Σάββατο, 4 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου
Παύλος Μαρινάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής
Ηλεκτρική ενέργεια: Κοντά στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του ρεύματος
Νέα Δημοκρατία: Το βίντεο για την 51η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος
Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας: Δασμοί-σοκ και συμμετρικά αντίμετρα αναστατώνουν τη ναυτιλία
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η δήλωση της Χαμάς αποτελεί σημαντικό βήμα μπροστά»
Μητσοτάκης: Διήμερη επίσκεψη στην Αμοργό – «Η ελληνική κυβέρνηση αφοσιωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος»
Θεσσαλονίκη: Πάνω από 90 κλειστά μαγαζιά στην Εγνατία
Προϋπολογισμός 2026: Υψηλή ανάπτυξη, ισχυρά πλεονάσματα και «παράθυρο» για νέες παροχές
TisimΒενη: Μαθαίνοντας να αγαπάμε άνευ όρων 
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις μέσω του vouchers.gov.gr για την οικονομική ενίσχυση νοικοκυριών για μετεγκατάσταση στους Δήμους Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας Έβρου

2 μήνες ago
Κοινοποίηση
3 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


- Advertisement -

Σε εφαρμογή τίθεται, σήμερα, το Πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης στους Δήμους Σουφλίου, Διδυμότειχου και Ορεστιάδας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σε συνέχεια  της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που υπογράφουν οι Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, Ανάπτυξης Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτριος Παπαστεργίου και οι Υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς και Εσωτερικών Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά, από σήμερα, την αίτησή τους μέσω της πλατφόρμας https://relocation.vouchers.gov.gr/.

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επιχορηγεί το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, που απευθύνεται σε μονοπρόσωπα και πολυπρόσωπα νοικοκυριά για τη μόνιμη μετεγκατάστασή τους στον Έβρο. Η ρύθμιση εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο για τη δημογραφική ενίσχυση, την ανάπτυξη και ανασυγκρότηση του νομού.

Το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης για τους ωφελούμενους ορίζεται σε δέκα χιλιάδες ευρώ, εφόσον εγκατασταθούν σε οικισμό με πληθυσμό έως πεντακόσιους κατοίκους και σε έξι χιλιάδες ευρώ, για τη μετεγκατάσταση σε οικισμό με πληθυσμό άνω των πεντακοσίων κατοίκων, προσαυξανόμενη αντίστοιχα κατά χίλια ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού και μέχρι του συνολικού ποσού των δέκα χιλιάδων ευρώ. Η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.Π.Ε.Κ.Α.).

Ως δήμοι μετεγκατάστασης ορίζονται o Δήμος Σουφλίου με τις Δημοτικές Ενότητες Ορφέα, Σουφλίου και Τυχερού, ο Δήμος Διδυμοτείχου με τις Δημοτικές Ενότητες Διδυμοτείχου και Μεταξάδων και ο Δήμος Ορεστιάδας με τις Δημοτικές Ενότητες Ορεστιάδας, Βύσσας, Τριγώνου και Κυπρίνου. Οι παραπάνω Δήμοι υπάγονται στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τα συναρμόδια Υπουργεία, αποτυπώνουν την κυβερνητική στόχευση και εργάζονται, στο πεδίο των αρμοδιοτήτων τους, ώστε να διαμορφώσουν ολοκληρωμένα προγράμματα κινητροδότησης για τη μετεγκατάσταση σε περιοχές της χώρας που απειλούνται από δημογραφική συρρίκνωση. Η πρώτη εφαρμογή αφορά στον Έβρο με σκοπό την επέκταση του προγράμματος και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες που αντιμετωπίζουν δημογραφικές προκλήσεις.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:SliderΔημοφιλήΠρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Γεωργιάδης: Δημιουργείται Ωνάσειο Κέντρο Μεταμόσχευσης τον Οκτώβριο
Επόμενο άρθρο Θεμιστοκλέους: «Σήμερα το ΕΚΑΒ διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο πτητικών μέσων που είχε ποτέ»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου
42 λεπτά ago
Παύλος Μαρινάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής
43 λεπτά ago
Ηλεκτρική ενέργεια: Κοντά στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του ρεύματος
2 ώρες ago
Νέα Δημοκρατία: Το βίντεο για την 51η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος
2 ώρες ago
Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας: Δασμοί-σοκ και συμμετρικά αντίμετρα αναστατώνουν τη ναυτιλία
3 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Διήμερη επίσκεψη στην Αμοργό – «Η ελληνική κυβέρνηση αφοσιωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος»

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 90 κλειστά μαγαζιά στην Εγνατία

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προϋπολογισμός 2026: Υψηλή ανάπτυξη, ισχυρά πλεονάσματα και «παράθυρο» για νέες παροχές

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Σύντομα θεσμοθετούμε τα θαλάσσια πάρκα σε Ιόνιο και νότιες Κυκλάδες

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?