Κόλαση φωτιάς στο σιδηροδρομικό σταθμό του Καΐρου (video)

[ad_1]

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 50 τραυματίστηκαν σε ένα από χειρότερα δυστυχήματα στην ιστορία των σιδηροδρόμων της Αιγύπτου. Το δυστύχημα συνέβη στον κεντρικό σταθμό του Καΐρου όταν αμαξοστοιχία προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα στις μπάρες που σηματοδοτούν το τέλος των γραμμών με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη, πυρκαγιά και εκτροχιασμός. Τα αίτια της τραγωδίας δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Ωστόσο, λίγες ώρες μετά το δυστύχημα, ο Υπουργός Μεταφορών υπέβαλε την παραίτησή του.
Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σύννεφα καπνού να βγαίνουν από το κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού στο κέντρο του Καΐρου.
Την ίδια ώρα αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αιγύπτου ότι η πυρκαγιά ξέσπασε έπειτα από έκρηξη που προκλήθηκε όταν ένα τρένο έπεσε πάνω σε διαχωριστικό στον σταθμό «Ραμσής» στο κέντρο του Καΐρου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είδε απανθρακωμένα πτώματα να κείτονται στο έδαφος.
«Στεκόμουν στην αποβάθρα και είδα το τρένο να πέφτει με ταχύτητα πάνω στο διαχωριστικό», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας Μίνα Γάλι στο Reuters.
«Όλοι άρχισαν να τρέχουν, αλλά πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν εξερράγη η μηχανή» του τρένου, πρόσθεσε.

#UPDATE 20 killed, 40 wounded in fire at #Egypt's Ramses train station; witness says there was a blast when train rammed into barrier in central #Cairo
More: https://t.co/enOObafDfF pic.twitter.com/PBMTLa6GVN
— CGTN (@CGTNOfficial) February 27, 2019

Επιτόπου έσπευσαν ο Πρωθυπουργός της χώρας Μουστάφα Μαντμπούλι, ο Υπουργός Μεταφορών Χισάμ Αραφάτ και η Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γάντα Ουάλι.
Με ανάρτησή του στο twitter, το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους οικείους των θυμάτων της σημερινής τραγικής πυρκαγιάς στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Καΐρου. Εκφράζει επίσης και την πλήρη αλληλεγγύη της Ελλάδας προς το λαό και την κυβέρνηση της Αιγύπτου.
Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]