Δευτέρα, 16 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μαρινάκης: Εκτός λογικής η αγοραπωλησία ραδιοσυχνοτήτων από κόμματα εκτός Κοινοβουλίου
Γεραπετρίτης: «Απαιτείται μία μεγάλη συμμαχία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποφύγουμε την περαιτέρω κλιμάκωση»
Προεδρικό Μέγαρο: Για έκτη χρονιά υλοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία
Λειψυδρία: Διϋπουργική σύσκεψη για σχέδιο διαχείρισης υπό τον Χατζηδάκη
Ζαχαράκη: Οι βαθμολογίες των Πανελληνίων θα ανακοινωθούν έως 27 Ιουλίου
Δήμος Πειραιά: Παγωτό με γεύση…Ολυμπιακού για την επέτειο των 100 χρόνων
ΚΥΣΕΑ: Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση για τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή
Χατζηδάκης: Παραγωγική οικονομία, σύγχρονο κράτος, ευκαιρίες στους νέους, οι προτεραιότητές μας έως το 2030
Πιερρακάκης για απόφαση ΣτΕ: Πιστοποίηση ότι η κυβέρνηση λειτούργησε με σεβασμό στους θεσμούς
Σπίρτζης: Δεν θα φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ- Να φύγουν όσοι διέλυσαν το κόμμα
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μάκης Αγγελόπουλος για το Final Four του BCL: «Χαρούμενοι που για τρίτη φορά θα διοργανώσουμε τη γορτή του μπάσκετ, επιτυχία της FIBA οι συζητήσεις με το ΝΒΑ»

2 μήνες ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Η ΑΕΚ Betsson παρέθεσε μαζί με το Basketball Champions League συνέντευξη τύπου για την διοργάνωση του Final Four, που θα φιλοξενηθεί στη SUNEL Arena (9-11/5), με τον Μάκη Αγγελόπουλο να μην κρύβει την χαρά του.

Μετά το Final Four του 2018 και το Final Eight του 2020, η «Ένωση» γίνεται για τρίτη φορά οικοδέσποινα της τελικής φάσης της διοργάνωσης, με τον Πρόεδρο της «Βασίλισσας» να στέκεται σε αυτό το γεγονός, όπως και στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο BCL, που έπαιξε σημαντικό ρόλο και στις συζητήσεις που ξεκίνησαν με το NBA.

Αναλυτικά ο Μάκης Αγγελόπουλος δήλωσε:

– Για το Final Four: «Είμαστε χαρούμενοι που για τρίτη φορά θα διοργανώσουμε αυτή τη γιορτή του μπάσκετ. Νομίζω ότι είναι ευρωπαϊκό ρεκόρ και σίγουρα ελληνικό ρεκόρ. Είναι η τρίτη διοργάνωση που θα χρηματοδοτήσουμε. Είμαστε χαρούμενοι, γιατί προφανώς η ομάδα μας κατάφερε αγωνιστικά για να βρεθεί για τρίτη φορά στις τέσσερις καλύτερες της διοργάνωσης.

Περιμένουμε ένα πραγματικά ανταγωνιστικό Final Four. Αυτή η διοργάνωση (σ.σ το Basketball Champions League) απέδειξε ότι σέβεται τις αρχές τις ισοτιμίας, που σέβεται τα εθνικά πρωταθλήματα. Δεν είναι δυνατόν να μην κερδίζεις την ευρωπαϊκή συμμετοχή μέσα από το πρωτάθλημα. Είναι μία δικαίωση για την στήριξή μας στην διοργάνωση από τη μέρα που γεννήθηκε.

Αξιοποιήσαμε το γήπεδο το αναβαθμίσαμε. Εκτιμώ ότι σε έναν χρόνο θα έχουμε δημιουργήσει τον απόλυτο αθλητικό και πολιτισμικό προορισμό».

– Για τη σύνδεση του NBA με την FIBA και του BCL: «Ήταν πολύ πετυχημένο το πείραμα του BCL και αξίζουν τα εύσημα στον Πατρίκ και το BCL, που έτρεξαν την διοργάνωση με μία ιδιωτική εταιρεία, αφού ο Πατρίκ (σ.σ Κομνηνός) είναι CEO. Αυτό το πετυχημένο πήραμε οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στον Πατρίκ, επειδή το ξεκίνησε από το μηδέν. Πραγματικά ήταν εντυπωσιακό. εμείς το έχουμε ζήσει την τελευταία 10ετία και είναι εντυπωσιακή η ανάπτυξη χρόνο με τον χρόνο.

Σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις με το ΝΒΑ, από όσο γνωρίζω ήταν μεγάλη επιτυχία της FIBA, ώστε σιγά-σιγά να στρίψει το ενδιαφέρον του NBA και να πείσει ότι είναι σημαντικα΄τα εθνικά πρωταθλήματα. Η επιτυχία της FIBA είναι ότι δέχθηκαν οι Αμερικανοί ότι υπάρχει άλλη κουλτούρα στην Ευρώπη, όπου στηρίζονται τα τοπικά πρωταθλήματα. Είναι επιτυχία του Πατρίκ και του Ανδρεά Ζαγκλή, ότι έπεισαν μία χώρα που έχει κλειστή λίγκα να δεχθούν τους όρους που έχει η FIBA στην Ευρώπη».

