Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μου το μετρό να φτάσει στα δυτικά

Για τη Θεσσαλονίκη αλλά και τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του FΜ-100 με αφoρμή την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

«Μάλλον γέλιο προκάλεσαν κάποιες επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ παρά εξέπεμψαν σοβαρότητα σχετικά με τη δυνατότητα του να πετύχει οποιαδήποτε ουσιαστική διεύρυνση», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τη συμμετοχή του Ευάγγελου Αντώναρου στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Τα ψηφοδέλτια συμπεριλαμβάνουν τον κ. Παππά, ο οποίος είναι καταδικασμένος αμετάκλητα από το Ανώτατο Δικαστήριο, τον κ. Πολάκη, ο οποίος είχε τεθεί εκτός ψηφοδελτίων μέχρι που επέστρεψε, διότι, τελικά, προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ τον Πολακισμό εκφράζει και δεν θα μπορούσε να λείπει ο κύριος εκφραστής του, καθώς και μία σειρά από άλλους υποψηφίους, που περισσότερο σε λούμπεν ψηφοδέλτια παραπέμπουν παρά στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, το οποίο θέλει πραγματικά να διεκδικήσει το μεσαίο χώρο και να προβάλει το κόμμα αυτό ως μία αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία στο θέμα του νερού, λέγοντας πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε στο Υπερταμείο τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ και δρομολόγησε έτσι την ιδιωτικοποίηση. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ θα επιστρέψουν στο ελληνικό δημόσιο, αλλά εξήγησε και αυτό δεν μπορεί να γίνει με τροπολογία μία μέρα πριν κλείσει η Βουλή, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι πρέπει να γίνει συνεννόηση με τους δανειστές.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η υποψηφιότητα του στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, που ανακοίνωσε χτες μέσω της συνέντευξής του στην «ΜτΚ», δείχνει όχι μόνο το προσωπικό του ενδιαφέρον για την πόλη αλλά και το ενδιαφέρον που έχει σκοπό να επιδείξει, εφόσον οι πολίτες τον αναδείξουν και πάλι πρωθυπουργό, για να προχωρήσουν με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα τα έργα στην περιοχή.