Σάββατο, 4 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου
Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου
Παύλος Μαρινάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής
Ηλεκτρική ενέργεια: Κοντά στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του ρεύματος
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Κοινή αμερικανοτουρκική ομάδα εργασίας για τους S-400 προτείνει ο Τσαβούσογλου

7 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Η Τουρκία δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 παρά τις πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες ανέστειλαν την παράδοση στην Άγκυρα εξοπλισμού που συνδέεται με τα αμερικανικά μαχητικά αεροπλάνα F-35, προειδοποίησε σήμερα στην Ουάσινγκτον ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.
«Είναι μια υπόθεση που έχει τελειώσει και δεν θα γυρίσουμε πίσω», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη διάρκεια συνεδρίου στο περιθώριο της συνόδου για τον εορτασμό των 70 χρόνων του ΝΑΤΟ.
Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ακόμη πως η Άγκυρα πρότεινε στην Ουάσινγκτον να σχηματίσουν μια κοινή ομάδα εργασίας που θα φροντίσει ώστε το ρωσικό σύστημα S-400 να μην συνιστά απειλή για τον στρατιωτικό εξοπλισμό των ΗΠΑ ή του ΝΑΤΟ.
Το ρωσικό σύστημα «δεν θα ενσωματωθεί στο σύστημα του ΝΑΤΟ» επειδή «είναι για δική μας χρήση», είπε ο Τσαβούσολγου και συνέχισε: «Ως εκ τούτου προτείνουμε στις ΗΠΑ να δημιουργήσουμε μια τεχνική ομάδα εργασίας που θα εξασφαλίσει ότι το σύστημα αυτό δεν θα αποτελεί απειλή — ούτε για τα (αμερικανικά) F-35 ούτε για τα συστήματα του ΝΑΤΟ».
Εξάλλου, σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, η αμερικανική κυβέρνηση και η Τουρκία θα πρέπει να εξηγήσουν στο Κογκρέσο των ΗΠΑ γιατί η Άγκυρα έπρεπε να αγοράσει τους S-400 από τη Ρωσία.
Ο Τσαβούσογλου υποστήριξε ακόμη πως η Άγκυρα δεν απομακρύνεται από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ προχωρώντας στην αγορά του ρωσικού συστήματος.
Για τα μαχητικά F-35, ο Τούρκος υπουργός εκτίμησε ότι οι Αμερικανοί δεν μπορούν τώρα να κάνουν πίσω επειδή η Άγκυρα έχει ήδη καταβάλει 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια και έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την καταβολή άλλων 2,3 δισεκ. δολαρίων.
Για να δικαιολογήσει την τουρκική επιμονή για την αγορά των S-400 από τη Ρωσία, ο Τσαβούσογλου διαβεβαίωσε ότι η χώρα του χρειαζόταν «κατεπειγόντως» ένα τέτοιο αμυντικό σύστημα «λόγω των απειλών» στην περιοχή όπου «όλος ο κόσμος διαθέτει πυραύλους». «Το ΝΑΤΟ δεν είναι ικανό να καλύψει τον εναέριο χώρο μας σε αυτό το στάδιο», υποστήριξε.
Όσον αφορά την πρόταση της Ουάσινγκτον που ενέκρινε πρόσφατα την πώληση πυραύλων Patriot στην Τουρκία με την ελπίδα ότι η σύμμαχός της θα υπαναχωρήσει από την αγορά των S-400, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας εμφανίστηκε επιφυλακτικός. «Αυτό δεν εγγυάται ότι οι ΗΠΑ θα μπορέσουν πράγματι να πουλήσουν τους Patriot στην Τουρκία, αφού δεν καταφέραμε να τους αποκτήσουμε εδώ και δέκα χρόνια», σχολίασε, κατηγορώντας τις προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις επειδή δεν συμφώνησαν στη σύναψη αυτού του συμβολαίου.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP,Reuters
Μοιράσου το άρθρο:

- Advertisement -
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Τσαβούσογλου
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο «Πράσινο φως» από Κομισιόν για δύο μεγάλα έργα υποδομών
Επόμενο άρθρο Χωρίς δεσμευτικές προσφορές έληξε η προθεσμία του διαγωνισμού για το 50,1%

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
19 λεπτά ago
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
1 ώρα ago
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
2 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
3 ώρες ago
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
4 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Έκλεισε για ώρες το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω ύποπτων drones

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

ΥΠΕΞ: Καλά στην υγεία τους οι 27 Έλληνες του Global Sumud Flotilla

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοπεγχάγη: Διαφωνίες για το «drone wall» – Όχι σε ευρωπαϊκή άμυνα με διαχωρισμούς, λέει ο Μητσοτάκης

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Ισραηλινοί αναχαίτισαν 19 σκάφη του στολίσκου προς τη Γάζα – Ανάμεσά τους και το ελληνικό «Οξυγόνο»

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?