Δευτέρα, 16 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Ημαθία: Ένας 21χρονος νεκρός και έξι τραυματίες μετά από τροχαίο στην Εγνατία Οδό- Μηχανή εκσφενδονίστηκε στο αντίθετο ρεύμα
Σκέρτσος: Ισχυρή Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει
Κεφαλογιάννης: Δεν θα δοθεί περαιτέρω παράταση για τον καθαρισμό των οικοπέδων
Ισραήλ και Ιράν κλιμακώνουν τις επιθέσεις καθώς η φονική σύγκρουση εισέρχεται στην τέταρτη ημέρα
Λήξη πανελληνίων για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ, τέλος εξετάσεων και στα γυμνάσια
Το δύσκολο έργο του Κώστα Σκρέκα, σήμερα η εκλογή νέου γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας 
ΕΟΠΥΥ: Ξεκινά σήμερα η δωρεάν αποστολή φαρμάκων “Κατ’ Οίκον” 
Η Στουτγκάρδη ετοιμάζει πρόταση 20 εκατομμυρίων ευρώ για τον Γιάννη Κωσνταντέλια του ΠΑΟΚ
Μαρινάκης: Εκτός λογικής η αγοραπωλησία ραδιοσυχνοτήτων από κόμματα εκτός Κοινοβουλίου
Γεραπετρίτης: «Απαιτείται μία μεγάλη συμμαχία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποφύγουμε την περαιτέρω κλιμάκωση»
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Ξανθός: Προκλητικό να μιλά ο κ. Μητσοτάκης για “Υγεία για όλους”

