Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη από την Καβάλα – “Το δίλημμα είναι αν θα έχουμε σταθερή κυβέρνηση ή κυβερνητικό αλαλούμ”

Στην Καβάλα βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για την επόμενη μέρα της διακυβέρνησης της ΝΔ, εάν επιτύχει αυτοδυναμία.

«Και αν θα έχουμε τελικά μια σταθερή κυβέρνηση ή αν θα καταλήξουμε σ’ ένα κυβερνητικό αλαλούμ μιας δήθεν προοδευτικής διακυβέρνησης, μιας κυβέρνησης των ηττημένων, όπου θα ξαναβρούν θέση -προσέξτε- στο τραπέζι της εξουσίας, όχι μόνο ο κ. Τσίπρας, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο κ. Βαρουφάκης με το ωραίο σχέδιό του. Δεν θα πληρώνεστε πια σε ευρώ, σε “Δήμητρες” θα πληρώνεστε. Και απ’ αυτούς ο κ. Τσίπρας αν δεν ζητάει στήριξη, λέει: “τουλάχιστον να μου δώσουν ανοχή”.

Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε. Δεν θα πάρουμε, δεν θα ξαναζήσουμε αυτά που ζήσαμε το ’15. Γυρίσαμε σελίδα. Θα προχωρήσουμε μπροστά. Παρουσίασα χθες το πρόγραμμά μας για την επόμενη τετραετία. Για το πώς οραματίζομαι μια Ελλάδα -είπε ο Πρόεδρος πριν, την Ελλάδα της Ευρώπης. Μια Ελλάδα, η οποία θα γίνει πραγματική ευρωπαϊκή χώρα σε όλα.

Με καλύτερους μισθούς για τον ιδιωτικό τομέα, για το δημόσιο τομέα. Για πρώτη φορά οι δημόσιοι υπάλληλοι, από 1/1/24, θα δουν σημαντικές αυξήσεις στις απολαβές τους.

Για μια Ελλάδα κοινωνικά δίκαιη, για μια Ελλάδα ψηφιακή, για μια Ελλάδα πράσινη, για μια Ελλάδα η οποία θα εξασφαλίζει τη δική της ενεργειακή αυτάρκεια. Και ξέρετε πόσο σημαντικό είναι αυτό, εδώ, στη Βόρεια Ελλάδα. Έχει γίνει η Περιφέρειά σας ενεργειακός κόμβος κρίσιμης σημασίας όχι μόνο για τη χώρα μας, για την ενεργειακή ασφάλεια όλης της Ευρώπης. Για το πώς θα εξασφαλίσετε φθηνή ενέργεια από γεωθερμία, για το πώς θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα, για τα μεγάλα αρδευτικά έργα τα οποία γίνονται σε όλη τη χώρα και ειδικά στη δική σας την Περιφέρεια», τόνισε σε χαιρετισμό του στους πολίτες της Καβάλας ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχει άλλο πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας. Η Ελλάδα χρειάζεται δύο πράγματα: Χρειάζεται ανάπτυξη, καλύτερες δουλειές, καλύτερους μισθούς -θα την έχετε με τη Νέα Δημοκρατία. Και χρειάζεται σταθερότητα ο τόπος, για να αποκρούουμε όλες τις προκλήσεις και τις επιβουλές κάποιων, οι οποίοι γνωρίζουν ότι μόνο αν έχουν μια ισχυρή Ελλάδα απέναντί τους θα κάτσουν φρόνιμα», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.