– Για τις δράσεις που θα γίνουν και αν έχουν γίνει σκέψεις για την μετάβαση του κόσμου στο γήπεδο: «Το έχουμε αντιμετωπίσει, το έχουμε σκεφτεί. Θα υπάρξουν ατελείωτες δράσεις στο γήπεδο και στο κέντρο της Αθήνας. Θα είναι μία εβδομάδα αφιερωμένη στο μπάσκετ. Θα ανακοινώσομε το πλάνο μετάβασης φιλάθλων και όλα όσα έχουμε στο μυαλό μας αναλυτικά, σύντομα».

– Για το αν είναι δικαίωση για την ΑΕΚ η πρόκριση σε ακόμα ένα Final Four: «Δε θα μιλήσω για δικαίωση, αλλά το λέμε πάρα πολλά χρόνια. Νομίζω ότι έχουν αντιληφθεί όλοι ότι υπάρχει σημαντικό κοινό του μπάσκετ έξω από την Ευρωλίγκα. Υπάρχουν 600 ομάδες που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές ομάδες. Δεν γίνεται 6 ομάδες να διαφεντεύουν το μπάσκετ. Υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά σε ακαδημίες. Το μπάσκετ είναι η μοναδική αθλητική δραστηριότητα που έχει κόφτει. Στον στίβο ο δρόμος προς ένα μετάλλιο είναι ανοιχτός. Το ίδιο στο ποδόσφαιρο και στο βόλεϊ. Μόνο στο μπάσκετ υπάρχει. Αν ήθελα να φτιάξω την νέα Ποπ84 (σ.σ η παλιά Γιουγκοπλάστικα) δε μπορώ να παίξω με την Ρεάλ. Πώς βάζεις έναν κόφτη στο όνειρο ενός παιδιού.

Η Ευρωλίγκα είναι ιδιωτική λίγκα. Έχει 11 μετόχους. Δεν είναι ο Μπερτομέου ή ο Μποντιρόγκα, αλλά οι μέτοχοι, που έχουν αποφασίσει αυτή την κατάσταση. Δε θα ξεχάσω ότι μιλούσα με πρόεδρο μεγάλης, ιστορικής, ομάδας της Euroleague, που μου έλεγε ότι καταλαβαίνουν ότι καταστρέφουν το μπάσκετ και χάνουν χρήματα, άρα κάνουν διπλό κακό. Νομίζω ότι κάποια στιγμή αυτό πρέπει να αλλάξει. Τα νερά που λιμνάζουν και βαλτώνουν, βρωμίζουν. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε στην ίδια λογική.

Για αυτό πιέσαμε να πάμε EuroCup, αλλά τότε δε ξέραμε τι γίνεται. Το 85% των εσόδων πάνε στις 11 ομάδες. Αν παίρναμε το EuroCup δεν θα παίρναμε 4 εκατομμύρια, αλλά 100.000. Γιατί το 85% των εσόδων πάνε στις ομάδες. Ο Άρης θα έπαιρνε 200.000 αν έπαιρνε το EuroCup. Ποιον να ανταγωνιστεί με αυτό τον τρόπο».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:BCL - Basketball Champions LeagueΑΕΚ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο ΥΠΕΝ: Στις αρχές Μαίου οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος
Επόμενο άρθρο Μαρινάκης: Οι απαντήσεις που έδωσε μέσω Instagram στους πολίτες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαρινάκης: Εκτός λογικής η αγοραπωλησία ραδιοσυχνοτήτων από κόμματα εκτός Κοινοβουλίου
16 λεπτά ago
Γεραπετρίτης: «Απαιτείται μία μεγάλη συμμαχία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποφύγουμε την περαιτέρω κλιμάκωση»
1 ώρα ago
Προεδρικό Μέγαρο: Για έκτη χρονιά υλοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία
2 ώρες ago
Λειψυδρία: Διϋπουργική σύσκεψη για σχέδιο διαχείρισης υπό τον Χατζηδάκη
4 ώρες ago
Ζαχαράκη: Οι βαθμολογίες των Πανελληνίων θα ανακοινωθούν έως 27 Ιουλίου
5 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Τάισον απάντησε αρνητικά στην πρόταση του ΠΑΟΚ

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θεσσαλονίκη: Φιλανθρωπικός αγώνας σήμερα στην Τούμπα με Ζαγοράκη, Καραγκούνη και Καρεμπέ

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βρούτσης: Θα περιμένω Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους την Τετάρτη ως τις 15:00, αλλιώς θα διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Λευτέρης Πετρούνιας: Τιμήθηκε από τη European Gymnastics με το βραβείο “SmartScoring Shooting Star Award”

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?