6 έτη ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



«Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε επιτέλους το πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία. Μόνο που δεν είναι κυβερνητικό πρόγραμμα αλλά «έκθεση ιδεών» και γενικόλογων εξαγγελιών που αποδεικνύουν την τραγική ένδεια επεξεργασμένης υγειονομικής πολιτικής και κυρίως την προσπάθεια του αρχηγού της ΝΔ να αποκρύψει το νεοφιλελεύθερο πυρήνα αυτού του σχεδίου που είναι η αγορά υπηρεσιών από τον κρατικοδίαιτο επιχειρηματικό Ιδιωτικό τομέα».
Τα παραπάνω τονίζει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε δήλωσή του και προσθέτει: «Είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλά ο κ. Μητσοτάκης για «Υγεία για όλους» όταν η ΝΔ ήταν αυτή που στα χρόνια της κρίσης άφησε αποκλεισμένους από το σύστημα Υγείας 2,5 εκατ. ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Αυτή την κοινωνική βαρβαρότητα έχει ήδη αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από το 2016 με τη ψήφιση νόμου που προβλέπει ότι όλοι οι άνθρωποι που ζουν στη χώρα μας- ανεξάρτητα από εργασία, ασφάλιση και εισόδημα- έχουν δωρεάν, πλήρη και χωρίς προϋποθέσεις πρόσβαση στο ΕΣΥ και στη φαρμακευτική περίθαλψη».
«Το «δράμα» του κ. Μητσοτάκη», συνεχίζει ο κ. Ξανθός «είναι ότι η κριτική του για την «σημερινή τραγική κατάσταση» στο Σύστημα Υγείας δεν πείθει κανένα, αλλά και ότι αναγκάζεται να μιλήσει για καλύτερο δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς να το πιστεύει. Ο θιασώτης του «λιγότερου Κράτους» και της «ελεύθερης αγοράς», δεν έχει καμιά αξιοπιστία όταν υπόσχεται ότι θα λύσει τα προβλήματα του ΕΣΥ.
Ο κ. Μητσοτάκης υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών όταν στην ίδια ομιλία από τη μια υποστηρίζει ότι η ΝΔ θα αναβαθμίσει το ΕΣΥ και από την άλλη να αναρωτιέται για ποιο λόγο θα πρέπει να προμηθευτούν τα νοσοκομεία μαγνητικούς τομογράφους όταν μπορούν να αγοράσουν υπηρεσίες από τους ιδιώτες!».
Ο κ. Ξανθός λέει ακόμα στη δήλωσή του πως «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποσχέθηκε ότι θα δώσει έμφαση στην πρόληψη ενισχύοντας την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει ανοίξει μόνο 110 νέες δομές ΠΦΥ (ΤΟΜΥ) αντί 230. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που το 2017 από το βήμα της Βουλής είχε χαρακτηρίσει τις ΤΟΜΥ «μια μεγάλη, βαριά, φαραωνική- τολμώ να πω- δομή, η οποία κατά την άποψή μας είναι περιττή»».
«Η «εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών περίθαλψης στις δημόσιες δομές» κ. Μητσοτάκη απαιτεί σοβαρή επένδυση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ενίσχυση των δημόσιων δαπανών υγείας και μόνιμες προσλήψεις γιατρών-λοιπού προσωπικού με βάση τον κανόνα 1:1 (προσλήψεις -αποχωρήσεις) που ισχύει από φέτος. Έχετε κάτι να πείτε γι’ αυτά; Ή είστε μόνο διαπιστώσεις και ευχολόγια; Πώς θα γίνουν οι «στοχευμένες προσλήψεις» όταν επιδιώκετε να επιστρέψουμε στο μνημονιακό κανόνα 1:5 που θα επαναφέρει το ΕΣΥ στις συνθήκες της δραματικής υποστελέχωσης των πρώτων μνημονιακών χρόνων;» ρωτά ο υπουργός.
Και κλείνει τονίζοντας: «Η κυβέρνηση απέδειξε μέσα στην κρίση ότι είχε την ισχυρή πολιτική βούληση και την ικανότητα:1. να καλύψει καθολικά και ισότιμα τον κόσμο,2. να ενισχύσει με επιπλέον χρηματοδότηση και προσωπικό το ΕΣΥ,3. να προχωρήσει σε σοβαρές μεταρρυθμίσεις όπως στην ΠΦΥ και στο φάρμακο και4. να δρομολογήσει την «ηθικοποίηση» και εξυγίανση του Συστήματος Υγείας με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των έντιμων λειτουργών του, στα δικαιώματα των ασθενών και στο δημόσιο συμφέρον. Αυτό είναι το δικό μας δείγμα γραφής μέσα στο Μνημόνιο και σε περιβάλλον λιτότητας. Ο καθένας πλέον μπορεί να αντιληφθεί με ποιο πολιτικό σχέδιο μπορούμε να ελπίζουμε σε ακόμα μεγαλύτερη αναβάθμιση της Υγείας στη νέα μεταμνημονιακή περίοδο».
Πηγή:
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Μητσοτάκης
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση ενοικίου (video)
Επόμενο άρθρο Παρουσία του Αλ. Τσίπρα η υποψηφιότητα του Νάσου Ηλιόπουλου για την Αθήνα (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ημαθία: Ένας 21χρονος νεκρός και έξι τραυματίες μετά από τροχαίο στην Εγνατία Οδό- Μηχανή εκσφενδονίστηκε στο αντίθετο ρεύμα
1 λεπτό ago
Σκέρτσος: Ισχυρή Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει
16 λεπτά ago
Κεφαλογιάννης: Δεν θα δοθεί περαιτέρω παράταση για τον καθαρισμό των οικοπέδων
1 ώρα ago
Ισραήλ και Ιράν κλιμακώνουν τις επιθέσεις καθώς η φονική σύγκρουση εισέρχεται στην τέταρτη ημέρα
2 ώρες ago
Λήξη πανελληνίων για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ, τέλος εξετάσεων και στα γυμνάσια
2 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το δύσκολο έργο του Κώστα Σκρέκα, σήμερα η εκλογή νέου γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας 

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΠΥΥ: Ξεκινά σήμερα η δωρεάν αποστολή φαρμάκων “Κατ’ Οίκον” 

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΣΕΑ για τη Μέση Ανατολή: “Ανησυχία” από την ελληνική κυβέρνηση 

News Room
ΕΚΠΟΜΠΕΣΕΛΛΑΔΑ

TisimΒενη :”Εισιτήριο ένα” για το Νίκο Οικονομόπουλο στη Θεσσαλονίκη

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?