Σάββατο, 18 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Σε κατάστημα ΟΠΑΠ της Θεσσαλονίκης ο μεγάλος νικητής του ΤΖΟΚΕΡ – Κέρδισε 5,7 εκατομμύρια ευρώ στην πρώτη κατηγορία και ακόμα 1,9 εκατ. ευρώ στη δεύτερη
Ο χάρτης πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 20 έως τις 24 Οκτωβρίου
Κεραμέως για 13ωρο: Δεν καταργούνται 8ωρο και πενθήμερο – Η ρύθμιση εφαρμόζεται μόνο έως 37 ημέρες τον χρόνο
Διπλό κύμα κακοκαιρίας “χτυπά” τη χώρα – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας
TisimΒενη η Μεγάλη Εβδομάδα του Αγίου Δημητρίου
S&P: Επιβεβαίωσε τη θέση του αξιόχρεου της Ελλάδας με σταθερές προοπτικές
Πετρέλαιο: Με χαμηλότερη τιμή από το 2024 ξεκίνησε η διάθεσή του
Συνελήφθη εξηντάχρονος για εισαγωγή από την Τουρκία παράνομων εμβολίων κατά της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
Η Ελλάδα των ανισοτήτων: Ένα στα είκοσι παιδιά μεγαλώνει στη σκιά της φτώχειας
Στη Θεσσαλονίκη ο υπερτυχερός που κέρδισε 5,7 εκατ. ευρώ στη χθεσινή κλήρωση του Τζόκερ
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταναστευτικό: Συνάντηση της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων με την ηγεσία του υπουργείου λόγω διαφωνιών στο νέο νομοσχέδιο

2 μήνες ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


- Advertisement -

Την έντονη διαφωνία της στη «φιλοσοφία του σχεδίου νόμου για υπέρμετρη αυστηροποίηση και ποινικοποίηση των μεταναστευτικών διατάξεων» εξέφρασε μεταξύ άλλων αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Θανάση Πλεύρη και την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σέβη Βολουδάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Ολομέλεια σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, η συνάντηση των μελών της αντιπροσωπείας της με τον κ. Πλεύρη και την κ. Βολουδάκη πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη, 26 Αυγούστου στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση τα κυριότερα θέματα που τέθηκαν από την αντιπροσωπεία της Ολομέλειας στην ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ήταν τα εξής:

«1. Εκφράστηκαν οι έντονες επιφυλάξεις της Ολομέλειας για την συμβατότητα με το Διεθνές και Ενωσιακό Δίκαιο της ρύθμισης για τρίμηνη αναστολή της υποβολής αιτήσεων χορήγησης ασύλου από άτομα που εισέρχονται παράνομα στη χώρα με οποιοδήποτε πλωτό μέσο που προέρχεται από τη Βόρεια Αφρική.

Τα υπαρκτά προβλήματα από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές και η ανάγκη λήψης μέτρων από την Πολιτεία δεν μπορεί να οδηγούν σε οπισθοδρόμηση από τα δικαιοκρατικά κεκτημένα και τις διεθνείς νομικές υποχρεώσεις που διέπουν το Κράτος Δικαίου και δεσμεύουν τη χώρα ως μέλος της διεθνούς κοινότητας που έχει κυρώσει διεθνείς συμβάσεις.

2. Τονίστηκε η σημασία του έργου των δικηγόρων για την προσφυγή καθενός που βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια στη Δικαιοσύνη και για την εφαρμογή του νόμου και την τήρηση της νομιμότητας και καταδικάστηκε κάθε προσπάθεια στοχοποίησης και εκφοβισμού των δικηγόρων που ασχολούνται με το Δίκαιο Καταστάσεως Αλλοδαπών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και κατά την εκπροσώπηση των εντολέων τους.

3. Εκφράστηκε η έντονη διαφωνία της Ολομέλειας στη φιλοσοφία του σχεδίου νόμου για υπέρμετρη αυστηροποίηση και ποινικοποίηση των μεταναστευτικών διατάξεων, καθώς και σε συγκεκριμένες διατάξεις του σχεδίου νόμου «Αναμόρφωση πλαισίου και διαδικασιών επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών – Λοιπές ρυθμίσεις» του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου».

Όπως επισημαίνει η Ολομέλεια «στην κατεύθυνση αυτή έγιναν προτάσεις ώστε οι προωθούμενες ρυθμίσεις να είναι συμβατές με τη Συνταγματική και Διεθνή νομιμότητα και την αρχή της αναλογικότητας».

