: Η Ελλάδα στέλνει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα
9 ώρες ago
Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
9 ώρες ago
Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
10 ώρες ago
Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία
10 ώρες ago
Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 32χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού
10 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Ασφαλτοστρώνεται σήμερα η Εγνατία

News Room
ΕΚΠΟΜΠΕΣΕΛΛΑΔΑ

TisimΒενη στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Θεμιστοκλέους στο ΕΡΤNews: 10.000 αεροδιακομιδές από το 2021 – Βελτίωση της κατάστασης στα επείγοντα, αρκετά καλά τα αποτελέσματα από τις αξιολογήσεις των νοσοκομείων

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Ηλιούπολης: Πλησιάζει η ώρα του μεγάλου φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?