Κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο η ΠτΔ: «Η Δημοκρατία είναι ευθύνη και υπέρβαση της ατομικότητας»

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, από την 06.00 ώρα της Δευτέρας (16-11-2020) και μέχρι την 06.00 ώρα της Τετάρτης (18-11-2020) απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στις παρακάτω οδούς:

-Εθνικής Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Αλεξ. Σβώλου.

– Αγγελάκη, στο τμήμα της από την οδό Αλεξ. Σβώλου μέχρι την οδό Εγνατία.
Ανακοίνωση εξέδωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης σχετικά με τους δρόμους, όπου θα δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων ενόψει της 47ης Επετείου του Πολυτεχνείου.

Συγκέντρωση κοντά στην αμερικανική πρεσβεία πραγματοποιεί ομάδα περίπου 100 μελών του ΚΚΕ.

Σημειώνεται ότι τηρούνται οι αποστάσεις και όλα τα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού.

Στην πορεία συμμετείχε και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 47η επέτειο.

«Σήμερα οι προτεραιότητες είναι η προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και η αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες, ειδικά τους νέους που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση» τόνισε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.Στεφάνι κατέθεσε στο Πολυτεχνείο σήμερα το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η ΠτΔ μετά την κατάθεση έστειλε μήνυμα τονίζοντας ότι ο φετινός εορτασμός, γίνεται σε πρωτόγνωρες συνθήκες.

Η Δημοκρατία, τόνισε, δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας αλλά και ευθύνης, είναι υπέρβαση της ατομικότητάς μας για το κοινό καλό, τη δημόσια υγεία και την αλληλεγγύη, είναι σήμερα ο αγώνας όλων μας.

«Το Πολυτεχνείο μας διδάσκει ότι η δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες. Μας υπενθυμίζει ότι οι νέοι είναι το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας» πρόσθεσε.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι η αφετηρία της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας, κορυφαία πράξη αντίστασης, σύμβολο πολιτικής ελευθερίας και αυτοκαθορισμού, «που δεν καθόρισε μόνο μία γενιά και τους αγωνιστές της, στους οποίους σήμερα οφείλουμε την πιο υψηλή τιμή, αλλά την πιο προοδευτική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας».