Νέα Σμύρνη επεισόδια: Όλο το χρονικό όσων συνέβησαν – Το βίντεο που εκθέτει την αστυνομία

Νέα Σμύρνη επεισόδια: Όλο το χρονικό όσων συνέβησαν – Το βίντεο που εκθέτει την αστυνομία

Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν στη Νέα Σμύρνη, στις 7 Μαρτίου, τουλάχιστον αποτρόπαιες μπορούν να χαρακτηριστούν καθώς μας γυρίζουν σε άλλες εποχές. Μετά τις 15:00 μ.μ. επικράτησε ένταση, όταν περίπου 30 αστυνομικοί ξεκίνησαν ελέγχους σε πολύ έντονο ύφος και προχώρησαν σε κατάληψη της πλατείας μαρσάροντας και κόβοντας βόλτες τις μηχανές ανάμεσα στους πολίτες την ώρα που στο σημείο υπήρχαν οικογένειες με μικρά παιδιά.

Στη συνέχεια επέβαλαν πρόστιμο σε μία οικογένεια που ήταν στο σημείο με αποτέλεσμα να αντιδράσουν άτομα νεότερης ηλικίας ομάδα ατόμων και να ζητήσουν τον λόγο από δύο πληρώματα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που βρέθηκε στην περιοχή.

Άμεσα κλήθηκαν στο σημείο κι άλλες δυνάμεις της ΔΙΑΣ, καθώς και δυνάμεις της ΟΠΚΕ, ενώ στο εν λόγω σημείο αλλά και στο παρακείμενο άλσος έγιναν και 10 προσαγωγές.

Το σοκαριστικό βίντεο με την αστυνομική βία στο νεαρό
Αποκορύφωμα των επεισοδίων ήταν το βίντεο που εκθέτει την αστυνομία και σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώνει τους αρχικούς ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ ότι δήθεν 30 νεαροί επιτέθηκαν στην ομάδα ΔΙΑΣ και δήθεν έτσι προκλήθηκε η ένταση. Ένας άνδρας δέχεται απρόκλητη επίθεση από αστυνομικούς, οι οποίοι τον χτυπάνε με πτυσσόμενο γκλοπΣτη συνέχεια προκλήθηκε αυθόρμητη διαδήλωση κατοίκων της Νέας Σμύρνης από την αγανάκτηση που προκάλεσαν τα όσα διαδραματίστηκαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. όπως φαίνεται καθαρά στα βίντεο, αστυνομικοί και διαδηλωτές συγκρούστηκαν, με τους πρώτους να κάνουν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης. Νωρίτερα, κάτοικοι της περιοχής έκαναν πορεία προς το αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης, όπου βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Ανακοίνωση για όσα διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη το μεσημέρι της Κυριακής εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία. Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε ένορκη διοικητική εξέταση για το βίντεο που κάνει τον γύρο των social media και δείχνει αστυνομικούς να χτυπούν πολίτη.

Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς. Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα».

Μαρτυρία καταπέλτης για το πως ξεκίνησε η αστυνομική βία
Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία ενός κατοίκου αυτόπτη μάρτυρα του πρωτοφανούς αστυνομικού πογκρόμ σήμερα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Δείτε τι λέει:

«Εμφανίστηκε η αστυνομία και πήγε να κόψει πρόστιμο σε μία οικογένεια με δύο παιδάκια και τρεις ενήλικες που κάθονταν σε παγκάκι. Τους εξήγησαν αυτοί ότι είχαν κωδικό, αλλά οι αστυνιμικοί τους ζήτησαν ταυτότητες. Εκείνη την ώρα ο γύρω κόσμος διαμαρτυρήθηκε. Μάλιστα κάποιοι πιο νεαροί προσέγγισαν τους αστυνομικούς και τους είπαν ότι δεν είναι δυνατόν να τους γράφουν.

Η αστυνομία αντέδρασε με βία, άρχισε να ξυλοκοπά τον έναν… είναι τρομακτικό αυτό που γίνεται και φαίνεται στο βίντεο, με πτυσσόμενο κλομπ τον χτυπάνε, επειδή τους είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουν τέτοιο πράγμα. Αμέσως οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις … πάνω στην πλατεία μαζεύτηκαν 50 αστυνομικοί, 25 δικάβαλα μηχανάκια. Ξεκίνησε ένα κρεσέντο βίας, ο κόσμος φοβήθηκε, κάποιοι πήγαν στο άλσος, κι αυτοί τους ακολούθησαν μέσα στο άλσος και τους κυνηγούσαν … στο τέλος μάζεψαν 9 άτομα και τα πήγαν στη ΓΑΔΑ. Ξαμολήθηκαν εδώ να επιβάλουν μια τρομοκρατία άνευ προηγουμένου…»Αργά το βράδυ της Κυριακής για λογαριασμό της κυβέρνησης τοποθετήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη λέγοντας:

«Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που προσπαθεί, με τη συμπαράσταση των πολιτών, να βγάλει τη χώρα από μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.Έχει, όμως, δυστυχώς, μια αντιπολίτευση που επενδύει στην ένταση και στην όξυνση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος. Ο κ. Τσίπρας το έκανε με τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Το επαναλαμβάνει και με τα γεγονότα στην πλατεία Νέας Σμύρνης – τα οποία ήδη διερευνώνται.»Εκεί όπου η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μοίραζε “αυθορμήτως”, ανάμεσα σε άλλα χυδαία τρικάκια και κάποια που στοχοποιούσαν τη σύζυγο του πρωθυπουργού.Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού…Και δυστυχώς, ούτε συνετού, όπως απαιτεί η συγκυρία», καταλήγει η δήλωση της κ. Πελώνη.

Επίθεση σε τηλεοπτικό συνεργείο
Eπίθεση δέχτηκε το τηλεοπτικό συνεργείο του MEGA στη Νέα Σμύρνη που βρισκόταν στη περιοχή για να καλύψει την ένταση που υπήρχε από νωρίς στη περιοχή ανάμεσα σε αστυνομία και πολίτες. Λίγο μετά τις 7, ομάδα αγνώστων με γροθιές και κλωτσιές επιτέθηκε κατά του εικονολήπτη και του δημοσιογράφου που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν λίγα μέτρα από τη πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Οι άγνωστοι μετά από λίγο αποχώρησαν ευτυχώς χωρίς να τραυματίσουν σοβαρά τους δυο εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού της Συγγρού.

Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης