Πέμπτη, 20 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μαρινάκης: «Εμείς πήραμε 5,4 δισεκατομμύρια με υπερφορολόγηση από τους παρόχους ενέργειας»
«Τουρισμός για όλους 2025»: Νέος οριστικός πίνακας δικαιούχων χαμηλής περιόδου
Κτηνοτρόφοι: Ειδική οικονομική ενίσχυση για ευλογιά – Ποιο το ποσό ανά ζώο και πότε θα καταβληθεί
Νέα διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων και παράταση για την υπαγωγή στο «Σπίτι μου ΙΙ»
Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προστασία των ανηλίκων από καπνό και αλκοόλ
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Διαμαντής Καραναστάσης
Χρυσοχοΐδης: 1.150 καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας και 900 συλλήψεις από την αρχή του έτους
Οι Financial Times προτείνουν τη Θεσσαλονίκη ως κορυφαίο φθινοπωρινό προορισμό στην Ευρώπη
Black Friday 2025: Πότε πέφτει φέτος η «Μαύρη Παρασκευή»
Δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ 2025: Ποιοι άνεργοι δεν θα το λάβουν
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Οι δημοσιοϋπαλληλικές οργανώσεις για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

7 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Ανικανοποίητες άφησε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις η τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία παρατείνεται η χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας έως το τέλος του χρόνου.
Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή τονίζει πως: «Η παραπομπή της οριστικής διευθέτησης για μετά τις εκλογές μας προϊδεάζει μετά βεβαιότητας ότι η Κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε αντιλαϊκές πολιτικές για το θέμα των ΒΑΕ και του επιδόματος και δεν τολμά προεκλογικά να τις νομοθετήσει.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί την άμεση επίλυση του θέματος με τα ΒΑΕ και το επίδομα ΤΩΡΑ, με βάση τις προτάσεις της. Καμιά αναβολή για μετά τις εκλογές. Για αυτό και δηλώνει ότι θα συνεχίσει, μαζί με τις ομοσπονδίες, τις κινητοποιήσεις για την οριστική επίλυση του θέματος».
Aπό την πλευρά της και στο ίδιο μήκος κύματος με την ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:«Ως εκ τούτω ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ είναι η δυναμική οργάνωση νέων κινητοποιήσεων ΠΟΕΔΗΝ – ΑΔΕΔΥ.Προκηρύσσουμε Στάση Εργασίας συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ 5 Μαρτίου 2019 12 – 3μμ και Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στις 12:30 το μεσημέρι.Δυναμική απάντηση επίσης θα λάβουν στη μεγάλη 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 14 Μάρτη 2019 με Συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη 9:30πμ.Συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλης και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας.Διεκδικούμε:• Άμεση οριστική ρύθμιση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας απρόσκοπτη χορήγηση στους σημερινούς δικαιούχους, την επέκτασή του σε άλλες ειδικότητες όπως την ποροσδιορίσαμε στο Υπόμνημα που καταθέσαμε στην Επιτροπή και τον διπλασιασμό του. Λαμβάνουμε εξευτελιστικούς μισθούς και το εν λόγω επίδομα όχι μόνο θα πρέπει να διατηρηθεί, να επεκταθεί αλλά και να διπλασιασθεί.• Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ. Συνταγματική υποχρέωση είναι της κυβέρνησης καθ’ ότι ανήκουμε σε Ενιαίο Φορέα Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Δεν είναι δυνατόν ίδια επαγγέλματα να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο.• Αύξηση στους μισθούς. Οι νεοδιόριστοι Νοσηλευτές λαμβάνουν 650 – 740 (ανάλογα την κατηγορία) ευρώ το μήνα συμπεριλαμβανομένου και του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας κοντά στο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.• Χορήγηση του 13ου και 14ου μισθού αναδρομικά.• Χορήγηση της διαφοράς Επιδόματος Ευθύνης (40 ευρώ) των τμημάτων Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, στο μισθό και τα αναδρομικά. Εξάλλου έχει εκδοθεί σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας».
Tέλος, η ΠΟΕ-ΟΤΑ: «ζητά να ρυθμιστεί οριστικά, με νομοθετική ρύθμιση, η απρόσκοπτη καταβολή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας,όπως και η επέκταση του και σε άλλες ειδικότητες, αλλά και η κατάργηση του συμψηφισμού του Επιδόματος με την Προσωπική Δ ιαφορά.Το θέμα αυτό θα τεθεί στη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, το αμέσως προσεχές διάστημα.
Για τη συνάντηση αυτή δεσμεύτηκε ο κ. Πιτσιόρλας. Θα τεθούν επίσης και άλλα προβλήματα του κλάδου, όπως η επαναφορά του Προληπτικού Ελέγχου των Δαπανών των Ο.Τ.Α. από το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς η κατάργηση του έχει ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν όλες οι οικονομικές ευθύνες στους υπαλλήλους των Οικονομικών Υπηρεσιών, ενώ απαλλάσσονται οι Αιρετοί από κάθε ευθύνη των διαδικασιών εκκαθάρισης και πληρωμής των δαπανών των Ο.Τ.Α».
Μοιράσου το άρθρο:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Με μύδρους κατά Κόρμπιν παραιτήθηκε από το Εργατικό Κόμμα ο ένατος βουλευτής (video)
Επόμενο άρθρο Την Παρασκευή η έκθεση για την ελληνική οικονομία (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαρινάκης: «Εμείς πήραμε 5,4 δισεκατομμύρια με υπερφορολόγηση από τους παρόχους ενέργειας»
2 ώρες ago
«Τουρισμός για όλους 2025»: Νέος οριστικός πίνακας δικαιούχων χαμηλής περιόδου
10 ώρες ago
Κτηνοτρόφοι: Ειδική οικονομική ενίσχυση για ευλογιά – Ποιο το ποσό ανά ζώο και πότε θα καταβληθεί
11 ώρες ago
Νέα διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων και παράταση για την υπαγωγή στο «Σπίτι μου ΙΙ»
12 ώρες ago
Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προστασία των ανηλίκων από καπνό και αλκοόλ
13 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Διαμαντής Καραναστάσης

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: 1.150 καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας και 900 συλλήψεις από την αρχή του έτους

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣ

Οι Financial Times προτείνουν τη Θεσσαλονίκη ως κορυφαίο φθινοπωρινό προορισμό στην Ευρώπη

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν τα σχέδια για την γέφυρα Πανοράματος και το τούνελ της Τούμπας

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?