Κυριακή, 14 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Χριστούγεννα 2025: Εκτόξευση κόστους για κρέατα και γλυκά – Πόσο θα πληρώσουμε μοσχάρι και χοιρινό
Παπαστεργίου: Κερδίζουμε το στοίχημα για καλύτερη καθημερινότητα με λιγότερη γραφειοκρατία
Τουλάχιστον δέκα νεκροί από τρομοκρατική επίθεση με στόχο εβραϊκή εκδήλωση στην παραλία Bondi στο Σίδνεϊ – Δείτε βίντεο.
Ηλεία: Ανθρώπινη σορός εντοπίστηκε από κυνηγό – Ελέγχεται αν ανήκει στον 63χρονο αγνοούμενο
Χατζηδάκης: Δίνουμε 3,8 δισ. ευρώ φέτος στους αγρότες
Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το «όχι» των αγροτών: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα και οι λύσεις προκύπτουν μόνο από συζήτηση
Περιπέτεια για 13χρονη στη Λακωνία: Έπεσε σε πηγάδι με νερό και απεγκλωβίστηκε από εθελοντές
Κ. Μητσοτάκης και Μ. Χρυσοχοΐδης σε μπλόκο αλκοτέστ: «Σώζουμε ζωές στην κυριολεξία»
Σημαντικές αυξήσεις αποδοχών στις Ένοπλες Δυνάμεις – Προς ψήφιση το νέο μισθολόγιο
Δώρο Χριστουγέννων 2025: Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή του
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα πολιτική αποζημίωσης στο φάρμακο-Λιγότερα θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι (video)

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
4 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Το «πάρτυ» που έγινε στον χώρο του φαρμάκου την προμνημονιακή εποχή, το έθεσε στο στόχαστρο της μνημονιακής επιτήρησης, καθώς η «εκτόξευση» της φαρμακευτικής δαπάνης δεν δικαιολογείται με βάση τον πληθυσμό και τα ανοσολογικά δεδομένα της Ελλάδας, τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε εφ΄όλης της ύλης συνέντευξή του στην «ΠΡΩΙΝΗ ΒΑΡΔΙΑ» της ΕΡΤ. Ο υπουργός σημείωσε ότι «από την ασυδοσία πήγαμε στην ισοπέδωση και στην μετακύλιση του κόστους στον πολίτη. Αυτό είναι απόλυτο δεδομένο και είναι η πιο δραματική παρενέργεια της πολιτικής των μνημονίων και της λιτότητας».

Αναφερόμενος μάλιστα στην περίοδο των μνημονίων υπογράμμισε ότι «μπορέσαμε να λάβουμε κάποια μέτρα ανακούφισης και στόχος μας είναι στο νέο δημοσιονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται να μπορέσουμε σιγά σιγά αυτή την στρέβλωση να την αντιμετωπίσουμε».
Καταφέραμε, είπε ο κ. Ξανθός, να μειώσουμε κατά 40 εκατ. ευρώ την επιβάρυνση των πολιτών ιδίως από τα γενόσημα, όπου η συμμετοχή των πολιτών ήταν στο 10%, μειώθηκε η επιβάρυνση του ενός ευρώ ανά συνταγή, περίπου 15 με 20 εκατ. ευρώ το χρόνο και στόχος είναι σύντομα να περάσουμε στην άυλη συνταγογράφηση. Επίσης αναφέρθηκε στα φάρμακα για τα συνοδά νοσήματα των καρκινοπαθών που ως προς τη συμμετοχή πήγαν στο 0%.
Το φως της δημόσιας διαβούλευσης αναμένεται να δει μετά το Πάσχα ένα νέο σύστημα αποζημιωτικής πολιτικής. Ετοιμάζουμε, είπε ο υπουργός Υγείας, ένα νέο σύστημα αποζημιωτικής πολιτικής το οποίο θα περιορίσει πολύ το κομμάτι που αφορά της διαφορά της λιανικής – ασφαλιστικής.
Ο κ. Ξανθός είπε ότι στόχος είναι τα 620 εκατ. που πληρώνει ο πολίτης ως θεσμοθετημένη συμμετοχή στην αγορά φαρμάκου, τα 360 εκατ. προέρχονται από τα ποσοστά 10 και 25% συμμετοχής και τα 260 εκατ. είναι η διαφορά λιανική και ασφαλιστικής τιμής. Στο νέο σύστημα υπάρχει μηχανισμός αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης της τιμής του φαρμάκου. Στόχος του νέου συστήματος είναι επίσης η διασφάλιση της εγγυημένης πρόσβασης στα ακριβά καινοτόμα φάρμακα. Από τη μείωση αυτής της διαφοράς θα επωφεληθεί ο πολίτης. Η διαβούλευση για την υπουργική απόφαση θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα.
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις Τοπικές Μονάδες Υγείας των οποίων η στελέχωση γίνεται όχι μόνο από γιατρούς αλλά και από άλλους επαγγελματίες υγείας  που μαζί οργανώνουν παρεμβάσεις υγείας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, οι οποίες -όπως είπε- έχουν φτάσει τις 125 δομές που αποτελούν το 50% του αρχικού πλάνου.
Τέλος αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο τη χαρακτήρισε ατυχής και αχρείαστη που έδωσε τη δυνατότητα  στη Νέα Δημοκρατία να ξεφύγει επικοινωνιακά από τα κρίσιμα της κοινωνικής ατζέντας στα οποία πρέπει να δώσει απαντήσεις.
Μοιράσου το άρθρο:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι αργίες του Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα
Επόμενο άρθρο Συνεχίζεται το θρίλερ στην Κύπρο-Σοκ για τη δράση του κατά συρροήν δολοφόνου (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χριστούγεννα 2025: Εκτόξευση κόστους για κρέατα και γλυκά – Πόσο θα πληρώσουμε μοσχάρι και χοιρινό
6 λεπτά πριν
Παπαστεργίου: Κερδίζουμε το στοίχημα για καλύτερη καθημερινότητα με λιγότερη γραφειοκρατία
32 λεπτά πριν
Τουλάχιστον δέκα νεκροί από τρομοκρατική επίθεση με στόχο εβραϊκή εκδήλωση στην παραλία Bondi στο Σίδνεϊ – Δείτε βίντεο.
46 λεπτά πριν
Ηλεία: Ανθρώπινη σορός εντοπίστηκε από κυνηγό – Ελέγχεται αν ανήκει στον 63χρονο αγνοούμενο
59 λεπτά πριν
Χατζηδάκης: Δίνουμε 3,8 δισ. ευρώ φέτος στους αγρότες
1 ώρα πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Περιπέτεια για 13χρονη στη Λακωνία: Έπεσε σε πηγάδι με νερό και απεγκλωβίστηκε από εθελοντές

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές αυξήσεις αποδοχών στις Ένοπλες Δυνάμεις – Προς ψήφιση το νέο μισθολόγιο

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Δύο μήνες σχεδίαζαν τη δολοφονία του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ στη Φοινικούντα – Τι ρόλο είχε ο ανιψιός του

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Περισσότερα από 1,7 εκατ. πήραν οι συλληφθέντες από τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ- Δήλωναν ονόματα νεκρών

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?