Με άγχος ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Πανιώνιο

Ο ΠΑΟΚ δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του και πήρε μία αγχωτική νίκη επί του Πανιωνίου με 2-1 στην Τούμπα.

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα παρατάχθηκε με αλλαγές στην ενδεκάδα και προβλημάτισε ξανά με την εμφάνισή της, λίγες μέρες μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, ωστόσο κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Ο Άκπολ άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό με ωραίο πλασέ στη γωνία, με τους “ασπρόμαυρους” να κυριαρχούν απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο δίχως να απειλούνται καθόλου, αλλά και χωρίς να δημιουργούν αρκετές αξιόλογες φάσεις.

Στο δεύτερο μέρος, ο Πανιώνιος πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στην πρώτη φάση του στο ματς, με σουτ του Τσιλούλη στο 57΄, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα μετά την είσοδό του στην αναμέτρηση ως αλλαγή.

Όπως ήταν λογικό, το 1-1 έφερε άγχος και πίεση στον Δικέφαλο του Βορρά. Τη λύση έδωσε ο Σφιντέρσκι σκοράροντας για τρίτο συνεχόμενο αγώνα και διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 στο 74ο λεπτό, με ένα υπέροχο γκολ με ιδανικό τσίμπημα της μπάλας κι ενώ ήταν με πλάτη στην εστία.

Το γκολ καθυστέρησε να επικυρωθεί καθώς έγινε έλεγχος VAR που κράτησε τέσσερα λεπτά, για ενδεχόμενο επιθετικό φάουλ στην περιοχή μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Μπίσεσβαρ, προκαλώντας εκνευρισμό στις κερκίδες.

Στο φινάλε ο Πανιώνιος προσπάθησε να ψάξει το γκολ που θα του έδινε τον βαθμό της ισοπαλίας, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει κουρασμένος, αλλά τελικά να διατηρεί το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ δέχτηκε γκολ για έκτο διαδοχικό ματς και η εστία του έχει παραβιαστεί σε όλα τα φετινά του παιχνίδια (10 γκολ παθητικό σε 6 αγώνες).