Μητσοτάκης σε νέους δικαστές από τη Θεσσαλονίκη: Κλείστε τα αφτιά σας σε οποιαδήποτε απειλή

Πολλαπλά μηνύματα και συμβολισμούς έχει η σημερινή περιοδεία του πρθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Κατά την επίσκεψή του στη Σχολή Δικαστών και απευθυνόμενους σε 125 νέους δικαστές που ορκίζονται σήμερα ο πρωθυπουργός έστειλε το σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα, καλώντας τους να κλείσουν τα αφτιά τους σε οποιαδήποτε απειλή.

Ο πρωθυπουργός έφτασε ξεκίνησε την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη από το εργοστάσιο κατασκευής διχτυών «Διόπας» στη Νέα Μηχανιώνα. Τον κ. Μητσοτάκη ξεναγούν στις εγκαταστάσεις τη μονάδας οι ιδιοκτήτες Σίμος και Γιώργος Διαμαντίδης. Η «Διόπας» είναι πρότυπη εξαγωγική εταιρεία, με έδρα τη Νέα Μηχανιώνα, που κατασκευάζει δίχτυα. Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει έντονη καινοτομική και εξαγωγική δραστηριότητα, εξάγοντας δίχτυα σε πολλές χώρες της κόσμου. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της είναι οι συνεργασίες της πάνω στην ανάπτυξη της καινοτομίας, όπως με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το ΕΚΕΤΑ και το ΑΠΘ. Το μήνυμα που στέλνει ο πρωθυπουργός είναι σαφές και ισχυρό και αφορά τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας αλλά και της γυναικείας απασχόλησης καθώς στην εταιρία το 70% των απασχολούμενων είναι γυναίκες.«Δεν υπάρχουν επιτυχημένες επιχειρήσεις χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της επίσκεψής του. «Ένα μεγάλο κομμάτι της δικής μας μεταρρύθμισης της εργατικής αφορά ακριβώς στο να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε όχι απλά καλές συνθήκες εργασίας άλλα για εκείνους τους εργοδότες -εσείς δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία- οι οποίοι μπορεί να έχουν μία προδιάθεση να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους να έχουν οι εργαζόμενοι όλα τα εργαλεία στη διάθεσή τους ώστε να μπορούν να αμύνονται και κυρίως να καταγραφούν τον πραγματικό χρόνο εργασίας», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός. «Τελικά δεν έχω συναντήσει καμία επιτυχημένη επιχείρηση στην οποία να μην υπάρχει καλό κλίμα μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων», συμπλήρωσε ο Κυριάκος ΜητσοτάκηςΔεύτερος σταθμός της περιοδείας του κ. Μητσοτάκη είναι η Σχολή Δικαστών όπου τον υποδέχτηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και ο γενικός διευθυντής της σχολής Δημήτρης Εμμανουηλίδης. Ο πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας και διορισμού 125 νέων δικαστών.Στην παρέμβασή του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως πράγματι το τελευταίο διάστημα έγιναν προσπάθειες για ωμές παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης δείχνοντας πως τη μεριά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους νέους δικαστές να κλείσουν τα αφτιά τους σε οποιαδήποτε απειλή.

Τρίτος σταθμός της περιοδείας Μητσοτάκη θα είναι το πρώην στρατόπεδο του Παύλου Μελά, όπου η κυβέρνηση στηρίζει το πρότζεκτ για την απονομή του παλιού στρατοπέδου στην τοπική κοινωνία με τη δημιουργία Μητροπολητικού Πάρκου. Οι πρώτες εργασίες ξεκίνησαν και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 20 εκατομμύρια ευρώ. Με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο έργο είχε συμπεριληφθεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στην περασμένη ΔΕΘ η επιλογή της αυριανής του επίσκεψης στον χώρο είναι απόλυτα λογική. Μάλιστα ήδη κατά την συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει ότι θα επισκεφτεί τις εργασίες που γίνονται στον χώρο.

Τέταρτος και πέμπτος σταθμός της περιοδείας θα αφορά ζητήματα υποδομών. Ο πρώτος είναι ένα έργο που δεν έχει τύχει προβολής ανάλογης της σημασίας του, όπως η νέα γέφυρα του Αλιάκμονα. Σε κατασκευή είναι ο βόρειος κλάδος με συνολικό μήκος 600 μέτρων και πρόκειται για τη μεγαλύτερη γέφυρα του ΠΑΘΕ και κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Η γέφυρα μετρά ήδη περισσότερα από 50 έτη ζωής και για την ασφαλή λειτουργία της ως μέρος της ΠΑΘΕ κρίθηκε αναγκαία η ενίσχυση και αναβάθμισή της.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τα έργα που γίνονται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και αφορούν στη σιδηροδρομική σύνδεση του 6ου προβλήτα με την υφιστάμενη σιδηροδρομική γραμμή και την οδική σύνδεση με την ΠΑΘΕ. Εργα που επίσης περιλαμβάνονται στην ατζέντα Μητσοτάκη για τη Θεσσαλονίκη.