Μητσοτάκης: “Καμία περίπτωση να δεχθώ ψήφο εμπιστοσύνης από βουλευτές που δεν ανήκουν στη ΝΔ”

Για τα ζητήματα της επικαιρότητας ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου συζητά αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με την Μάρα Ζαχαρέα.

“Δεσμεύομαι ότι θα ξαναπάω στη Βουλή και να βρω 200 βουλευτές έτσι ώστε όποιος είναι εγγεγραμμένος να ψηφίσει από τον τόπο κατοικίας του.

Για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ: Και το ‘15 και το ‘19 όταν ο κ. Τσίπρας κήρυξε εκλογές σεζόν είχαμε, και οι νέοι τότε εργάζονταν. Δεν φταίμε εμείς

Δεν είμαστε εμείς υπαίτιοι για την απλή αναλογική, δεν την φέραμε εμείς.

Ήδη έχω μιλήσει, θέλω να σπάσει το Υπουργείο Εργασίας. Πρέπει να το σπάσουμε σε ένα Εργασίας και Συντάξεων και ένα που να ασχολείται με την κοινωνική πολιτική και με την στέγη

Για μένα είναι πολύ σημαντικό θέμα η Υγεία, θα έχω ενεργό ρόλο εποπτεύοντας τον/την υπουργό για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Δεν γίνεται να περιμένεις 6-8-12 μήνες για χειρουργείο.

Το επιτελικό κράτος ήταν επιτυχημένο και μπορεί να βελτιωθεί.

Για τη δεξιά πολυκατοικία: Κάποιοι δεν μπορούν να κρύψουν τη στενοχώρια τους που ο Κασιδιάρης δεν θα κατέβει στις εκλογές, ας κρατήσουν τα προσχήματα.

Κάναμε ό,τι μας επιτρέπει το Σύνταγμα για να αποτρέψουμε τους μαχαιροβγάλτες να κατέβουν στις εκλογές, και είναι πολύ κρίμα που το κάναμε μόνοι μας.


Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθώ ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο από βουλευτές που δεν ανήκουν στη ΝΔ”
, τόνισε ο πρωθυπουργός.