Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Καλύτεροι μισθοί, καλύτερη υγεία, καλύτερο κράτος, καλύτερη ζωή σε ισχυρή Ελλάδα

Το τετράπτυχο «καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, καλύτερο κράτος, καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα» βάσει του οποίου θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισηγήσή του κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.Ο πρωθυπουργός περιέγραψε το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση στα πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν με την «πρεμιέρα» να αφορά το επιτελικό κράτος στέλοντας το μήνυμα στα 63 μέλη της κυβέρνησης ότι «δεν έχουμε κανένα δικαιώμα να απογοητεύσουμε τους πολίτες. Η κοινωνία μας παρέδωσε τη σκυτάλη του μέλλοντός της».

Στο ίδιο πλαίσιο τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία έπαρση και αλαζονεία στέλνοντας το μήνυμα στους υπουργούς και υφυπουργούς για «λίγα λόγια και πολλή δουλειά» προσθέτοντας ότι «το έργο δεν πρέπει να θυσιάζεται στον βωμό της επικοινωνίας και ο νοών νοείτο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην οχτακομματική Βουλή τονίζοντας ότι «ο κοινοβουλευτισμός έχει τη δύναμη να αποκαλύπτει τα ψεύτικα είδωλα» εννοώντας ότι η αντιμετώπιση των Σπαρτιατών θα είναι κοινοβουλευτική.