Πέμπτη, 19 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Θεοδωρικάκος: Δεν θα επιτρέψουμε καμία παράνομη κερδοσκοπία – Οι έλεγχοι εντείνονται σε όλη τη χώρα
Στην Κύπρο μεταβαίνει τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας
ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές μέχρι τις 20 Ιουνίου
«Άθλια η σκευωρία που στήσατε για τα Τέμπη» – Η ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής
Εκλέγεται αύριο ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ
Έκρηξη στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Σερρών – Αναφορές για τραυματίες
Συντάξεις Ιουλίου 2025: Νωρίτερα οι πληρωμές
Από τη μάχη της Βουλής στις περιοδείες ο Μητσοτάκης
Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα από το 112 – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
Υπερταμείο: Δύο νέα έργα 3,9 εκατ. για την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα παράταση των συνοριακών ελέγχων στην Αυστρία

6 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Επισημοποιώντας την εμμονή της αυστριακής κυβέρνησης στην διατήρηση των συνοριακών ελέγχων, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ, του συγκυβερνώντος — με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς — ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, σε επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που έγινε σήμερα γνωστή, ανακοινώνει την επιπλέον παράταση, κατά τουλάχιστον έξι μήνες, των συνοριακών ελέγχων προς την Ουγγαρία και τη Σλοβενία, που ισχύουν έως τις 12 Μαίου 2019.

Austria extends duration of border checks for Hungary and Slovenia – APA https://t.co/r3mDuRu2Gh pic.twitter.com/r733iVQKr0
— Reuters Top News (@Reuters) April 7, 2019

Παρά το γεγονός ότι οι συνοριακοί έλεγχοι δεν προβλέπονται εντός του αποκαλούμενου «Συστήματος Σένγκεν», η Αυστρία και η Γερμανία τους είχαν επαναφέρει τον Σεπτέμβριο του 2015 εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των αιτούνταν άσυλο, ωστόσο ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί δραστικά στην Αυστρία, και, ενώ το 2015 είχε ανέλθει σε 88.340, μέσα στο 2018 ήταν μόλις 13.400, που σημαίνει μία μείωση κατά τουλάχιστον 80 %.
Στην επιστολή που απευθύνει ο Χέρμπερτ Κικλ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προς τους ομολόγους του των χωρών της «Συνθήκης Σένγκεν», με ημερομηνία 6 Απριλίου 2019, αιτιολογεί την απόφασή του για περαιτέρω παράταση των συνοριακών ελέγχων με τον «παραμένοντα σε πολύ υψηλά επίπεδα αριθμό των παράνομων αφίξεων».
Ισχυρίζεται επίσης πως, εκτός τούτου, υπάρχει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση μία «λανθάνουσα απειλή από την τρομοκρατία», καθώς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, έπειτα από την ήττα του Ισλαμικού Κράτους, επαπειλείται η επιστροφή των «Foreign Terrorist Fighters» από τα πεδία των μαχών στη Συρία και στο Ιράκ.
Επιπλέον, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών διατείνεται πως πρέπει να αναμένεται αυξημένος αριθμός μεταναστών κατά μήκος της λεγόμενης Διαδρομής των Βαλκανίων και σημειώνει ότι αυτή η παράταση των συνοριακών ελέγχων συμφωνήθηκε εντός του κυβερνητικού συνασπισμού, καθώς, όπως συμπληρώνει «μία απόφαση να μην διενεργούνται τώρα πλέον συνοριακοί έλεγχοι θα ήταν το πλήρως λανθασμένο μήνυμα».
Αξιοσημείωτο θεωρείται το γεγονός πως η Βιέννη είχε θεσπίσει προσωρινά πέρυσι την διενέργεια συνοριακών ελέγχων επιλεκτικά και προς άλλες γειτονικές χώρες – όχι μόνον προς Ουγγαρία και Σλοβενία – για την διάρκεια της Αυστριακής Προεδρίας στην ΕΕ από την 1 η Ιουλίου και μέχρι το τέλος της, την 31 η Δεκεμβρίου 2018.
Η προηγούμενη παράταση των συνοριακών ελέγχων από την Αυστρία κατά ένα εξάμηνο είχε προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση στην αυστριακή Βουλή, με την αντιπολίτευση να καταγγέλει την κυβέρνηση συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων για «ύψωση ενός τείχους γύρω από την Αυστρία και για περιχαράκωση των πολιτών της».
Μεταξύ άλλων επισημαινόταν πως «όποιος θέτει υπό αμφισβήτηση τις θεμελιώδεις ελευθερίες, θέτει υπό αμφισβήτηση την Ευρώπη στο σύνολό της και κανείς δεν επιτρέπεται να παίζει με την Ευρώπη», ενώ τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα κατηγορούνταν από την αντιπολίτευση ότι «με αυτή την πολιτική τους τάσσονται εναντίον της Ενωμένης Ευρώπης και αυτό απλά και μόνον γιατί στόχος της κυβέρνησής τους είναι η υποδαύλιση απειλητικών σεναρίων και φόβων».
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Αυστρία
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Έτοιμος να προσαρτήσει εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Οχθης ο Νετανιάχου
Επόμενο άρθρο Μεγάλες καταστροφές από την πρωτοφανή θεομηνία (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεοδωρικάκος: Δεν θα επιτρέψουμε καμία παράνομη κερδοσκοπία – Οι έλεγχοι εντείνονται σε όλη τη χώρα
13 ώρες ago
Στην Κύπρο μεταβαίνει τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας
16 ώρες ago
ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές μέχρι τις 20 Ιουνίου
18 ώρες ago
«Άθλια η σκευωρία που στήσατε για τα Τέμπη» – Η ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής
18 ώρες ago
Εκλέγεται αύριο ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ
18 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πληθαίνουν τα σημάδια ότι ο Τραμπ ετοιμάζει επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν – Συγκεντρώνει δυνάμεις στη Μέση Ανατολή

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαναπατρίστηκαν οι 105 Έλληνες από το Ισραήλ με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός – Τι απαντά η Αθήνα στους χάρτες της Άγκυρας

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θρίλερ με την εσπευσμένη επιστροφή Τραμπ στην Ουάσινγκτον: «Δεν γύρισα για εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, είναι κάτι μεγαλύτερο από αυτό»

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?