Μελβούρνη: Αποδοκιμασίες κατά Ελλήνων πολιτικών από ομάδα ακραίων-Δηλώσεις Γ. Βαρεμένου (video)

[ad_1]

Οι αποδοκιμασίες που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων στις εκδηλώσεις της ελληνικής κοινότητας στη Μελβούρνη για την 25η Μαρτίου αμαύρωσαν την τελετή. Αφορμή στάθηκε η συμφωνία των Πρεσπών. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος κάνει λόγο για έναν πυρήνα ακραίων που καμία σχέση δεν έχει με την Ομογένεια.

Στο ιερότερο μνημείο των Αυστραλών, στο μνημείο των  πεσόντων, το οποίο παραχωρούν οι Αυστραλοί  μόνο στον Ελληνισμό για να γιορτάσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου ακούστηκαν φέτος κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων σφυρίγματα, αλλά και συνθήματα εναντίον Ελλήνων πολιτικών για τη συμφωνία των Πρεσπών. Τη χώρα εκπροσωπούσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος.
«Δεκάδες χιλιάδες ομογενείς τίμησαν την επέτειο με σεμνότητα και σεβασμό» μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Μελβούρνη Αλέκος Μάρκελος. «Υπήρξε μία ομάδα μεταναστών που είχε ταξιδέψει τη δεκαετία του 80 στην Ελλάδα για να διαμαρτυρηθεί για τη συμφωνία των Πρεσπών και θέλησε να εκφραστεί με αυτό τον τρόπο, υπήρχε όμως και μια άλλη ακραία ομάδα που έβριζε χυδαία» συμπλήρωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, προσθέτοντας πως υπήρξε ένας πυρήνας 20-25 ετών περίπου 30 ανθρώπων που χρησιμοποίησε συγκεκριμένη φρασεολογία, γνωστή στην Ελλάδα ως χρυσαυγίτικη και μάλιστα υπήρξε παρότρυνση μέσω Facebook από τον επικεφαλής του τμήματος της Χρυσής Αυγής στο Σίντνεϊ Ιγνάτιο Γαβριηλίδη να φωνάξουν συνθήματα κατά των «προδοτών πολιτικών».
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος με δήλωσή του ανέφερε πως όχι μόνο δεν το έβαλε στα πόδια όπως θέλησαν κάποια μέσα ενημέρωσης  να παρουσιάσουν, απεναντίας, είπε, έμεινε εκεί για να υπερασπιστεί την τιμή του πολιτικού κόσμου.
«Με κατάπληξη διαπίστωσα σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης να σκιαγραφείται μια εικόνα για την παρουσία μου στις τελετές για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, που θέλησε να δημιουργήσει ένας πυρήνας που δεν έχει σχέση με την πλειοψηφία της ομογένειας και που προσπάθησε να αμαυρώσει έναν ιερό χώρο με το γνωστό φασιστικό σύνθημα κατά των πολιτικών».
Και προσθέτει: «Δεν είμαι αφελής, αλλά και μέσα στο τοξικό κλίμα μιας στημένης αθλιότητας πώς είναι δυνατόν να αναπαράγονται εκφράσεις χυδαιότητας και να επιχειρείται να δημιουργηθεί η εικόνα ότι έσπευσα να αποχωρήσω δρομαίος. Ενώ υπερασπίστηκα την τιμή του πολιτικού κόσμου τον οποίο εκπροσωπούσα εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και τα αισθήματα ομοψυχίας της ελληνικής παροικίας τα οποία μου μετέφεραν πάρα πολλοί ζητώντας μου να προσπεράσω εκείνους που προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια διαφορετική εικόνα».
Όπως είπε ο ίδιος μετέφερε «μήνυμα ενότητας και όχι διχασμού, διότι ο διχασμός, όποτε επικράτησε, έβαλε σε κίνδυνο την επανάσταση του 1821. Μήνυμα, λοιπόν, ενότητας για μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, πρωταγωνίστρια στην ευρύτερη περιοχή αλλά και διεθνώς».
Τα όσα συνέβησαν στην Αυστραλία σχολίασε και ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτης στο ραδιόφωνο «Real fm», λέγοντας πως πρόκειται για «φωνές δύο, τριών ανθρώπων που δεν απηχούν τις διαθέσεις των πολλών ομογενών που βρέθηκαν σε αυτόν τον εορτασμό» και συμπλήρωσε: «Δυστυχώς, για άλλη μια φορά βλέπουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν διάφορα Μέσα, που μεγεθύνουν καταστάσεις προσπαθώντας να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι υπάρχει μια πάνδημη αποδοκιμασία της Κυβέρνησης. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Είναι συγκεκριμένοι άνθρωποι, τις περισσότερες φορές ενεργούν κατ’ εντολή, δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζουν αυτά τα θέματα. Δυστυχώς ζούμε στις εποχές της εικονικής πραγματικότητας και θα είμαστε αντιμέτωποι με τέτοια φαινόμενα».
Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορταζ Λ. Παναγιώτου
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]