Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους

Στους Αγίους Αναργύρους, όπου δολοφονήθηκε η 28χρονη Κυριακή Γρίβα, «έγιναν όλα λάθος», επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σημερινή του συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1.

«Δεν έχουμε καθημερινά γυναικοκτονίες, αλλά καταγγελίες βίας κατά γυναικών. Και οι γυναίκες ίσως αισθάνονται την άνεση να κάνουν καταγγελίες, ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στην αστυνομία να χειριστεί αυτές τις καταγγελίες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Βρήκαμε πολλούς αστυνομικούς δεσμευμένους στη φύλαξη υψηλών προσώπων και συναντήσαμε αντιδράσεις αλλά ήταν ένα κεκτημένο αδράνειας», τόνισε.

«Πρέπει», είπε ακόμα, «να απαλλάξουμε τους αστυνομικούς από γραφειοκρατικά καθήκοντα».

Σχετικά με το αν έχει πολιτική ευθύνη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους, ο πρωθυπουργός είπε: «Όχι, είμαι σαφής. Εάν κάθε φορά που δεν πηγαίνει καλά (σ.σ. κάτι) στο κράτος, φτάναμε στον υπουργό, θα είχαμε συνέχεια παραιτήσεις. Ο υπουργός γνωρίζει καλά το αντικείμενο. Δεν αμφισβητείται.

«Τη δεύτερη αυτή τετραετία πρέπει να κάνουμε βαθιές τομές στο κράτος. Τώρα μπαίνουμε στα βαθιά και όταν τα βάζουμε με το βαθύ κράτος θέλει επιμονή και αποτελεσματικότητα»