Με μια φράση από το Κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο το κοινωνικό μήνυμα του πρωθυπουργού

[ad_1]

Μία φράση από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο της Καινής Διαθήκης, επέλεξε ο πρωθυπουργός για να στείλει το δικό του κοινωνικό μήνυμα, με αφορμή την Ανάσταση και το Πάσχα. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε με νόημα….στην μακαριότητα όσων επιλέγουν τον διαρκή αγώνα για την επικράτηση της Δικαιοσύνης στον κόσμο.
Και όλα αυτά ενώ το πολιτικό σκηνικό έχει πάρει φωτιά, με ορίζοντα τις κάλπες του Μαΐου για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Με κεντρικό σύνθημα του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία»  «ή με τους πολλούς ή με την ελίτ» ο πρωθυπουργός αμέσως μετά το Πάσχα θα συνεχίσει τις περιοδείες του σε όλη την χώρα. Σημείο αναφοράς στη στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα η δέσμη θετικών μέτρων, με βασικό άξονα την αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών που προκάλεσαν τα χρόνια της κρίσης.
Στη συνέντευξή του στη Realnews, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης αναφέρεται σε επανορθωτικά μέτρα στα οποία θα προβεί η κυβέρνηση σταδιακά και μεθοδικά, εντός των δημοσιονομικών περιθωρίων όπως αναφέρει… ενώ ερωτηθείς εάν η 13η σύνταξη είναι στα υπό εξέταση μέτρα απαντά: «Καθώς η χώρα εμπεδώνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και παγιώνει τη σταθερότητα στην οικονομία της, θα υπάρξουν και μόνιμα, θετικά για τους πολλούς, μέτρα. Προφανώς μέσα σε αυτά είναι η 13η σύνταξη».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρεται στο κεντρικό μήνυμα των εκλογών μιλώντας στην Αυγή : «Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει σαφές στα εκδοτικά επιτελεία που στηρίζουν τη Ν.Δ. και επιχειρούν να δημιουργήσουν μια εικονική πολιτική πραγματικότητα, αλλά και στους ολιγάρχες και στο πολιτικό προσωπικό της χρεοκοπίας της χώρας ότι ο ελληνικός λαός δεν γυρίζει πίσω, στο παλιό καθεστώς της κοινωνικής ισοπέδωσης, της διαφθοράς και της διαπλοκής».
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ανεβάζει τους τόνους έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναφέρει ότι η τρυφηλή ζωή που διάγει ο κ. Μητσοτάκης, δεν δικαιολογείται από τις βουλευτικές αποζημιώσεις. Και προσθέτει: «Και η συνταγή για να διατηρείται αυτό το στυλ ζωής δεν είναι απλώς να μην πληρώνεις τα δάνεια σου ή να χρηματοδοτείσαι από offshore εταιρίες. Πρέπει να μισείς και τους φτωχούς. Ενώ, λοιπόν, λατρεύεις τη Siemens και τη Novartis, ζητάς να καταργηθούν το 8ωρο και το κοινωνικό κράτος, γιατί τα απεχθάνεσαι».
Πηγή: ΕΡΤΡεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης
 
 
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]