Σάββατο, 4 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου
Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου
Παύλος Μαρινάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής
Ηλεκτρική ενέργεια: Κοντά στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του ρεύματος
Νέα Δημοκρατία: Το βίντεο για την 51η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος
Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας: Δασμοί-σοκ και συμμετρικά αντίμετρα αναστατώνουν τη ναυτιλία
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η δήλωση της Χαμάς αποτελεί σημαντικό βήμα μπροστά»
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

“Μετωπική” για τη Συνταγματική Αναθεώρηση (video)

7 έτη ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τη συνταγματική αναθεώρηση, με σημείο αιχμής την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση κάνει λόγο για πρωτοφανή συναλλαγή μεταξύ Ν.Δ. και Κινήματος Αλλαγής, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση διαψεύδει ότι θα προτείνει για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, είτε τον Κώστα Σημίτη, είτε τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

- Advertisement -

Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και χάραξης διαχωριστικών γραμμών ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση εξελίσσεται η Συνταγματική Αναθεώρηση.
Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε εντούτοις οι διενέξεις συνεχίζονται και εκτός κοινοβουλίου με σημείο αιχμής την εκλογή του ΠτΔ.
Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε ευθεία επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ: «Για τον κ. Μητσοτάκη οι πολίτες δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στη διαδικασία της αναθεώρησης καθώς δεν κατέχουν την μυστική γνώση που ο κατέχει ο ίδιος και οι συνεργάτες του. Πρόκειται εδώ για μια αριστοκρατική αντίληψη για την πολιτική που επιβεβαιώνει ότι ο κος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται την πολιτική εξουσία ως πατρογονικό δικαίωμα του ίδιου και των ομοίων του και όχι ως πηγάζουσα από τον λαό».
Επιτέθηκε και στο ΚΙΝ.ΑΛ. μιλώντας για «πρωτοφανή συναλλαγή ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στα χρονικά της μεταπολίτευσης»: «Έχουμε πολιτική και στρατηγική ταύτιση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ και όχι στρατηγική σύμπλευση […] Υπάρχει εδώ πολιτική συναλλαγή που στηρίζεται στο φαντασιωτικό σενάριο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα κερδίσει τις εκλογές και με τη νέα πλειοψηφία Μητσοτάκης και Γεννηματά θα αλλάξουν το Σύνταγμα και θα διορίσουν κάποιον άλλο Πρόεδρο που δεν είναι ο κ. Παυλόπουλος. Χθες αποκαλύφθηκε αυτό το σχέδιο. Στόχος του είναι να διορίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ένα πρόσωπο από τον χώρο του πάλαι ποτέ εκσυγχρονισμού ή κάποιον τεχνοκράτη και αυτό θα γίνει με την συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ».
Απ` την πλευρά της η ΝΔ διαψεύδει τα σενάρια που ήθελαν να προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε τον Κωνσταντίνο Σημίτη είτε τον Ευάγγελο Βενιζέλο: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προταθούν από τη Ν.Δ. στην επόμενη Βουλή ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Σημίτης. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη εκφράσει την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου. Από κει και πέρα, όμως, επειδή η εποχή δεν προσφέρεται να γίνονται σενάρια».
‘Ατακτη πολιτική υποχώρηση της κυβέρνησης βλέπει η ΝΔ στην διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος και συγκεκριμένα του άρθρου 30 παράγραφος 1.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η κυβέρνηση-κουρελού προέβη σήμερα σε μια άτακτη πολιτική υποχώρηση με εμφανή, όμως, υστεροβουλία. Οι ίδιοι οι βουλευτές της, αρνούμενοι να αναθεωρήσουν το άρθρο 30 παρ 1 που είχαν προτείνει, απέρριψαν επί της ουσίας την πρόταση Τσίπρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται από το λαό».
Η ΝΔ εκτιμά ότι «αυτό έγινε συντονισμένα, σε μια προσπάθειά τους να μην αποσυνδεθεί τελικά η προεδρική εκλογή από την πρόκληση εθνικών εκλογών. Με εμφανή στόχο ο κ. Τσίπρας να διατηρήσει τη δυνατότητά του να εργαλειοποιήσει και πάλι την εκλογή του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της χώρας, όπως ακριβώς έπραξε το 2014. Διότι αυτό ακριβώς θα συμβεί, αν και στην επόμενη ψηφοφορία -σε ένα μήνα- δοθεί εκ νέου η εντολή σε κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπερψηφίσουν και το άρθρο 32 παρ 4 το οποίο θα επιτρέψει την αποσύνδεση της προεδρικής εκλογής από την πρόκληση εθνικών εκλογών».
Κλείνοντας η ΝΔ καλεί «τον κ. Τσίπρα να πάψει να κουρελιάζει ακόμη και το Σύνταγμα και να ξεκαθαρίσει σήμερα κιόλας τις προθέσεις του: θα ψηφίσουν ή όχι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την αναθεώρηση του άρθρου 32 παρ 4;».
Πρόεδρο Δημοκρατίας από τον προοδευτικό χώρο θα προτείνει το ΚΙΝ.ΑΛ.: «Ο συνδυασμός των δηλώσεων των κ.κ. Τσίπρα και Σπυράκη δείχνει την ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας στην συντηρητική κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα, αλλά και στην επιλογή προσώπου Προέδρου της Δημοκρατίας που τη συμβολίζει».
Επίθεση στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε η Ένωση Κεντρώων με αφορμή την αναθεώρηση του Συντάγματος, χαρακτηρίζοντάς τη διαδικασία φαρσοκωμωδία.
Στη Βουλή επικρατεί το κομματικό συμφέρον, σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Πηγή: ΕΡΤΡεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη
Μοιράσου το άρθρο:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση της Φ. Γεννηματά με τον Γερμανό Αντικαγκελάριο Όλαφ Σολτς
Επόμενο άρθρο Βρετανία: Καταψηφίστηκε η πρόταση της κυβέρνησης για περισσότερο χρόνο στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
13 λεπτά ago
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
1 ώρα ago
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου
2 ώρες ago
Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»
2 ώρες ago
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου
3 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 90 κλειστά μαγαζιά στην Εγνατία

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προϋπολογισμός 2026: Υψηλή ανάπτυξη, ισχυρά πλεονάσματα και «παράθυρο» για νέες παροχές

News Room
ΕΚΠΟΜΠΕΣΕΛΛΑΔΑ

TisimΒενη: Μαθαίνοντας να αγαπάμε άνευ όρων 

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Δημογραφικός… πυρετός: Σχεδόν κατά 60.000 μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2024

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?