Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακιστέοι όλοι οι χούλιγκανς – Στο «μικροσκόπιο» βίντεο και εξέταση DNA

Με τις προφυλακίσεις και των 105 κατηγορουμένων, έπεσε η αυλαία των απολογιών για τα άγρια επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια τη Δευτέρα 7 Αυγούστου που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.
Aρνήθηκαν κάθε εμπλοκή οι κατηγορούμενοι

Οι κατηγορούμενοι κατά τη διαδικασία αρνήθηκαν κάθε σχέση με την αιματηρή συμπλοκή, ενώ ένας 40χρονος κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να είναι επικεφαλής της κροατικής ομάδας φανατικών φιλάθλων «Bad Blue Boys», ισχυρίστηκε στην απολογία του πως ήρθε αεροπορικώς από τη Βιέννη, όπου διαμένει, για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους μετά το τέλος της προπόνησής της, και εκεί, όπως ισχυρίστηκε, δέχθηκαν επίθεση από την αντίπαλη ομάδα, ενώ αρνήθηκε τον αρχηγικό του ρόλο.

Στο διαβιβαστικό των Αρχών περιλαμβάνεται ωστόσο ακόμη ένα πρόσωπο ελληνικής καταγωγής, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως.
Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. αναλύουν δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο το βιντεοληπτικό υλικό κατά το οποίο φαίνεται πως λίγο πριν τη μοιραία μαχαιριά, οι Κροάτες χούλιγκαν ξυλοκόπησαν τον Μιχάλη με ρόπαλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο άτυχος 29χρονος προσπάθησε να ξεφύγει, όμως λίγα μέτρα πιο κάτω, το μαχαίρι του δολοφόνου του έκοψε την αρτηρία του χεριού, οδηγώντας τον στον θάνατο.

«Θολή και αδύναμη η δικογραφία» – Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος

Η δικογραφία είναι «θολή» και «αδύναμη σε σχέση με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας» δήλωσε ο Χρήστος Μαυρομμάτης, δικηγόρος της οικογένειας του 29χρονου Μιχάλη. «Αναμένουμε το υπόλοιπο προανακριτικό υλικό, το οποίο ευελπιστούμε ότι θα είναι πιο πλήρες. Η δικογραφία είναι θολή. Η δικογραφία αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι αδύναμη σε σχέση με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Η προανάκριση δεν έχει καταλήξει στο ποιος ή ποιοι σκότωσαν τον Μιχάλη» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, και πρόσθεσε πως απαίτηση της οικογένειας είναι να δώσει τις απαντήσεις η Δικαιοσύνη.