«Κλείδωσε» ο ανασχηματισμός: Από μέρα σε μέρα η ανακοίνωση του νέου σχήματος

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να έχει καταλήξει στις αλλαγές που θα κάνει στο κυβερνητικό σχήμα και πλέον είναι θέμα χρόνου να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Μάλιστα, πλέον συζητείται ότι αυτό θα γίνει έως την Παρασκευή 31/7 οπότε συνεδριάζει το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της σεζόν και μάλιστα με θέμα τη συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης, κι είναι λογικός ο συλλογισμός ότι ο πρωθυπουργός θα επιθυμούσε να έχουν ολοκληρωθεί οι όποιες αλλαγές, χωρίς βέβαια να αποκλείεται κάποια ανατροπή σχεδίων ή άλλος αιφνιδιασμός.

Στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας» ενώ ανάλογη παρέμβαση αναμένεται από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
«Είμαστε σε φάση διαχείρισης αυτού που στην υπόλοιπη Ευρώπη λένε δεύτερο κύμα της πανδημίας, αλλά εδώ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, τα κρούσματα είναι σε πολύ χαμηλά νούμερα», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Πρωθυπουργός και συνέχισε: «Να φοράμε τη μάσκα εκεί που οι ειδικοί μας έχουν υποδείξει. Άβολη συνήθεια, αλλά πρέπει να γίνει ο κανόνας. Πρώτοι εδώ πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα».

Στη συνέχεια ανακοίνωσε πως 46 χρόνια από την εισβολή της Κύπρου, η ελληνική πολιτεία απονέμει ισόβια σύνταξη στους άντρες που την υπερασπίστηκαν στην πρώτη γραμμή. «Το οφείλαμε στην εθνική συνείδηση και την ιστορική μνήμη, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης».