«Σε έξι μήνες από τώρα θα μπορέσουμε να παραδώσουμε στους πολίτες της Θεσσαλονίκης αλλά και στους επισκέπτες της το πιο σύγχρονο, κατά πάσα πιθανότητα, σίγουρα το πιο όμορφο μετρό οποιασδήποτε ευρωπαϊκής πόλης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην παρουσίαση της Μελέτης Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

«Και το λέω αυτό σε μία πόλη η οποία έχει δοκιμαστεί πολύ από προσδοκίες οι οποίες διαψεύστηκαν στο παρελθόν», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το σχέδιο για τις επεκτάσεις του μετρό σε δυτική αλλά και ανατολική Θεσσαλονίκη με τον πρωθυπουργό να τονίζει πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πολιτικοποιούνται τα έργα, καθώς τα δεδομένα είναι αυτά που θα δείξουν πώς πρέπει να γίνουν οι επεκτάσεις του μετρό.

«Το μετρό Θεσσαλονίκης γίνεται επιτέλους πράξη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης ενώ σχετικά με τη μελέτη υπογράμμισε πως δρομολογεί νέα έργα που θα επεκτείνουν το μετρό στα δυτικά και τα ανατολικά της Θεσσαλονίκης.