Κυριακή, 1 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μητσοτάκης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι για την Μονή Σινά
Μητσοτάκης: Έχουμε τη χαμηλότερη ανεργία των τελευταίων 17 ετών
Την Τετάρτη ο Γιώργος Γεραπετρίτης στην Αίγυπτο για τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης Σινά
Ο πρωθυπουργός Κυρ.Μητσοτάκης θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων
ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η ΠΓ μετά την απόρριψη της Νέας Αριστεράς στη σύσταση Προανακριτικής
Αναδρομικά μέσα στον Ιούνιο για 40.000 δημοσίους υπαλλήλους
Κικίλιας για Μεταφορικό Ισοδύναμο: Επιστρέφονται 42 εκατ. σε 325.405 νησιώτες 
ΟΠΕΚΑ: Αύριο η πρεμιέρα του νέου κατασκηνωτικού προγράμματος για 1.500 παιδιά
Παύλος Μαρινάκης: Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου- Ελλάδας- Ισραήλ θα προχωρήσει κανονικά
Εκλογές 2027: Νέος τρόπος ψήφου με ενιαία ψηφοδέλτια
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κτηματολόγιο: Εκδόθηκαν πάνω από 61.000 πιστοποιητικά τον Μάιο

1 ημέρα ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Με σταθερά ανοδική πορεία και αλματώδη αύξηση στην έκδοση πιστοποιητικών συνέχισε τον Μάιο το Ελληνικό Κτηματολόγιο. 

Συγκεκριμένα τα Κτηματολογικά γραφεία όλης της χώρας έχουν εκδώσει περισσότερα από 61.000 πιστοποιητικά για όλες τις κατηγορίες πράξεων, τη στιγμή που ο μηνιαίος ρυθμός έκδοσης πιστοποιητικών το 2024 ήταν 28.000 πιστοποιητικά, το 2023 ήταν 18.000 πιστοποιητικά και το 2022 ήταν 14.000 πιστοποιητικά το μήνα. Η αύξηση στη μηνιαία παραγωγικότητα σε σχέση με το 2022 ανέρχεται στο 335% και σε σχέση με το 2024 είναι 118%.

Πού οφείλεται η πρόοδος

Η σημαντική αυτή πρόοδος οφείλεται στις στοχευμένες παρεμβάσεις και στις μεταρρυθμιστικές δράσεις που υλοποιεί ο φορέας, με κύριο στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και επαγγελματιών. Η ενίσχυση των ψηφιακών υπηρεσιών, η αναδιοργάνωση των εσωτερικών διαδικασιών, καθώς και η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών συνέβαλαν καθοριστικά στη βελτίωση του ρυθμού διεκπεραίωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, το Κτηματολόγιο προχώρησε σε στοχευμένες συνέργειες με 28 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας (προγραμματικές συμβάσεις), με σκοπό την επιτάχυνση της διεκπεραίωσης των υποθέσεων και την ενίσχυση της διαφάνειας και της ασφάλειας των συναλλαγών. Εκατοντάδες δικηγόροι έχουν λάβει την ιδιότητα του νομικού εισηγητή, κυρίως σε περιοχές όπου υπάρχουν συσσωρευμένες εκκρεμότητες, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην εξάλειψή τους.

«Υπερδιπλασιάτηκε η παραγωγικότητα»

«Η συνεχής επιτάχυνση του ρυθμού ολοκλήρωσης υποθέσεων, αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή μας να βάλουμε τέλος στις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία του παρελθόντος. Toυς τελευταίους μήνες υπερδιπλασιάστηκε η παραγωγικότητα και σταδιακά αντιμετωπίζουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμότητες που ταλαιπωρούσαν πολίτες και επαγγελματίες για χρόνια.

Το Κτηματολόγιο συνεχίζει αταλάντευτα την πορεία του προς την πλήρη ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του, με γνώμονα τη διαφάνεια, την ασφάλεια δικαίου και την ταχύτερη εξυπηρέτηση κάθε συναλλασσόμενου.

Ευχαριστώ το σύνολο των εργαζομένων του φορέα για την διαρκή τους προσπάθεια στην αντιμετώπιση πολυσύνθετων προβλημάτων και κυρίως για την συνδρομή τους στην ολοκλήρωση ενός από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της χώρας. Το Κτηματολόγιο ανήκει στους πολίτες και ο καθένας από την πλευρά μας οφείλει να συμβάλει στην ολοκλήρωση του», δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Χρήστος Μπουκώρος.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός έθεσε τις απαραίτητες βάσεις»

«Το Κτηματολόγιο μετασχηματίζεται σε έναν σύγχρονο δημόσιο οργανισμό που λειτουργεί με ταχύτητα, διαφάνεια και ασφάλεια. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός έθεσε τις απαραίτητες βάσεις, όμως η ουσιαστική πρόοδος δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τη σταθερή προσήλωση των εργαζομένων μας, οι οποίοι διαχειρίζονται καθημερινά και με συνέπεια τον μεγάλο όγκο εκκρεμοτήτων που κληρονομήσαμε από τα υποθηκοφυλακεία.

Οι νέες στρατηγικές συνέργειες με τους Δικηγορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα, υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποτελούν κρίσιμο επιταχυντή για την πλήρη εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ελληνικού Κτηματολογίου, Στέλιος Σακαρέτσιος.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Κτηματολόγιο
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»
Επόμενο άρθρο Νίκος Παπαθανάσης: Στο ΕΣΠΑ ο εκσυγχρονισμός συρμών και υποδομών της γραμμής Γραμμής 1 (Πειραιάς-Κηφισιά), ύψους 90.382.520 ευρώ 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι για την Μονή Σινά
18 λεπτά ago
Μητσοτάκης: Έχουμε τη χαμηλότερη ανεργία των τελευταίων 17 ετών
1 ώρα ago
Την Τετάρτη ο Γιώργος Γεραπετρίτης στην Αίγυπτο για τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης Σινά
2 ώρες ago
Ο πρωθυπουργός Κυρ.Μητσοτάκης θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων
3 ώρες ago
ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η ΠΓ μετά την απόρριψη της Νέας Αριστεράς στη σύσταση Προανακριτικής
4 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Παπαστεργίου στη Βεργίνα Τηλεόραση: Θα μπορεί να προστεθεί ο προσωπικός αριθμός στις ήδη υπάρχουσες ταυτότητες

Για τις καινούριες ταυτότητες και τον προσωπικό αριθμό μίλησε σήμερα μεταξύ άλλων  ο υπουργός Ψηφιακής…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναδρομικά μέσα στον Ιούνιο για 40.000 δημοσίους υπαλλήλους

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΑ: Αύριο η πρεμιέρα του νέου κατασκηνωτικού προγράμματος για 1.500 παιδιά

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικός Τουρισμός 2025: Σήμερα ξεκινάει το πρόγραμμα

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ: Πιθανή νέα μείωση των επιτοκίων την Πέμπτη 

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?