Τετάρτη, 18 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Πληθαίνουν τα σημάδια ότι ο Τραμπ ετοιμάζει επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν – Συγκεντρώνει δυνάμεις στη Μέση Ανατολή
Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε αρχίζουν 
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Βασιλιά της Ιορδανίας και τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Χατζηθεοδοσίου για τη σύγκρουση Ισραήλ με Ιράν: Τεράστιοι οι κίνδυνοι για την παγκόσμια και ελληνική οικονομία
Παραιτήθηκε από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας 
Μάιος 2025: Πρωτογενές πλεόνασμα 5,35 δισ. ευρώ και αύξηση 7% στα φορολογικά έσοδα
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Yale: «Να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μας»
Τέμπη: Σήμερα η συζήτηση και η ψήφιση των προτάσεων για Προανακριτική Επιτροπή – Στο κάδρο Καραμανλής και Σπίρτζης
Επαναπατρίστηκαν οι 105 Έλληνες από το Ισραήλ με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας
Με Τεντόγλου, Καραλή, Τζένγκο, Εμμανουηλίδου και Γκούσιν η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο

5 έτη ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Συνεργασία με την Ιταλία στις δραστηριότητες της ανατολικής Μεσογείου επιθυμεί η Τουρκία, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος είπε ότι «η Ιταλία μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη λύση δια του διαλόγου και της διπλωματίας», ενώ ανέφερε ότι η Τουρκία πάντοτε στήριξε «τον διαμοιρασμό του πλούτου της ανατολικής Μεσογείου από όλες τις χώρες γύρω από την ανατολική Μεσόγειο». «Το έχω πει σε όλους και ιδιαίτερα στην Ελλάδα ότι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε». Πρόσθεσε ότι θέλουν από δω και πέρα να δουν την Ιταλία να συμμετέχει στις διμερείς ή τριμερείς προσπάθειες για επίλυση της κρίσης στη Λιβύη.Από την πλευρά του ο Ιταλός υπουργός Λουίτζι ντι Μάιο είπε ότι «χρειάζεται ένας εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου για να διασφαλιστεί ξανά η ασφάλεια, η σταθερότητα και η συνεργασία». Ανέφερε ότι «αυτή η περιοχή έχει ενεργειακές πηγές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελος των λαών της. Είμαστε υπέρ του διαλόγου, θέλουμε να βρεθεί ένα κοινό σημείο και να διασφαλιστεί όφελος σε όλες τις πλευρές».Συγκεκριμένα, κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον Ιταλό ομόλογό του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι « εντός της ΕΕ τη μεγαλύτερη στήριξη την είχαμε από την Ιταλία. Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι αυτή η στήριξη θα συνεχιστεί και από εδώ και πέρα. Αυτά συζητήσαμε σε ένα ειλικρινές κλίμα και (αποφασίσαμε) να κάνουμε από κοινού βήμα για τις δυσκολίες που έχει η Τουρκία στις σχέσεις της με την ΕΕ». «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί με την Ιταλία για μια μόνιμη ειρήνη στη Λιβύη και για μια διαδικασία που θα φέρει αποτέλεσμα. Έχουμε συναίσθηση του κρίσιμου ρόλου που παίζει η Ιταλία εδώ και τους ευχαριστούμε», ανέφερε.

Για την ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι «εμείς ως Τουρκία θέλουμε η ανατολική Μεσόγειος να είναι ένα πεδίο συνεργασίας και όχι σύγκρουσης. Την ίδια διάθεση και σκέψη είδαμε να υπάρχει και στην Ιταλία. Αλλά αυτή τη στιγμή δυστυχώς ως αποτέλεσμα της προσπάθειας για αποκλεισμό της Τουρκίας δεν υπάρχει αυτή η συνεργασία. Κι εμείς για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας αναγκαστήκαμε να κάνουμε βήματα. Και η προστασία των δικαιωμάτων των Τ/κ είναι δική μας ευθύνη ως εγγυήτρια δύναμη. Το έχω πει σε όλους και κυρίως στην Ελλάδα ότι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε».

Συνεχίζοντας είπε ότι «και η Ιταλία είδαμε ότι θέλει να διαδραματίσει ένα εποικοδομητικό ρόλο σε αυτό το ζήτημα (Αν. Μεσογείου). Εμείς αυτό το αντικρίσαμε με ικανοποίηση επειδή η Ιταλία είναι μια χώρα που διαμεσολαβεί συμπεριφερόμενη πάντοτε ισορροπημένα, δίκαια και με αντικειμενικότητα».

«Επομένως στην περίοδο που ακολουθεί εμείς είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Ιταλία τόσο εντός της ΕΕ όσο και για την ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι «από την άλλη, βρίσκουμε σημαντική για την περιοχή μας τη συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με την Ιταλία για την ΑΟΖ. Σημαίνει ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω διαλόγου και διπλωματίας. Αντί του αποκλεισμού και της παραβίασης των δικών μας δικαιωμάτων μπορεί να υπάρξει κουλτούρα διαμοιρασμού. Ασφαλώς θέλουμε η Ελλάδα να μας προσεγγίσει κι εμάς με την ίδια αντίληψη και θα συνεχίσουμε την ανταλλαγή απόψεων και στο μέλλον γι αυτά τα θέματα»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΙταλίαΤουρκία
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Πρώτα θα κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε όποιον πατήσει ελληνικό έδαφος
Επόμενο άρθρο ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ- Ο Στέργιος Καλόγηρος “σχολιάζει την επικαιρότητα”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πληθαίνουν τα σημάδια ότι ο Τραμπ ετοιμάζει επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν – Συγκεντρώνει δυνάμεις στη Μέση Ανατολή
15 λεπτά ago
Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε αρχίζουν 
34 λεπτά ago
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Βασιλιά της Ιορδανίας και τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
53 λεπτά ago
Χατζηθεοδοσίου για τη σύγκρουση Ισραήλ με Ιράν: Τεράστιοι οι κίνδυνοι για την παγκόσμια και ελληνική οικονομία
2 ώρες ago
Παραιτήθηκε από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας 
2 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μάιος 2025: Πρωτογενές πλεόνασμα 5,35 δισ. ευρώ και αύξηση 7% στα φορολογικά έσοδα

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Yale: «Να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μας»

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Σήμερα η συζήτηση και η ψήφιση των προτάσεων για Προανακριτική Επιτροπή – Στο κάδρο Καραμανλής και Σπίρτζης

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαναπατρίστηκαν οι 105 Έλληνες από το Ισραήλ με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?