Νορβηγία: Το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky ρυμουλκείται σε ασφαλές λιμάνι (video)

[ad_1]

Επαναλειτούργησαν σήμερα το πρωί τρεις από τις τέσσερις μηχανές του κρουαζιερόπλοιου Viking Sky που υπέστη μηχανική βλάβη χθες, σε επικίνδυνα νερά στ’ ανοικτά των ακτών της Νορβηγίας με περισσότερους από 1.300 επιβαίνοντες.
Όλη τη νύχτα οι νορβηγικές αρχές συνέχισαν την επιχείρηση διάσωσης. Περίπου 480 άτομα έχουν μεταφερθεί στη στεριά με τη βοήθεια 5 ελικοπτέρων, ενώ δύο πλοία βρίσκονται κοντά για να ρυμουλκήσουν το κρουαζιερόπλοιο προς το κοντινότερο λιμάνι.

Χθες το απόγευμα όταν το Viking Sky εξέπεμψε σήμα κινδύνου ύστερα από μηχανικό πρόβλημα, στην περιοχή επικρατούσε θαλασσοταραχή και το ύψος των κυμάτων έφτανε τα 8 μέτρα.
Οι επιβάτες πέρασαν δραματικές ώρες. Πολλοί από αυτούς είναι τουρίστες από τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πλοίο έπλεε ακυβέρνητο, εν μέσω θαλασσοταραχής, τζάμια έσπασαν με αποτέλεσμα να μπει μέσα νερό, ενώ τα έπιπλα κινούνταν προς κάθε κατεύθυνση.
Τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, 3 από αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Αυτή τη στιγμή 3 από τις 4 μηχανές του πλοίου έχουν τεθεί σε λειτουργία, οι αρχές όμως παραμένουν σε συναγερμό καθώς τα νερά της περιοχής είναι εξαιρετικά ρηχά ενώ υπάρχουν και πάρα πολλοί ύφαλοι.
Νωρίς το πρωί, το πλοίο απομακρυνόταν με ταχύτητα δύο έως τριών κόμβων από την ακτογραμμή που έχει πλήθος επικίνδυνων υφάλων στ΄ ανοικτά της περιοχής Μέρε ογκ Ρομσντάλ, στη δυτική Νορβηγία.
Το πλοίο θα ρυμουλκηθεί και θα κατευθυνθεί στο λιμάνι του Μόλντε, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.
 
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση: Νορβηγία: Σε εξέλιξη η επιχείρηση απομάκρυνσης επιβατών από κρουαζιερόπλοιο (video)
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]