Οι αναποφάσιστοι θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ισπανία

[ad_1]

Λίγες ώρες έμειναν πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Ισπανία για μία από τις πιο αμφίρροπες και κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων χρόνων. Στις τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις, την παράσταση έκλεψαν γυμνόστηθες FEMEN, που διέκοψαν τη συγκέντρωση του ακροδεξιού VOX.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που σταμάτησαν να δημοσιεύονται τη Δευτέρα, τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους δηλώνουν αναποφάσιστοι.Το Σοσιαλιστικό Κόμμα φαίνεται ότι έχει το προβάδισμα, όχι όμως και την απόλυτη πλειοψηφία των 176 εδρών. Ο ηγέτης του, Πέδρο Σάντσεθ, θα μπορέσει να επανεκλεγεί Πρωθυπουργός με τη σύμπραξη των Ποδέμος. Ίσως όμως χρειαστεί τη στήριξη και μικρότερων βασκικών και καταλανικών παρατάξεων, σχηματίζοντας έτσι την ευρύτερη αριστερή συμμαχία.
Το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα, που φαίνεται να έρχεται δεύτερο, δηλώνει έτοιμο να συμμαχήσει με τους κεντρώους Θιουδαδάνος και το ακροδεξιό VOX.
Στις τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις, την παράσταση έκλεψαν γυμνόστηθες FEMEN, που διέκοψαν τη συγκέντρωση του ακροδεξιού VOX.Τρεις γυμνόστηθες γυναίκες, που είχαν γραμμένο στο σώμα τους το σύνθημα «Αυτό δεν είναι πατριωτισμός, είναι φασισμός», κατάφεραν να ανέβουν στην εξέδρα, στην Πλάθα δε Κολόν, προτού να τις απομακρύνουν οι άνδρες της ασφάλειας.
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]