Κυριακή, 5 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου
Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου
Παύλος Μαρινάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής
Ηλεκτρική ενέργεια: Κοντά στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του ρεύματος
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνημόνιο συνεργασίας δύο υπουργείων για την ισότητα στη μετακίνηση με ΜΜΜ

7 μήνες ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


- Advertisement -

Μνημόνιο συνεργασίας, που ενισχύει τη διυπουργική συνεργασία για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης, της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω των υποδομών των δημόσιων μεταφορών, υπέγραψαν σήμερα η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου. Το μνημόνιο προβλέπει ακόμα, τη θέσπιση σαφών κατευθυντήριων γραμμών και πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση περιστατικών παρενόχλησης ή διακρίσεων στους χώρους των δημόσιων μεταφορών.

Η συμφωνία, στην οποία συμμετέχουν και οι Σταθερές Συγκοινωνίες, θεσπίζει ένα πλαίσιο για κοινές πρωτοβουλίες με στόχο την προώθηση της ισότητας των φύλων, την καταπολέμηση των διακρίσεων και τη διασφάλιση ότι οι δημόσιες μεταφορές αποτελούν έναν συμπεριληπτικό χώρο για όλους τους πολίτες.

Η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Παπακώστα τόνισε τη σημασία της συμφωνίας, δηλώνοντας: «Μια πραγματικά σύγχρονη και ανθεκτική κοινωνία είναι εκείνη που εξασφαλίζει ίση πρόσβαση και αξιοπρέπεια για όλους τους πολίτες της. Μέσω αυτής της πρωτοποριακής συνεργασίας, επιβεβαιώνουμε την ακλόνητη δέσμευσή μας για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής. Γιατί οι δημόσιες συγκοινωνίες δεν είναι μόνο ένα μέσο μετακίνησης, αλλά ένας ζωτικός κοινωνικός χώρος που πρέπει να αντικατοπτρίζει τις αρχές του σεβασμού και της συμμετοχικότητας. Αυτό το Μνημόνιο Συνεργασίας σηματοδοτεί την αφοσίωσή μας στην ενσωμάτωση αυτών των αξιών στις αστικές μας υποδομές, δημιουργώντας ένα δίκτυο μεταφορών που δεν είναι μόνο αποτελεσματικό αλλά και πυλώνας κοινωνικής προόδου και δικαιοσύνης».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Οικονόμου, δήλωσε: «Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τη διαμόρφωση ενός συστήματος μεταφορών που δεν είναι απλώς λειτουργικό, αλλά και κοινωνικά δίκαιο. Οι δημόσιες συγκοινωνίες οφείλουν να είναι προσβάσιμες, ασφαλείς και απαλλαγμένες από διακρίσεις, διασφαλίζοντας ότι κάθε πολίτης μπορεί να μετακινείται με αξιοπρέπεια και ίσες ευκαιρίες. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σε συνεργασία με το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, θέτει τα θεμέλια ενός ολοκληρωμένου πλαισίου δράσεων που ενισχύει την ισότητα και την κοινωνική ένταξη. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, στοχεύουμε στην καταπολέμηση φαινομένων παρενόχλησης και αποκλεισμού, διαμορφώνοντας ένα πιο συμπεριληπτικό και ασφαλές περιβάλλον στις δημόσιες μεταφορές. Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι οι δημόσιες συγκοινωνίες μας αντικατοπτρίζουν τις αρχές του σεβασμού, της ισότητας και της ασφάλειας για όλους. Η σημερινή υπογραφή είναι μόνο η αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών που θα κάνουν τις μεταφορές πιο φιλικές, σύγχρονες και ανθρώπινες».

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ΣΤΑΣΥ θα διαθέτει μέσα προβολής στο δίκτυο του Μετρό και του Τραμ για την προώθηση εκστρατειών ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με την ισότητα των φύλων, τη διαφορετικότητα και την πρόληψη της βίας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Βασίλης ΟικονόμουΣυγκοινωνίεςΥπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Παναθηναϊκός: Με 23 παίκτες αναχώρησε για το παιχνίδι-ρεβάνς με τη Φιορεντίνα
Επόμενο άρθρο Τέμπη: Στο Κουλούρι βρέθηκαν ο εφέτης ανακριτής και ο καθηγητής του ΕΜΠ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
7 ώρες ago
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
8 ώρες ago
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
9 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
10 ώρες ago
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
11 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Το βίντεο για την 51η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η δήλωση της Χαμάς αποτελεί σημαντικό βήμα μπροστά»

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?