Κορονοϊός Γερμανία: Εάν Γερμανοί μολυνθούν στο εξωτερικό, δεν θα τους επαναπατρίσουμε

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μαας, προειδοποίησε τους γερμανούς τουρίστες ότι σε περίπτωση που αυτό το καλοκαίρι ασθενήσουν από τον κορονοϊό στο εξωτερικό, η γερμανική κυβέρνηση δεν προτίθεται να πραγματοποιήσει πτήσεις επαναπατρισμού. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Bild, “όποιος κατά τη διάρκεια των διακοπών του μολυνθεί, δεν πρέπει να υπολογίζει πως θα τον φέρουμε πίσω στη Γερμανία. Θα υπάρξει προξενική συνδρομή, αλλά η κυβέρνηση στη διάρκεια του καλοκαιριού δεν πρόκειται να στείλει αεροπλάνα που θα φέρουν πίσω Γερμανούς τουρίστες”.

Στις 15 Ιουνίου, η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να άρει την ταξιδιωτική οδηγία για τουρισμό στο εξωτερικό, για όλες τις χώρες της ΕΕ και θα την αντικαταστήσει με ξεχωριστές για κάθε χώρα συστάσεις. Σχετικά με τις συστάσεις αυτές, ο Γερμανός ΥΠΕΞ διευκρίνισε ότι “θα παρακολουθούμε και εάν δούμε πως σε κάποια χώρα δεν τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα και οι απαιτούμενες αποστάσεις, τότε η χώρα θα μπαίνει εκ νέου σε ταξιδιωτική οδηγία”. Τέλος, αναφορικά με την Τουρκία και τον τουρισμό προς τη χώρα αυτή, ο Μαας πρόσθεσε ότι “υπάρχουν συνομιλίες με την Τουρκία. Η ταξιδιωτική οδηγία δεν θα διαρκέσει για πάντα, αλλά το πότε θα την άρουμε εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας στην Τουρκία”.Οι ΗΠΑ, που κατέγραψαν τον πρώτο τους θάνατο που οφειλόταν στον κορονοϊό στις αρχές Φεβρουαρίου, είναι η πλέον πληγείσα χώρα τόσο σε αριθμό θανάτων όσο και σε αριθμό κρουσμάτων, με 110.771 θανάτους σε 1.951.111 κρούσματα. Τουλάχιστον 506.367 άνθρωποι έχουν αποθεραπευτεί.

Μετά τις ΗΠΑ, οι πλέον πληγείσες χώρες είναι η Βρετανία με 40.597 νεκρούς (287.399 κρούσματα), η Βραζιλία με 36.455 νεκρούς (691.758 κρούσματα), η Ιταλία με 33.964 νεκρούς (235.278 κρούσματα), και η Γαλλία με 29.209 νεκρούς (191.185 κρούσματα).