Κ. Ζέρβας: Ανησυχεί η Θεσσαλονίκη

Ανησυχία για την πορεία της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη. Για αύξηση 15% σε κρούσματα και νοσηλείες, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στο χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο.

“Παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα τα νούμερα έδειχναν μειούμενα, αυτή την εβδομάδα οι αριθμοί επανήλθαν και καταγράφεται “αύξηση 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες. Και δεδομένο ότι είχαμε συγκεντρώσεις, τη ΔΕΘ, ο κόσμος επέστρεψε από τις διακοπές, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί” ανέφερες.

Σημειώνεται πως ήταν η πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά από 16 μήνες. Ο δήμαρχος καλωσόρισε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και πάλι στα έδρανα και τις δια ζώσης συνεδριάσεις. Συνολικά, 28 σύμβουλοι που έχουν εμβολιαστεί ή νόσησαν, έδωσαν το παρών στην αίθουσα, ενώ 17 που είτε δεν εμβολιάστηκαν, είτε ήταν εμβολιασμένοι αλλά επιθυμούσαν να μη βρεθούν σε κλειστό εσωτερικό χώρο, συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη.

“Είναι μεγάλη χαρά, μετά από τόσους μήνες, να βρεθούμε από κοντά και να συνεδριάσουμε δια ζώσης. Αυτό σημαίνει ότι η πανδημία έχει πάρει μια ελεγχόμενη τροπή και μπορούμε να περιορίσουμε τη διασπορά. Χάρη στην τεχνολογία, την ιατρική, την επιστήμη και χάρη στο εμβόλιο να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και να εφαρμόσουμε όλα τα μέτρα προστασίας. Κοιτάμε από δω και πέρα την πορεία με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία”, συμπλήρωσε ο κ. Ζέρβας.

Εκ μέρους της αντιπολίτευσης, ο Βασίλης Γάκης εξέφρασε τον προβληματισμό και την ανησυχία του για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη. “Τα κρούσματα είναι αυξημένα και πλησιάζουν αυτά της Αττικής. Ανησυχώ εάν θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα σε μια ενδεχόμενη συνέχιση της έξαρσης”, είπε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα”.