Οι προβληματισμοί και οι διαφωνίες

Ακόμη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ολομέλειας ανάμεσα στα θέματα που κατά προτεραιότητα τέθηκαν στον υπουργό και την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου ήταν «η αντίθεση στην κατάργηση της διάταξης χορήγησης άδειας παραμονής για εξαιρετικούς λόγους και στην ανάγκη προστασίας των υπηκόων τρίτων χωρών που έχουν εκπέσει της νομιμότητας αλλά έχουν αναπτύξει δεσμούς με τη χώρα, καθώς και των ανήλικων τέκνων αλλοδαπών που δεν έχουν γεννηθεί στην ημεδαπή, τα οποία διαμένουν στη χώρα μας χωρίς άδεια παραμονής».

Ακόμη κατά τη συνάντηση – όπως επισημαίνει η Ολομέλεια – «υπογραμμίστηκε η ανάγκη διατήρησης χωρίς καμία σύντμηση των προθεσμιών για άσκηση ένδικων μέσων και βοηθημάτων, ώστε να υπάρχει αποτελεσματική πρόσβαση στη δικαιοσύνη και ουσιαστική και λυσιτελής άσκηση των σχετικών δικαιωμάτων».

Τονίστηκε, επίσης, «ο προβληματισμός για την προβλεπόμενη χρήση τεχνητής νοημοσύνης κατά τη διαδικασία της συνέντευξης των αλλοδαπών και για μη σύνταξη πρακτικού και έκθεσης, καθώς και για τις διατάξεις που περιορίζουν το δικαίωμα κατανόησης των εγγράφων λόγω ελλιπούς πρόσβασης σε μεταφραστή».

Τέλος, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι προτίθεται να αποστείλει στο υπουργείο αναλυτικές και κατ’ άρθρον παρατηρήσεις στο υπό επεξεργασία σχέδιο νόμου.

Να σημειωθεί ότι την αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που συναντήθηκε με την ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου συγκρότησαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Ηλίας Κλάππας, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Ευρώπη Αρτόγλου, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς και Παναγιώτης Καρίπογλου, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, Μαρινέττα Γούναρη, Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) και Χρυσούλα Μαρινάκη, Σύμβουλος ΔΣΑ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Θάνος Πλεύρηςμεταναστευτικό
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο ΑΑΔΕ: Πάνω από 400 παραβάσεις διαπιστώθηκαν σε τουριστικούς προορισμούς
Επόμενο άρθρο Χουρδάκης: Άμεση αντίδραση της πολιτείας στην παρουσία τουρκικών αλιευτικών σκαφών στα ελληνικά χωρικά ύδατα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε κατάστημα ΟΠΑΠ της Θεσσαλονίκης ο μεγάλος νικητής του ΤΖΟΚΕΡ – Κέρδισε 5,7 εκατομμύρια ευρώ στην πρώτη κατηγορία και ακόμα 1,9 εκατ. ευρώ στη δεύτερη
5 ώρες ago
Ο χάρτης πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 20 έως τις 24 Οκτωβρίου
6 ώρες ago
Κεραμέως για 13ωρο: Δεν καταργούνται 8ωρο και πενθήμερο – Η ρύθμιση εφαρμόζεται μόνο έως 37 ημέρες τον χρόνο
10 ώρες ago
Διπλό κύμα κακοκαιρίας “χτυπά” τη χώρα – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας
11 ώρες ago
TisimΒενη η Μεγάλη Εβδομάδα του Αγίου Δημητρίου
11 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Αναστασιάδης στη Βεργίνα Κύπρου: Αποκαλυπτική αποκλειστική συνέντευξη για ΔΗΣΥ, Τουρκία και πολιτικές σχέσεις

Αποκλειστική συνέντευξη του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην Άννα - Μαρία…

Αλεξία Χαρακίδα

Αποκλειστική συνέντευξη του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στη Βεργίνα Κύπρου

Σήμερα, Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, στις 11:00 και σε επανάληψη στις 21:00 Η Βεργίνα Τηλεόραση Κύπρου και η…

Αλεξία Χαρακίδα

Βεργίνα TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΚ Δημήτρης Μόσχος μιλά για την εξάπλωση της νόσου και τις επιπτώσεις στην κτηνοτροφία

Για τα μέτρα που «δεν πρόκειται να αποδώσουν» καθώς «υπάρχει διασπορά της νόσου σε όλη σχεδόν την…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα των ανισοτήτων: Ένα στα είκοσι παιδιά μεγαλώνει στη σκιά της φτώχειας

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης για βιβλίο Τσίπρα: Το μόνο κοινό με την πραγματική Ιθάκη είναι η Πηνελόπη, δηλαδή η εξουσία

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: “Ιθάκη” ο τίτλος του βιβλίου του

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής: Βαδίζουμε σε πολιτική κρίση πρώτου μεγέθους

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?