Κυριάκος Μητσοτάκης: Βγαίνει μπροστά για τους αγρότες – Στη σκιά των τρακτέρ η σημερινή Σύνοδος Κορυφής

Εν μέσω κινητοποιήσεων των αγροτών, που οργανώνουν μεγάλη διαδήλωση, οι ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται στις 11:00 (ώρα Ελλάδας) στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες. Βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν κονβόι με τρακτέρ στους δρόμους των Βρυξελλών, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η Σύνοδος.Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται ήδη από χθες το απόγευμα στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στο δείπνο που παρέθεσε στους ηγέτες της Ε.Ε. ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ενόψει της σημερινής έκτακτης Συνόδου Κορυφής για την αναθεώρηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού.

Υπό κανονικές συνθήκες, ο μόνος πρωταγωνιστής της Συνόδου θα ήταν ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος εκ νέου στυλώνει τα πόδια του για το χρηματοδοτικό πακέτο στην Ουκρανία και αυτή τη φορά δεν προτίθεται να φύγει από την αίθουσα της Συνεδρίασης, προκειμένου να διευκολύνει την απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών, όπως έκανε στην τελευταία Σύνοδο. Εν προκειμένω, όμως, αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, με πρώτο τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, ο οποίος βλέπει την πολιτική του αντίπαλο Μαρίν Λεπέν να καλπάζει και να ανεβαίνει στα τρακτέρ, διεισδύοντας στις τάξεις των εξεγερμένων παραγωγών.

Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται ήδη από χθες το απόγευμα στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στο δείπνο που παρέθεσε στους ηγέτες της Ε.Ε. ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ενόψει της σημερινής έκτακτης Συνόδου Κορυφής για την αναθεώρηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού.