Κυριακή, 3 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μαξίμου για συνέντευξη Σαμαρά: Η απάντηση έχει δοθεί από τους πολίτες 3 φορές με ποσοστά της τάξης του 40%
Φορολογικές δηλώσεις: Αυτόματη υποβολή έρχεται από το 2027
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση μετατρέπει τα κολλέγια σε ΑΕΙ
Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα
Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία
Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 32χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού
Ασφαλτοστρώνεται σήμερα η Εγνατία
TisimΒενη στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Εγκεφαλικά νεκρό φέρεται να είναι το 3χρονο παιδί – Προθεσμία έως την Τετάρτη έλαβαν η μητέρα και ο 44χρονος

6 μήνες ago
Κοινοποίηση
7 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση πολλαπλής κακοποίησης ενός παιδιού τριών χρονών από την μητέρα και τον σύντροφό της στο Ηράκλειο Κρήτης. Το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, έχοντας υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εκχυμώσεις και εκδορές, ενώ πολλά από τα τραύματά του είναι παλαιότερα. Μάλιστα, χειρουργήθηκε μόλις έφτασε στο νοσοκομείο καθώς είχε ρήξη κοιλιακής αορτής.

Σύμφωνα με το Cretalive, η κατάσταση φέρεται να είναι μη αναστρέψιμη, ενώ όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αγοράκι δυστυχώς είναι εγκεφαλικά νεκρό. Σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου, Γιώργο Χαλκιαδάκη το παιδί φτάνοντας στο Νοσοκομείο είχε βαριά κλινική εικόνα. «Μετά τις εξετάσεις πού έγιναν, βρέθηκε ένα μεγάλο υποσκληρίδιο αιμάτωμα, οδηγήθηκε επειγόντως το χειρουργείο, έγινε παροχέτευση του αιματώματος και το παιδί νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, με την κατάσταση του σήμερα να είναι εξαιρετικά βαριά» είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο κ. Χαλκιαδάκης , συμπληρώνοντας ότι ο ιατροδικαστής έχει ήδη κάνει την εκθεσή του.

«Κάθε λεπτό που περνάει είναι κρίσιμο» διευκρίνισε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται ως προς τον ρόλο τόσο της μητέρας όσο και του συντρόφου της στην κακοποίηση του παιδιού καθώς ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος από τους δύο προχωρούσε σε αυτές τις φριχτές πράξεις ή αν ήταν από κοινού. Πληροφορίες θέλουν ο ένας να τα ρίχνει στον άλλον ενώ ο 44χρονος, οποίος είναι τοξικομανής, είχε κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία από την πρώην σύζυγό του το 2022.

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2025 ζήτησαν και έλαβαν η 26χρονη μητέρα και ο 44χρονος σύντροφός της, οι οποίοι πέρασαν από τον εισαγγελέα λίγο μετά τις 10 το πρωί. Στην 26χρονη μητέρα και τον 44χρονο σύντροφό της ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοχρησία κατά συνατουργία, πρόκληση σωματικών κακώσεων και βλάβη της υγείας με θύμα ανήλικο κατ’ εξακολούθηση και επίσης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, με δράστες που έχουν την υποχρέωση να το διατρέφουν και που προηγουμένως το είχαν υπαίτια τραυματίσει.

Επιπλέον ασκήθηκε δίωξη για κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, από την οποία ανήλικος διέτρεξε κίνδυνο ζωής, οπλοχρησία, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου. Για τον 44χρονο επιπλέον ασκήθηκε δίωξη για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για ιδία αποκλειστικά χρήση, αλλά και δίωξη για αποθήκευση χωρίς δικαίωμα, δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ανήλικου σε σύστημα αρχειοθέτησης.

Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του 44χρονου

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο δικηγόρος κ. Νίκος Παπαδαντωνάκης έχουν ως εξής:

«Προς ενημέρωση παντός ενδιαφερομένου αναφορικά με την υπόθεση της φερόμενης κακοποίησης του τρίχρονου παιδιού που εύλογα απασχολεί την κοινή γνώμη σε τοπικό αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο, σας γνωστοποιώ ότι μόλις εχθές μου ανατέθηκε από το συγγενικό περιβάλλον του ενός εκ των κατηγορουμένων η υπεράσπισή του.

Στα πλαίσια της εν λόγω εντολής, επισκέφτηκα αυθημερόν το Αστυνομικό Μέγαρο προκειμένου να ενημερωθώ για την υπόθεση και να λάβω γνώση της σχετικής δικογραφίας. Σήμερα δε συνόδευσα τον εν λόγω κατηγορούμενο ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.

Λόγοι που άπτονται των προσωπικών, ηθικών αξιών μου, υπαγορεύουν την αποχή μου από το χειρισμό της εν λόγω υπόθεσης και συνακόλουθα την παραίτησή μου από την υπεράσπιση του εν λόγω κατηγορουμένου, χωρίς αυτό να αποτελεί αιχμή περί της ενοχής του εντολέα μου».

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους έως και τώρα η 26χρονη και ο 44χρονος αλληλοκατηγορούνται για τις ευθύνες ως προς την κακοποίηση του άτυχου αγοριού. Η 26χρονη υποστηρίζει πως ο 44χρονος χτυπούσε το παιδί, ενώ εκείνος υποστηρίζει πως δεν έκανε κάτι και ότι τα παλιότερα τραύματα οφείλονται στη μητέρα του παιδιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται ως προς τον ρόλο τόσο της μητέρας όσο και του συντρόφου της στην κακοποίηση του παιδιού καθώς ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος από τους δύο προχωρούσε σε αυτές τις φριχτές πράξεις ή αν ήταν από κοινού.

Τρεις μήνες έμεναν στο Ηράκλειο

Τον περασμένο Οκτώβριο φαίνεται πως η 26χρονη που έμενε και δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα γνώρισε τον 44χρονο μέσω του facebook. Οι δυο τους σύναψαν σχέση και η 26χρονη πείστηκε να κατέβει με το παιδί της στο Ηράκλειο ώστε να ζήσουν όλοι μαζί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε πάρει το παιδί και είχε πάει σε κάποιο σημείο της Ελλάδας για να ζήσει με έναν σύντροφο της που είχε γνωρίσει επίσης από το διαδίκτυο.

Μάλιστα, λέγεται πως ο βιολογικός πατέρας του παιδιού είναι έτοιμος να καταθέσει κατά της 24χρονης μητέρας γιατί γενικότερα η συμπεριφορά της ήταν κακοποιητική. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον 44χρονο στηρίζει η πρώην οικογένειά του, δηλαδή η πρώην σύζυγός του με την οποία έχει ένα 14χρονο κορίτσι. Σημειωτέον ότι το 14χρονο κορίτσι μέχρι πρόσφατα που μετακόμισε στη Σαντορίνη η μητέρα του, η οποία έχει φτιάξει ξανά τη ζωή της, το είχε ο πατέρας μαζί του.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Μητσοτάκης: Τρία μεγάλα επενδυτικά σχέδια δίνουν σημαντική ώθηση στην ελληνική οικονομία
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου – Τι συζήτησαν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαξίμου για συνέντευξη Σαμαρά: Η απάντηση έχει δοθεί από τους πολίτες 3 φορές με ποσοστά της τάξης του 40%
24 δευτερόλεπτα ago
Φορολογικές δηλώσεις: Αυτόματη υποβολή έρχεται από το 2027
33 λεπτά ago
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση μετατρέπει τα κολλέγια σε ΑΕΙ
4 ώρες ago
Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα
20 ώρες ago
Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
20 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος

Ελένη Ευσταθίου
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία

Ελένη Ευσταθίου
ΕΛΛΑΔΑ

Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 32χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού

Ελένη Ευσταθίου
ΕΛΛΑΔΑ

Ασφαλτοστρώνεται σήμερα η Εγνατία

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?