Λεμπρόν Τζέιμς: Ξέσπασε για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού από αστυνομικό

τοποθετήθηκε για το περιστατικό που έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη. Αναρτώντας το στιγμιότυπο από το βίντεο στο οποίο ο λευκός αστυνομικός πιέζει με το γόνατό του τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ και δίπλα τη φωτογραφία του Κόλιν Καπέρνικ, που επέλεξε το 2016 να διαμαρτυρηθεί για τις φυλετικές διακρίσεις, ο ΛεΜπρον Τζέιμς σημείωσε τα εξής:

«Καταλαβαίνετε ΤΩΡΑ; Ή σας είναι ακόμη θολό; Μείνετε σε εγρήγορση!».Καζάνι που βράζει η Μινεσότα

«Καζάνι που βράζει» η Μινεσότα των ΗΠΑ , με δεκάδες ανθρώπους να διαδηλώνουν ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα, που στέρησε τη ζωή από τον 46χρονο George Floyd. Για τον θάνατο του Αφροαμερικανού από λευκούς αστυνομικούς έχουν προγραμματισθεί 152 διαδηλώσεις, οι οποίες, μάλιστα, έχουν τη στήριξη του ίδιου του δημάρχου. Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει το βίντεο με τον άνδρα που έχει συλληφθεί, να εκλιπαρεί για τη ζωή του και έναν από τους αστυνομικούς να πατά πάνω στο λαιμό του επί αρκετά λεπτά.

Η αστυνομία απάντησε στους διαδηλωτές με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες προσπαθώντας να περιορίσει το πλήθος που ζητά δικαιοσύνη, ενώ οι δύο αστυνομικοί που εμπλέκονται στο περιστατικό έχουν πλέον αποπεμφθεί από το Σώμα. Οι αρχές δεν έχουν δώσει ακόμα στη δημοσιότητα τα ονόματά τους. Λίγες ώρες μετά την αποπομπή των αστυνομικών, χιλιάδες διαδηλωτές γέμισαν τους δρόμους γύρω από το σημείο που εκτυλίχθηκε η τραγωδία, με πολλούς να φορούν μάσκα λόγω της επιδημίας του κορονοϊού.